Kizlar. Tüp Bebekle Hamilelik Olduktan Sonra Nelere Dikkar Ettiniz.

Nurver

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2007
30
0
kızlar daha öncede yazmıştım. cuma günü öğrendim hamile olduğumu:uhm:. sizler hamileliğinizi öğrendikten sonra nelere dikkat ettiniz. neler yaptınız? sürekli yattınız mı? neler yiyip içtiniz? neleri kısıtladınız? cevap yazarsanız sevinirim. benide bilgilendirir seniz sevinirim.:nazar:

kızlar daha öncede yazmıştım. cuma günü öğrendim hamile olduğumu:uhm:. sizler hamileliğinizi öğrendikten sonra nelere dikkat ettiniz. neler yaptınız? sürekli yattınız mı? neler yiyip içtiniz? neleri kısıtladınız? cevap yazarsanız sevinirim. benide bilgilendirir seniz sevinirim.:nazar:

canım hayırlı olsun öncelikle. ben hiç yatmadım zaten transferden sonrada yatmamıştım. ağır iş yapmadım sadece. kendimi hiç yormadım.halada öyleyim evi falan süpürmüyorum.moralimide hep yüksek tutuyorum. yiyecek olarakta sebze ve meyve ye ağırlık veriyorum,balık yiyorum,ceviz çok önemliymiş günde yaklaşık 1 avuç ceviz fındık badem falan yiyorum.süt ve yoğurt mutlaka ye iç. kabız olmamaya çalış. bu kadar işte.yerimseniben

canim sebze meyve agirlikli beslen bol su ic sut ic....hergun 1 haslanmis yumurta ye hergun yiyemiyorsan 2 gunde bir....agir kaldirma yuksek yerlere uzanma ayaklarini sicak tut....

Tabi ki beslenme çok önemli..İlk 3 ayda alacağın kiloların bebek açısından hiç bir fonksiyonu yok..Kiloyu koruyarak sağlıklı bir şekilde beslenmek gerek..Süt ve süt ürünleri..ceviz badem fındık...sebze meyve ağırlıklı..tavuk et balık...bol su ve sıvı alımı...vs..

Sağlıklı beslenmek için hamilelikte fazla mideyi doldurmadan sık ve az yemek makbul..kızartma ve yağlı yiyecekler..asitli içecekler...salam sosis sucuk sakatatlar..ve çay ve kahvenin aşırısı makbul değil..uzak durmak gerek..

bol oksijen için yürüyüşler yapılabilir..ağır iş ve ağır spordan kaçınmak gerek..düşük tehlikesi geçinceye kadar cinsel ilişkiden de kaçınmalı..vucudu hastalıklara karşı korumalı..sıcak tutmalı..dr un tavsiyesi dışında ilaç kullanmamalıyız..temizlik ürünleri ve bi takım kimyasal maddelerden de zararlı olabilrliği açısından uzak durmalıyız..

gebelikte tuketilmesi gerekenler:
gebelıkten dolayı artan enerjı ve besın ögesı ıhtıyaclarının karsılanabılmesı ıcın gebe kadının normal zamanda yedıklerıne ek olarak tuketmesı gereken besınler ve mıktarları:
1:bır su bardağı kadar sut veya yogurt veya 2_3 kıbrıt kutusu buyuklugunde peynır
2:bır adet yumurta veya et tavuk balık
3:yemeklerle bırlıkte c vıtamınıden zengın sebzeler.maydonoz,kıvırcık,lahana,bıber,domates,ka rnabahar,elma,seftali,portakal,mandalina.
4:sebzelerın ve kuru baklagıllerın haslama sularının dokulmesı vıtamın ve mıneral kayıplarına neden olacagından haslama suları dokulmemelıdır.
5:yemeklerde ıyotlu tuz kullanılmalıdıryuksek tansıyon varsa yemekler tuzsuz pısırılmelidir.
6:yemeklerınızı azar azar ve sık sık tuketılmelıdır.
7:sıvı alımı asla ıhmal edılmemelıdır gunde en az 8 bardak su ıcılmelıdır.
8:satın alınırkan taze besınler tercıh edılmelıdır.konserve bekletılmıs besınler yerıne dogal yıyecekler tercıh edılmelıdır.

merhaba hayirli olsun bebeginiz..bende ISCI ile hamile kaldim

sonrasinda agir kaldirmadim ve bol bol dinlendim,onun disinda

cok özel bisiy yapmadim,doktorumda önermedi zaten..yemek icmek ayri tabiki

simdi daha cok meyva,sebze yogurt tüketmeye calisiyorum...süt icemiyorum onun

icin doktorum bir kase yogurt yesen daha faydali demisti..ben bu sekilde uygulayarak

5.ayima geldim..insallah sorunsuz gecer sizin hamileliginizde..

hayırlı olsun canım

maşALLAH arkadaşlar ne güzel bilgiler vermişsiniz
geleceğin çocukları daha bilgili akıllı olacaklar
anneler böyle ise çocukları daha bilgili olur

gurur duyacağımız annelerden olacaksınız inşALLAH

Canım hayırlı uğurlu olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah.....Arkadaşlar gayet güzel bir şekilde özetlemişler ekleyecek pek fazla bişey bulamıyorum ama ilk üç ay çok dikkat et bunu söyleyebilirim...Salam ,sosis,sucuk,çiğ et ve maydanozdan uzak dur düşük tehlikesi var özellikle ilk aylar için ....Bide kedi ,köpek tüylerinden...Toksoplazmaya neden oldukları için....Sağlıklı hamilelikler diliyorum canım ...darısı olmayan herkesin başına inşallah.....

X