Renkli lenslerden pek anlamam ama uzun süredir numaralı şeffaf lens kullanıyorum
Şeffaf lenslerin kullanım süresi oluyor günlük,aylık,üç aylık ve yıllık
Renkli lenslerde de var diye biliyorum ben
Kullanım süresi var ise dolmuş olmasın?
Eğer böyle bir sorununuz varsa lensi kullanmamalısınız
Bir de lens solüsyonunun da etkisi var
Lens solüsyonlarının kapağı açıldıktan 3 ay sonra kullanılmaması öneriliyor
Solüsyon yüzünden benzer şikayetlerim olmuştu benim
Daha önceden göze zarar vermiş lensi tekrar kullandığında göz tekrar aynı tepkiyi veriyor
Doktor da söylemiş zaten,tekrar kullanıp riske girmeyin
Canım doktor enfeksiyon dediyse o zaman enfeksiyona sebep olan mikrop zaten lensinde vardır. Tekrar takınca aynı enfeksiyon gözüne tekrar bulaşmış bak. Hiçbir şey gözünden değerli değil, imkanın olunca yenisini alırsın.
Kullanım süresi dolduysa at cnm, göz bu. Bende de benzer şikayetler olmuştu lensi taktığım gibi gözümden yaş geliyodu yarım saat gözümü açamadığımı biliyorum acıdan,batma oluyodu. bulamıyorum bulsam atıcam çöpeşimdi biraz uzak duruyorum lens mens işlerinden.
cnm doktor at demıs hemen at aynı sorun bak yıne baslamıs Allah korusun da ya daha kotu seyler olursa hemen at ve de goz numaran durduysa lazerle cızdır cnm sendeKızlar merhabalar..
Henüz 3 ay kullanılmış topaziolarım var..
Çokda memnunum..
Kısa zaman önce gözlerimde felaket yanma, batma, kızarma, akıntı ile doktora gittim, enfeksiyon dedi, ilaçlar vs..
Tabi kısa zamanda geçti ancak doktorum lenslerini çöpe at dedi, bende şeffaf lens alıp o dönem boyunca soloticalarımı düzenli olarak solüsyonunu değişerek sakladım..
2 ay üzerine bugün ilk defa 9 saat taktım..
Eve geldiğimde gözlerim yanıyor, bulanık görüyordum..
Şimdi çıkardım ve gözlerim doktora gittiğim ilk gün ki gibi, kıpkırmızı resmen iltihap sarmış gözlerim içini anında akıntıda başladı..
Çok üzgünüm şimdi o güzelim lenslerimi çöpe mi atmalıyım ??
Lütfen bu konuda yardımcı olabilecek birileri var mı bana ???
canım bu enfeksiyon çok riskli değil dedi doktor o yüzden atmaya kıyamadım şimdi kalktım göz damlalarımla yıkadım lenslerimi solüsyonun yarısınada damla döktüm bakalım belki dezenfekte eder
göz numaram çok uzun zaman oldu duralı ancak trabzonda lazer olayına girmek istemiyorum pek güvenemiyorum açıkcası, inş. okulum bitince ist.da yaptırmayı düşünüyorum..
cnm trabzonda da vardır ya bence kalıtelı doktor benım de duralı ıkı sene oldu ama ben maddı nedenlerden su an dusunmuyorum ogrencıyım zaten daha okul bıtsın hayırlıılysa genıs caplı bı arastırma yapcam ben de cnm bı de sen lensı kullnmayıp kullanmayıp bı an da 9 saat bı de kullnamıssın ondan da olmus olabılır uzun saatler kullanmak da goze zarar verır
geçmiş olsun canım. Valla bende arkadaşlara katılıp atmanı söyleyeceğim. çünkü tekrar taktığında gene aynı problem olduğuna göre mikrop lenslerinde ve 2 ay bekletmene rağmen dezenfekte olmamış. bundan sonra olacağını da sanmıyorum. benim bi arkadaşım bu şekilde iltihap kapmıştı daha sonra lensini suda bekletti senin gibi. aynı lensi diğer gözüne takmış ikiside iltihap kaptı bu sefer. baya uzun bi süre lens takamamıştı. İltihap küçük de olsa bence dikkate almalısın.
