patronlar böyle şekerim hiç düşünme sen hazırlığına bak dürüstçe durumunu anlat sizi sıkıştırmak istemiyorum benim de herşeyim üstüste geldi anlayışla yaklaşacağınızı biliyorum de çık onu düşünürsen hayatta çıkamazsınMerhaba bayanlar çok kısa anlatacağım durumumu
Ben bu ağustos ayında Allah kısmet ederse evleneceğim.
Patronuma nisanın sonunda işten ayrılmak istediğimi söylemedim.
Mayısın başında da patronumun bir yakını vefat ettiği için çok üzerine düşmek istemedim,biraz bekleyelim,biraz sabır göstereyim dedim.
Ama gel gelelim Haziran ayına girdik
Temmuz da bir haftalığına ailemle tatile gideceğim,neredeyse 2 aydan az bir süre var evlilik hazırlığı için.
Ve biz bu sürede nişanı yapacağız,nikah için gün alacağız gelinlik damatlık ve ev eşyası bakacağız.
Bir an önce artık işten ayrılıp sözlümün yanına gitmem gerekiyor (kendisi farklı bir şehirde)
Ama ben patronuma bir şey diyemiyorum.
Sanki onu şıkıştıracakmışım,ya da halden anlamıyormuşum gibi geliyor yani nasıl diyeyim onu sıkıştırmak istemedikçe kendim sıkışıyorum.
Haydi bana biraz cesaret verin,kırmadan,yanlış anlaşılmadan nasıl çözerim bu meseleyi??
doğru söylüyorsun,patronumla aramızda şimdiye kadar hiç gerginlik olmadı,çok da hakkı vardır üzerimde kırmakta istemiyorum sonuçta cenazesi vardı ama bende artık tutuşmaya başladım.patronlar böyle şekerim hiç düşünme sen hazırlığına bak dürüstçe durumunu anlat sizi sıkıştırmak istemiyorum benim de herşeyim üstüste geldi anlayışla yaklaşacağınızı biliyorum de çık onu düşünürsen hayatta çıkamazsın
işte kırmadan dürüstçe konuş sen sıkıştırmadıkça olayın ciddiyetini anlamaz zaten cenaze geçmiş iş arayan onca insan var elbet birini bulurdoğru söylüyorsun,patronumla aramızda şimdiye kadar hiç gerginlik olmadı,çok da hakkı vardır üzerimde kırmakta istemiyorum sonuçta cenazesi vardı ama bende artık tutuşmaya başladım.
yaklaşık 7 aydır,ama tazminat alabilecek olsam da tek istediğim bir an önce ayrılmak,bir de iki kişiyiz ofiste ben çeker gidersem büyük haksızlık olur ofis dönmez yani öyle söyleyeyim ama gidemiyorum daNe kadar süredir ilgili yerde çalışıyorsunuz ? Evlilik izninizi kullanıp düğününüzü balayı tatilinizi yapıp dönüşte evlilik nedeniyle aynı gün işten çıkma ve tazminatınızı alma hakkınız mevcut.
hatırlatıyorum,bulunca haber vereceğim diyor :)"sizinle daha önce de paylaşmıştım, ayrılma vaktime de az kaldı, yerime birini alacak mısınız, en azından bir süre iş öğretirim" diye hatırlatabilirsin....
Teşekkür ederim :)İnşallah dediğin gibi olur.Evleneceğinizi ve evlilik/nişan için çok kısa bir sürenizin kaldığını söyleyin. Burada yazdığınız gibi samimiyetle konuşursanız kırılmaz. Mutluluklar dilerim.
aynn öyle dışarısı işsiz kaynıyor iki gün tatil maaşım da iyi yaptığın işte çok değil şimdiye çok taliplisi çıkardı.işte kırmadan dürüstçe konuş sen sıkıştırmadıkça olayın ciddiyetini anlamaz zaten cenaze geçmiş iş arayan onca insan var elbet birini bulur
aynen sen kendini kurtar şekerim iş arayan insan her yerde inan iki güne bulurlarTeşekkür ederim :)İnşallah dediğin gibi olur.
aynn öyle dışarısı işsiz kaynıyor iki gün tatil maaşım da iyi yaptığın işte çok değil şimdiye çok taliplisi çıkardı.
