KIZLAR YARDIM OTİZM ŞÜPHESİ!!

leylalidyaa

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2023
171
47
18
38
Kızlar öncelikle merhaba, benim 6 ayınınyeni doldurmuş bir bebeğim var, sorunum şu ki bâzen bebeğimim otizmli olmasından korkuyorum, göz teması var nerdeyse doğduğundan beri gülümseme kahkaha var, gel deyince ellerini açıp bana babasına evdekilere uzanıp geliyor, seslerin geldiği yerlerede bakıyor bazen ismini söylediğimizde de bakıyor, ama kafamı karıştıran her defasında bunu yapmıyor kendimizi parçalasak bile bakmaz bâzen yakınında olsak bile, gelişimi kilosu iyi, hatta bizden 15 gün büyük bir kuzenimiz var onun yaptığı tüm hareketleri benimki tam bir ay sonra yapıyor, benimle bu durumu birebir yaşıyan yada fikir sâhibi olan kimse varsa lütfen cevap verin yoksa kafayı yicem teşekkür ederim şimdiden

Bebeğime yansıtmamaya çalışıyorum aslında,sâdece benim kafam karışıyor acaba mı diyorum

Bebeğime yansıtmıyorum deseniz de yansıtıyorsunuz.Buluttan ben kapar olduk anne olarak anlıyorum sizi.Ayına göre yaptıkları normal her defasında bakmaması da normal.Şu an içim çok çok küçük siz kendinizi bunaltmadan gözleme devam edin.Çok endişeleniyorsanız çocuk gelişimmuzmanına götürüp gelişim testi yaptırabilsiniz

Doktorlar da benim bildiğim 4. Yaşına kadar otizmli olarak değerlendirmiyor hiç bir çocuğu..
Sizde lütfen kötü düşünceleri çıkarın aklınızdan

Doktorlar da benim bildiğim 4. Yaşına kadar otizmli olarak değerlendirmiyor hiç bir çocuğu..
Bilmiyorum inanın artık ne düşüneceğimi içim içimi yiyor bebekken de fark edilebiliyor muş diye okudum netten daha fena oldum sonra

Otizm belirtileri var derler ve o yaşlarda kesin tanı konur yoksa 10 aylıkken fark edilip eğitime başlayan bebekler var.

Yani bilmiyorum sadece bu bakma konusunda tedirginim yoksa gelişimi iyi netten bakıncada daha bi bozuluyor psikoloji her defasında birileri daha bakmicam diyorum ama tutamıyorum kendimi yanlız başına bebek büyütmek çok zor

Otizm belirtileri var derler ve o yaşlarda kesin tanı konur yoksa 10 aylıkken fark edilip eğitime başlayan bebekler var.
Sadece bu değil ki o kadar çaresiz hastalık var ki insan çocuk sâhibi olunca bu durumu yaşıyormuş benim bebeğimdede filân hastalık olabilir mi diye

Göz teması mi yoksa ismine dönme konusunda mi sıkıntı var ? İsmine tamamen dönmesi için çok erken hatta ismine hep dönen çocuk var mıdır ? İsme dönme için sınır ay 9. aydın.Kızım 5 aylıkken ismine dönmeye başlamıştı şu an 8 aylık her ay ismine dönmesi daha gelişerek devam etti.

Bilmiyorum inanın artık ne düşüneceğimi içim içimi yiyor bebekken de fark edilebiliyor muş diye okudum netten daha fena oldum sonra
Okumayın çok araştırmayın internette yararlı bilgiler olduğu kadar zararlı bilgilerde çok. Benim yeğenimde 6 aylıkken algıları çok açıktı göz teması vardı çok duyarlıyydı herşeye o aylarda kucakta kafasını kaldırma dik tutma durumu bile oluyordu. Ablamda biraz endişelenmişti araştırmıştı böyle korkmuştu sonra akışına bıraktı şimdi 6 yaşında oldu çok şükür otizim vs hiçbirşeyi yok normal yaşıtları gibi. Bu arada şimdiki bebekler gerçekten çok akıllı folik asit bebekleri diyorum ben:)) sağlıkla büyüsün yavrunuz içiniz rahat olsun her hareketini gözlemlemeyin kafanızı rahatlatın keyifle büyütün bebeğinizi..küçük bir önerim

Göz teması var ismini söylerken yada başka bi şekilde seslenirken dönüp bakıyor hatta odanın dışında biri seslense o tarafada bakıyor ama sorım şu hep yapmıyor bunu

Algıları çok açıksa ablanız neyden şüphelenmişti?

Teşekkür ederim biraz kaybetme korkusu var yaşadığım talihsiz olaylardan ötürü belki bundan fazla evham yapıyorum bilmiyorum

Göz teması var ismini söylerken yada başka bi şekilde seslenirken dönüp bakıyor hatta odanın dışında biri seslense o tarafada bakıyor ama sorım şu hep yapmıyor bunu
Tabiki tedbirli olmak gerekir ama fazla kafaya takmışsınız umarım sağlıkl büyürler ama bence sorun yok şu anlık.

Algıları çok açıksa ablanız neyden şüphelenmişti?
Niye tartışma yaratıyorsunuz anlayamıyorum. Ben araştırmasın demiyorum ki ben kendi tecrübemi söylüyorum siz kendi tecrübelerinizi . Amacınız ne?? Niye bu kadar sert ve olumsuzsunuz.???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…