canım trabzonda yaptıranların yorumları olmadığı için emin olamıyorum muhakkak ki kaliteli doktorlar var ancak lazer çok önemli bi konu çok tecrübeli birine yaptırmak istiyorum bu yüzden.. lensleri 9 saat taktım ama şeffafları 12 saat taktığım oldu br hafta kadar önce olmadı böle bi sorunum..
cnm sen bı de renklı lens kullnıyomussun anladıgım kadarıyla renklıler seffaftan daha tehlıkelı oluyo dıye bılıyorum ben bu arada cnm eger kı bılgın varsa bı sey sormak ıstıyorum lens alıcam ben de seffaf ama ya ılk kullndıgın zaman zorluk yasadın mı cok korkuyorum nasıl takıcam dıye(((((((((((
canım trabzonda yaptıranların yorumları olmadığı için emin olamıyorum muhakkak ki kaliteli doktorlar var ancak lazer çok önemli bi konu çok tecrübeli birine yaptırmak istiyorum bu yüzden.. lensleri 9 saat taktım ama şeffafları 12 saat taktığım oldu br hafta kadar önce olmadı böle bi sorunum..
cnm sen bı de renklı lens kullnıyomussun anladıgım kadarıyla renklıler seffaftan daha tehlıkelı oluyo dıye bılıyorum ben bu arada cnm eger kı bılgın varsa bı sey sormak ıstıyorum lens alıcam ben de seffaf ama ya ılk kullndıgın zaman zorluk yasadın mı cok korkuyorum nasıl takıcam dıye(((((((((((
canım ben 9 senedir lens kullanıyorum ilk taktığımda korkuyordum ancak 2 takıp çıkarmada alışıyorsun, zor bi yanı yok zaten ilk kullanımında şeffaf al tırnakların uzunsa ilk başlarda yırtma problemin olabilir ancak ben bugüne dek hiç yaşamadım onun haricinde denize girerken bile taktım, uyudum bana bi zararı olmadı lens takmanın..
renklilerin tehlikesine gelince bi tehlike yok aslında yıllık olabildikleri için benim gibi enfeksiyon kapma olasılığında renkli lenslerinin zamanıda olsa çöpe atmak zorunda kalıyorsun..
korkma canım ya inan çok rahat bi olay gözlük takmaktan bin kat daha iyi..
canım ben 9 senedir lens kullanıyorum ilk taktığımda korkuyordum ancak 2 takıp çıkarmada alışıyorsun, zor bi yanı yok zaten ilk kullanımında şeffaf al tırnakların uzunsa ilk başlarda yırtma problemin olabilir ancak ben bugüne dek hiç yaşamadım onun haricinde denize girerken bile taktım, uyudum bana bi zararı olmadı lens takmanın..
renklilerin tehlikesine gelince bi tehlike yok aslında yıllık olabildikleri için benim gibi enfeksiyon kapma olasılığında renkli lenslerinin zamanıda olsa çöpe atmak zorunda kalıyorsun..
korkma canım ya inan çok rahat bi olay gözlük takmaktan bin kat daha iyi..
