ben sana görüşmemizde çıkmadan 3 ay önce haber ver demiştim diyorpatronun hayatini zorlastirmak istemedigin icin kendi hayatini zorlastiriyorsun. bunlar is hayatinin alisilageldik durumlaridir, patronun da alissin boyle seylere :) ki sen pat diye cikmak istemiyorsun, yasal ihbar surenden daha fazlasini da kullanacaksin. bence duzgun bi sekilde acikla: durumum boyle, cenazeniz oldugu icin daha onceden soylemek istemedim, artik vaktim yaklasiyor, daha fazla kalmak beni cok zor duruma sokacak diye.
yerine birini bulmuyorsa kendi sorunudur. bence is konularinda hic bi zaman amator / duygusal yaklasma. bu konularda profesyonel olmalisin. sen fazla fazla iyi niyetli davranmissin, patronun da kendi planlarini kendisi yapmali. hic dert etme bence :)
Sizin önerebiliceğiniz birileri yokmu ne iş yapıyosunuz orda? muhasebe yada sekreterlik gibiyse kariyer sitesine ilan verebilirsiniz çok çabuk eleman bulurlarben sana görüşmemizde çıkmadan 3 ay önce haber ver demiştim diyor
iyi de kim 3 ay önceden ne olacağını kestirebiliyor
kaldı ki işin yasal süreci 15 gün
hayır kabul etmiyorum diye çekip gitsem çok zor durumda kalacak o kadar da canileşmek istemiyorum
ama bir aydan fazla süre de personel bulunmaz mı
daha bir de yeni gelene işi öğreteceğim)
çok sağolun,işte bende kırgınlık olmasın diye diretiyorum ama neresinden tutsam elimde kalıyor haftaya tekrar konuşacağım.3 ay once haber vermek diye bir sey hic bir yerde yok, istedigi sey yasal degil. her isveren boyle kafasina gore bi seyler isteyemez, is yasalari bu yuzden var.
ters ve kati bi tavirla degil, guzellikle bu istediklerinin anormal oldugunu, yasal olmadigini soyleyebilirsin. o da sana deger veriyorsa senin de esinle zor durumda kalmani istemez herhalde. seni zor durumda birakmayi goze alan bir insansa zaten sen de ona o kadar deger vermemelisin demek ki.
ayrica yeni gelen kisiye isi ogretmek senin yasal olarak sorumlulugunda olan bir sey degil. zaten ihbar sureleri bu yuzden vardir. isveren yeni bir calisan bulur, eski calisandan gorevi aktarmasini ister, vs... sen iyi niyetinden dolayi butun bu isleri kendi sorumlulugunda goruyorsun. patronun bunlarin ustesinden gelemeyecekse zaten isi zor demektir. bunlar senin derdin degil ama, birak o dusunsun :) sen uzerine duseni fazlasiyla ve iyi niyetinle yapiyorsun, icin rahat olmali.
çalıştığım kişi psikolog bende randevuları ayarlıyorum faturaları kesiyorum danışan çay kahvesi ve yemek bendeSizin önerebiliceğiniz birileri yokmu ne iş yapıyosunuz orda? muhasebe yada sekreterlik gibiyse kariyer sitesine ilan verebilirsiniz çok çabuk eleman bulurlar
O zman işi yokuşa sürüyo yoksa sizin önerdiğiniz birine daha çok güvenmesi gerekti yani :)çalıştığım kişi psikolog bende randevuları ayarlıyorum faturaları kesiyorum danışan çay kahvesi ve yemek bende
ben önermek istediğimde tanıdık referansı istemiyorum diyor
onun dışında ilan verdi mi bir yerlere bilmiyorum.
Nasıl bi personel arayışıymış ki bu onca zamandır bulunamıyor? Ağustos sonu doğumum var nasipse daha 6. ayımda hemen yerime bakacak biri ayarlandı bileYa bizim patron çok aceleci yada sizinki çok ağırdan alıyor
ya bu patronlar böyle demek ki daha gitmeden hemen yerine birini buluyorlar. Benim de öyle hatta şirket birbirine girdi koltuğum için