- 25 Ocak 2023
- 171
- 47
- 18
- 38
- Konu Sahibi leylalidyaa
-
Tartışma değil bence ablanızın çocuğunun hareketleri normalmiş ya hani neyden şüphe etti ki diye sormuş arkadaşNiye tartışma yaratıyorsunuz anlayamıyorum. Ben araştırmasın demiyorum ki ben kendi tecrübemi söylüyorum siz kendi tecrübelerinizi . Amacınız ne?? Niye bu kadar sert ve olumsuzsunuz.???
Sert ve olumsuz olduğumu bu yorumuna bakarak nasıl çıkardınız? Gayet düz ve açık bir soru sordum ? Algısı açık olan bir çocukta şüphelenilen nokta neresi diye sordum bu soruda sert ve olumsuz olunan yer neresi merak ettimNiye tartışma yaratıyorsunuz anlayamıyorum. Ben araştırmasın demiyorum ki ben kendi tecrübemi söylüyorum siz kendi tecrübelerinizi . Amacınız ne?? Niye bu kadar sert ve olumsuzsunuz.???
Ben kızımı 6 aylık olduğunda gelişim testi için özel bir kuruma götürmüştüm orada ergoterapist ve çocuk gelişim uzmanı eşliğinde değerlendirildi çok kafaya takmıştım ve normal hayatıma çok yansımıştı bu ruh halim.Size önerim aklınızdan çıkmıyorsa sizde uzman görüşü alın içiniz rahat eder.İnşallah öyledir teşekkür ederim yorumlar için
kusura bakmayın yanlış anladım bi an.Sert ve olumsuz olduğumu bu yorumuna bakarak nasıl çıkardınız? Gayet düz ve açık bir soru sordum ? Algısı açık olan bir çocukta şüphelenilen nokta neresi diye sordum bu soruda sert ve olumsuz olunan yer neresi merak ettim♀
Sorun değilkusura bakmayın yanlış anladım bi an..
Dediğim gibi 6 aylıktı o donelerde o da. seslere vs fazla duyarlıydı göz teması kuruyor, Yaptığımız el hareketlerini bile o an kendi kendine yapabiliyordu bizde aşırı şaşırıyorduk bizden alarak yaptığı her tepkiye davranışa. canı istediğinde yapıyordu istemediğinde yapmıyordu. Otizmden şüphelenmiştik. Bu arada 6 yaşında artık.
Siz neyden şüphe ederek öyle düşünüyordunuz acaba.?? Bide özel kurum dediğiniz yer neresi tam olarakBen kızımı 6 aylık olduğunda gelişim testi için özel bir kuruma götürmüştüm orada ergoterapist ve çocuk gelişim uzmanı eşliğinde değerlendirildi çok kafaya takmıştım ve normal hayatıma çok yansımıştı bu ruh halim.Size önerim aklınızdan çıkmıyorsa sizde uzman görüşü alın içiniz rahat eder.
Dedim ya belki kaybetme korkusu belki annelik evhamı inanın bilmiyorum sadece anne olunca mantık kalmıyor onu biliyorumBu anlattıklarınizdan nasıl otizm çıkardınız pes.
İyi bari sevindim bizde göz temasında sıkıntı yok dediğim gibi sâdece her seslendiğimizde bakmıyorHerhangi bir özel eğitim merkezi.Bizde kucaktayken göz teması kurmada sıkıntı vardı yatarken bakıyordu takip ediyordu seslere dönüyordu gülüyordu ama kucağa alınca iletişim kuramıyorduk sonradan düzeldi çok şükür.
Ay inşallah ya teşekkürlerLütfen sakin olun.Bebeginizin yaptıkları son derece normal.Onu da kendinizi de üzmeyin.Benim yeğenim 3 4 yaşlarındayken bin kere ismini cagirsak anca bı kere bakardi.Ne otizm ne başka bişey son derece sağlıklı.Ve şuan ismine bakıyor
En erken 3 yaşında tespit edilebilir yorumunuza katılmıyorum.özel eğitim merkezlerinde bulunduysanız 1 2 yaşında çocukların belirti verip eğitim aldıklarını görebilirsiniz.Okul öncesi öğretmeni olarak söylemek isterim ki en erken 3 yaşında tespit edilebilir bir durum otizm. Bence fazla endişe etmeyin ama gözlemlerinizede devam edebilirsiniz :)
Okul öncesi öğretmeni olarak söylemek isterim ki en erken 3 yaşında tespit edilebilir bir durum otizm. Bence fazla endişe etmeyin ama gözlemlerinizede devam edebilirsiniz
En erken 3 yaşında tespit edilebilir yorumunuza katılmıyorum.özel eğitim merkezlerinde bulunduysanız 1 2 yaşında çocukların belirti verip eğitim aldıklarını görebilirsi
Hayır bulunmadımEn erken 3 yaşında tespit edilebilir yorumunuza katılmıyorum.özel eğitim merkezlerinde bulunduysanız 1 2 yaşında çocukların belirti verip eğitim aldıklarını görebilirsiniz.
Benim ki bazı yabancılar onu sevmek isterken ağlıyor bazen sadece öylesime yüzlerine bakıyor, ha bide sevdiği bazı şarkiları söylerken jet hızıyla yüzümüze bakıyor gülüyor, zıplamayı sever meselâ halay şarkılarında (bunu tesadüfen farkettim)Otizmde en belirgin özellik isme dönmeme ve göz teması yokluğu veya kısıtlılığıdır.Yükses ses ve kalabalıktan rahatsız olurlar heyecan veya stres durumlarında kulaklarını kapatabilir veya tekrarlayıcı hareket yapabilirler.İşaret etmezler ve işaret edilen yere bakmazlar.Oyuncaklarla amacına uygun oynamazlar dönen çizimlere ilgi fazladır kendileri de cisimleri döndürmeyi severler, yabancılama duygusu yoktur, bazı çocuklarda motor becerilerde gerilik vardır bireyler arasında iletişim olabilecek her şey genel olarak otizmli çocuklarda yoktur denebilir her çocukta Farklı seviyelerde olabilir spektrum denmesi bu yüzdendir bakım vereni çocukla iletişim kuramıyorum der çünkü çocuk kendi dünyasındadır.Gecikmiş konuşma, jest ve mimik eksikliği, duyguları anlayamama, Yeme ve bağırsak problemleri vs çok uzun bir konu.
Benim kızımda çok yabancılar yabancı biri kucağına alınca ağlamaya başlıyor tanıdık biri alınca sakinliyor doktorumuz bunun iyi bir şey olduğunu söyledi.Benim ki bazı yabancılar onu sevmek isterken ağlıyor bazen sadece öylesime yüzlerine bakıyor, ha bide sevdiği bazı şarkiları söylerken jet hızıyla yüzümüze bakıyor gülüyor, zıplamayı sever meselâ halay şarkılarında (bunu tesadüfen farkettim)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?