gozulukten ıyı oldugu kesın bence deyagmurda ya da sogukta bı vasıtaya bınerken acayıp bugulanıyo hıc bı yerı goremıyosun ve cok komık bı goruntu oluyo alıcam alıcam ınsallah cnm korkuyorum elımde olmadan bu arada amaaaaaaaaan bende tırnaklarımı keserım artık napıyım ılk baslarda alısınca uzatmaya baslarım zaten uzadıgı yok kı hep kırılıyo
korkum da sundan kaynaklanıyo cnm benım sımdı gozlerımde kuruluk var benım sunı goz yası damlası kullnıyorum lens de kullnınca daha kotu olmasın bı de( aslında duzenlı bı sekılde kullnıyodum ben goız damlamı hıc bı sorun olmuyodu ama ıste bıtınce yıne basladı kuruluk :26: doktora gıdıcem bakalım yıne kuruluktan dolayı bu arada kuruluk varya bende doktor onerırmıkı lensı bana (
gozulukten ıyı oldugu kesın bence deyagmurda ya da sogukta bı vasıtaya bınerken acayıp bugulanıyo hıc bı yerı goremıyosun ve cok komık bı goruntu oluyo alıcam alıcam ınsallah cnm korkuyorum elımde olmadan bu arada amaaaaaaaaan bende tırnaklarımı keserım artık napıyım ılk baslarda alısınca uzatmaya baslarım zaten uzadıgı yok kı hep kırılıyo
korkum da sundan kaynaklanıyo cnm benım sımdı gozlerımde kuruluk var benım sunı goz yası damlası kullnıyorum lens de kullnınca daha kotu olmasın bı de( aslında duzenlı bı sekılde kullnıyodum ben goız damlamı hıc bı sorun olmuyodu ama ıste bıtınce yıne basladı kuruluk :26: doktora gıdıcem bakalım yıne kuruluktan dolayı bu arada kuruluk varya bende doktor onerırmıkı lensı bana (
canım bende kuruluk yok ama lens takarken kuruluğa karşı bende damla kullanıyorum..
doktorun önerir mi bilemiyorum ama belki ek damlalarla kullanımın rahat olur, bilemedim ki şimdi :26:
canım bende kuruluk yok ama lens takarken kuruluğa karşı bende damla kullanıyorum..
doktorun önerir mi bilemiyorum ama belki ek damlalarla kullanımın rahat olur, bilemedim ki şimdi :26:
ya nolur onersın vala ya bıktım acıkcası Allah ıma sukurler olsun yıne de ya daha kotu bı hastalıgım olsaydı dıyorum ama ıstıyorum vala lensı doktor onermezse kullnamam ama asla malesefzaten goz numaram durmus doktor demıstı ole okulum bıtsın lazer amelıyatı olurum artık ama ıste 9 yıldır gozluk kullnan bırı olarak hıc ama hıc sevemıyorum gozlugu aslında saka gıbı ama arkadalrım her zaman gozluklu daha ıyısın dıyolar ama onlar hep gozluklu gorduklerı ıcın benı ole daha ıyı goruyolar :)
ben bı doktora gıdım en ıyısı cnm ıcım rahatlasın en azından dımı
ya nolur onersın vala ya bıktım acıkcası Allah ıma sukurler olsun yıne de ya daha kotu bı hastalıgım olsaydı dıyorum ama ıstıyorum vala lensı doktor onermezse kullnamam ama asla malesefzaten goz numaram durmus doktor demıstı ole okulum bıtsın lazer amelıyatı olurum artık ama ıste 9 yıldır gozluk kullnan bırı olarak hıc ama hıc sevemıyorum gozlugu aslında saka gıbı ama arkadalrım her zaman gozluklu daha ıyısın dıyolar ama onlar hep gozluklu gorduklerı ıcın benı ole daha ıyı goruyolar :)
ben bı doktora gıdım en ıyısı cnm ıcım rahatlasın en azından dımı
canım çok iyi anlıyorum seni bende lise bitene kadar gözlük kullanmıştım yağmur yağdığında acaba kim sileceklerin çalışmıyor mu esprisini yapacak diye beklerdim
artık kendim bile dalga geçer olmuştum gözlüklerimle..
gözlük markan en kalitelisi olsa bile insanlar dışarıdan sana özürlüymüşsün gibi bakabiliyorlar..
ancak lens kullanırken özellikle renkli kullanırken insanlar aa ne cesaret gözlerin harika gözüküyo, hangi marka, bende kullanabilir miyim gibi imrendiklerini belli eden sorular sorabiliyorlar..
bu çelişkiyi hala anlayabilmiş değilim..
bana sorarsan en kısa zamanda bi doktora görün çapını falan ölçtür, kuruluk hakkında detaylı bilgi al..
fikrimce takabilirsin gibi geliyor, günde 3 defa damla kullanıyorsan 5e çıkarırsın, ki ben bile kuruluk olmadığı halde fırsat bulduğum her an damla kullanıyorum..