şimdi sana kanundan basheyim; Haklı sebebi bulunmaksızın işten ayrılmak isteyen işçinin 6 ay çalışmışsa işten ayrılacağını iki hafta önce, eğer 6 ayla 1.5 yıl arası çalışmışsa 4 hafta önce, 1.5 yıl ile 3 yıl arasında çalışmışsa 6 hafta önce, 3 yıl ve daha üstü süre çalışmışsa 8 hafta önce bu iş yerinden ayrılacağını işverene haber vermek zorundadır. İşçi eğer derhal işten ayrılmak istiyorsa ve bu sürelere uygun olarak bildirim yapmazsa bu döneme ilişkin sürenin ücretini işverene peşinen ödemekle yükümlüdür. şimdi bu hukuksal boyut patronum üzülecek diye söylemezsen sonunda sen üzüleceksin. patronun nasıl bir insan bilemiyorum evlilik için ayrılmanı önceden haber vermedin diye haksız bir duruma çevirebilir. ben ağustostaki düğünüm için 5 yıldır çalıştığım işyerinden çıkışımı 1 nisanda dilekçe verip 1 haziranda yapmıştım. hem bu 2 aylık sürede yeni birisi geldi ona işi anlattım ve 1 hazirandan sonra vakit buldukça gidip işlere yardım ettim. bende senin gibi başka bir yere geldim evlenip zor senin işlerinde biliyorum ayrı şehirlere ev kurmak düğün yapmak oldukça yıpratıcı. ama vakit kaybetmeden söyleMerhaba bayanlar çok kısa anlatacağım durumumu
Ben bu ağustos ayında Allah kısmet ederse evleneceğim.
Patronuma nisanın sonunda işten ayrılmak istediğimi söylemedim.
Mayısın başında da patronumun bir yakını vefat ettiği için çok üzerine düşmek istemedim,biraz bekleyelim,biraz sabır göstereyim dedim.
Ama gel gelelim Haziran ayına girdik
Temmuz da bir haftalığına ailemle tatile gideceğim,neredeyse 2 aydan az bir süre var evlilik hazırlığı için.
Ve biz bu sürede nişanı yapacağız,nikah için gün alacağız gelinlik damatlık ve ev eşyası bakacağız.
Bir an önce artık işten ayrılıp sözlümün yanına gitmem gerekiyor (kendisi farklı bir şehirde)
Ama ben patronuma bir şey diyemiyorum.
Sanki onu şıkıştıracakmışım,ya da halden anlamıyormuşum gibi geliyor yani nasıl diyeyim onu sıkıştırmak istemedikçe kendim sıkışıyorum.
Haydi bana biraz cesaret verin,kırmadan,yanlış anlaşılmadan nasıl çözerim bu meseleyi??
peki siz nikah işlemlerini ne zaman yapmıştınız kaç ay önceden?şimdi sana kanundan basheyim; Haklı sebebi bulunmaksızın işten ayrılmak isteyen işçinin 6 ay çalışmışsa işten ayrılacağını iki hafta önce, eğer 6 ayla 1.5 yıl arası çalışmışsa 4 hafta önce, 1.5 yıl ile 3 yıl arasında çalışmışsa 6 hafta önce, 3 yıl ve daha üstü süre çalışmışsa 8 hafta önce bu iş yerinden ayrılacağını işverene haber vermek zorundadır. İşçi eğer derhal işten ayrılmak istiyorsa ve bu sürelere uygun olarak bildirim yapmazsa bu döneme ilişkin sürenin ücretini işverene peşinen ödemekle yükümlüdür. şimdi bu hukuksal boyut patronum üzülecek diye söylemezsen sonunda sen üzüleceksin. patronun nasıl bir insan bilemiyorum evlilik için ayrılmanı önceden haber vermedin diye haksız bir duruma çevirebilir. ben ağustostaki düğünüm için 5 yıldır çalıştığım işyerinden çıkışımı 1 nisanda dilekçe verip 1 haziranda yapmıştım. hem bu 2 aylık sürede yeni birisi geldi ona işi anlattım ve 1 hazirandan sonra vakit buldukça gidip işlere yardım ettim. bende senin gibi başka bir yere geldim evlenip zor senin işlerinde biliyorum ayrı şehirlere ev kurmak düğün yapmak oldukça yıpratıcı. ama vakit kaybetmeden söyle
nikah işlemleri şöyle oldu canım biraz karışık benim eşim başka bir ilde çalışıyor ailesi başka bir ilde oturuyor ben başka bir ilde. nikahımız ailesinin yaşadığı ilde oldu. eşim izin alıp gelemediği ben gittim onun yaşadığı ile. orada yaptık işlemlerimizi dosyayı alıp nikahın yapılacağı ilin nikah servisine götürdü kayınbabam. düğün günü yapıldı nikahımız canımpeki siz nikah işlemlerini ne zaman yapmıştınız kaç ay önceden?