ınsallah cnmcanım çok iyi anlıyorum seni bende lise bitene kadar gözlük kullanmıştım yağmur yağdığında acaba kim sileceklerin çalışmıyor mu esprisini yapacak diye beklerdim
artık kendim bile dalga geçer olmuştum gözlüklerimle..
gözlük markan en kalitelisi olsa bile insanlar dışarıdan sana özürlüymüşsün gibi bakabiliyorlar..
ancak lens kullanırken özellikle renkli kullanırken insanlar aa ne cesaret gözlerin harika gözüküyo, hangi marka, bende kullanabilir miyim gibi imrendiklerini belli eden sorular sorabiliyorlar..
bu çelişkiyi hala anlayabilmiş değilim..
bana sorarsan en kısa zamanda bi doktora görün çapını falan ölçtür, kuruluk hakkında detaylı bilgi al..
fikrimce takabilirsin gibi geliyor, günde 3 defa damla kullanıyorsan 5e çıkarırsın, ki ben bile kuruluk olmadığı halde fırsat bulduğum her an damla kullanıyorum..aynen katılıyorum gozluk kullnınca kucuk bı kız cocugu gıbı oluyorum sankı yuzumde oval ya ne bılım ole gelıyo bana :) ama lens kullnınca dedıgın gıbı renklı bı de dogalsa aaa ne guzle falan dıyolar oysakı gozluk daha dogal aslında :) zaten ben renklı lens takcamı sanmıyorum golzerım kavhe ama ne bılım dogallıgı sevıyorum cnm ya mesela dısarda mavı goz evde kahve goz olmak ıstemem ne bılım tercıh meselesı :) renklı menklıyı bosverde seffafı onersın doktor yeter bana :)))) aynen bakalım cnm en kısa zamanda doktora gıdıcem zaten mecbur bu arada gunde tam 4 kez damla kullnıyodum ıkı damla kullnıdıma gore gunde tam 8 kez oluyo :))))))))))))) e lens kullnırsam artık dk da bır damla kullncam yanı :)))))
ınsallah cnmaynen katılıyorum gozluk kullnınca kucuk bı kız cocugu gıbı oluyorum sankı yuzumde oval ya ne bılım ole gelıyo bana :) ama lens kullnınca dedıgın gıbı renklı bı de dogalsa aaa ne guzle falan dıyolar oysakı gozluk daha dogal aslında :) zaten ben renklı lens takcamı sanmıyorum golzerım kavhe ama ne bılım dogallıgı sevıyorum cnm ya mesela dısarda mavı goz evde kahve goz olmak ıstemem ne bılım tercıh meselesı :) renklı menklıyı bosverde seffafı onersın doktor yeter bana :)))) aynen bakalım cnm en kısa zamanda doktora gıdıcem zaten mecbur bu arada gunde tam 4 kez damla kullnıyodum ıkı damla kullnıdıma gore gunde tam 8 kez oluyo :))))))))))))) e lens kullnırsam artık dk da bır damla kullncam yanı :)))))
canım lensler bile çeşit çeşit oluyo, hassas gözler için olan lenslerde vardır belki bi araştırmada fayda var..
zaten renkliler şeffaflar kadar rahat değil kim ne derse desin..
ben herkesin çok önerdiği renklilerimde bile hafiften bi buğu ve daha kısa sürede kuruma yaşıorum..
ancak şeffafları 12 saat takıyorum ne bi buğu, ne kuruma, ne batma..
çok daha rahatlar..