• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar solitarye yardım edinnn...

bir garip oblomov

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
21.479
15.166
498
kızlar mart ayında çeyizlerim serilecek ben her ne kadar çeyiz götürme işini istemesem de biliyorum ki her kafadan bir ses çıkacak ve mecburen kabul edecem:31: bilenler bilir başımda annemde olmadığı için halalar teyzeler herkes bişi söyleyecek bende bu gibi durumlarda kimseyi üzmek istemem ama mutlaka içime sinmeyecek şeyler olur hayatımda bir sefer olacak bi olay içinde bu gibi tatsız şeyleri yaşamak istemiyorum her şey benim istediğin gibi olsun istiyorum:27:

kızlar bana akıl verin ben mart ayına kadar nasıl bir hazırlık içine gireyim çeyizlerimiz de malum bir sürü ıvır zıvırlar var yani ufak ufak parçalar bunların hepsini bir koliyemi yerleştireyim.

nevresim takımlarımın hepsini yıkayıp ütülemeli miyim yoksa kullanacağım kadarını yıkayıp ütülesem olur mu. illa ambalajından çıkarıp hurçlara mı koymalıyım.

kırılacak eşyalarımı ev tutulunca önden mi götüreyim çünkü kırılsın istemiyorum.

kızlar evlenenler deneyim sahibi olanlar ya da yakın zamanda çeyiz götürecek ve hazırlıklarını tamamlamış kızlar ve diğer topik sahibeleri lütfenn beni yalnız bırakmayın...

slm canım benimde annem yok bu tip hazırlıklarada daha var. sözlenmedik bile. ama ben senin yerinde olsam şöyle (bende işime kimsenin karışmasını istemem) yapardım. herşeyi şimdiden kolile ve kaldır. kullanacağı kadar yorgan yastık nevresimi (heresinden 1 veya 2 adet) yıkayıp hurçlara koyabilirsin tabi birde ilk gece kullanacağın takımı. geri kalan herşeyini paketli kolilerle götür. her kolinin hurcun köşesine kırmızı kurdela takabilirsin kuzanim yapmıştı baya şıktı.. evine yerleştirirkende sergiler gibi dizersin. böylelikle hem kendi tarafından hemde erkek tarafından ceyiz görmeye gelenleri kırmamış olursun. çevrendeki hala teyzede evden toparlarken değil kendi evine yerleştirme sana yardım ederler. onlarıda sen organize et derim. kim mutfagı dizecek kim yatak odasını. ben böyle yaparım diye düşünüyorum

canım sana yardımcı olur mu bilmem ben mutfak ürünlerini bir koli yaptım tupperları bir koli nevresimleri bir koli havluları patikleri çamasırları bir koli ayakkabıları bir koli çantaları bir koli vs...
sende böyle yapabilirsin hem düzenli olur hemde hangi koliden ne çıkacağını bilirsin ... allah yardımcın olsun...

kağıtçılardan koliler alıp sınıflandırabilirsin mesela canım mutfak,yatak odası,salon gibi hemen kullanıcaklarınıda güzelce hurçlara yerleştirip süsleyebilirsin sana bi link atıcam mesajla ordan bakabilirsin

kağıtçılardan koliler alıp sınıflandırabilirsin mesela canım mutfak,yatak odası,salon gibi hemen kullanıcaklarınıda güzelce hurçlara yerleştirip süsleyebilirsin sana bi link atıcam mesajla ordan bakabilirsin

cnm bayıldım çok teşekkür ederim bakalım becerebilirsem bende böyle bişiler yapabilirim:34:

hiç bir şeyini paketinden ve kutusundan çıkarma. evi tutmuş olacaksınız herhalde çeyizlerin giderken?

evi temizleyin eşyalar gitmeden, mutfak dolaplarının içine kadar. eşyalarını da büyük koliler al onlara koy. benzer şeyler bir arada olsun, örneğin nevresimler havlular bir kolide, bardaklar tabaklar bir kolide. üzerlerine de boardmarkerla yaz kolilerin, mutfak yatak odası vs diye.

önce mobilyaları yerleştirin sonra kolileri açın. mutfak kolileri mutfakta olunca yerleştirmesi de kolay olur. evi yerleştirmeyi düğüne yakın yapacaksanız mutfak dolaplarına koyacağın eşyaları makinanın kısa programına at yıkansın öyle koy dolaplara. nevresimleri de gelin yatağını serersin zaten ilkin yatağa bir tane de günlük nevresim yıkayıp ütülersin yeterli ilk etapta. bunları da kendi evinde yap taşınırken eşyalar kirlenir kırışır o kadar emeğin boşa gider. havlu da yıka nevresimlerinle iki tane yüz havlusu bornoz setlerinizi yıka öyle kaldır dolaba. en önemlileri onlar çünkü. gerisini de zamanla halledersin benim daha paketi açılmamış bir sürü nevresimim var duruyor öyle. ne gerek var ki hepsini yıkayıp ütüleyeyim di mi ama :)

cnm bana da zahmet olmazsa atabılır mısın??

hiç bir şeyini paketinden ve kutusundan çıkarma. evi tutmuş olacaksınız herhalde çeyizlerin giderken?

evi temizleyin eşyalar gitmeden, mutfak dolaplarının içine kadar. eşyalarını da büyük koliler al onlara koy. benzer şeyler bir arada olsun, örneğin nevresimler havlular bir kolide, bardaklar tabaklar bir kolide. üzerlerine de boardmarkerla yaz kolilerin, mutfak yatak odası vs diye.

önce mobilyaları yerleştirin sonra kolileri açın. mutfak kolileri mutfakta olunca yerleştirmesi de kolay olur. evi yerleştirmeyi düğüne yakın yapacaksanız mutfak dolaplarına koyacağın eşyaları makinanın kısa programına at yıkansın öyle koy dolaplara. nevresimleri de gelin yatağını serersin zaten ilkin yatağa bir tane de günlük nevresim yıkayıp ütülersin yeterli ilk etapta. bunları da kendi evinde yap taşınırken eşyalar kirlenir kırışır o kadar emeğin boşa gider. havlu da yıka nevresimlerinle iki tane yüz havlusu bornoz setlerinizi yıka öyle kaldır dolaba. en önemlileri onlar çünkü. gerisini de zamanla halledersin benim daha paketi açılmamış bir sürü nevresimim var duruyor öyle. ne gerek var ki hepsini yıkayıp ütüleyeyim di mi ama :)

Harfi harfine katılıyorum
Ben böyle yaptım
Nişanlımla ikimiz götürdük eşyalarımı
Kimseyi istemiyoruz kendimiz götürüp yerleştireceğiz dedik
Her şeyi kolileri ve kutularıyla götürdüm, ev temizlendikten sonra.
Mutfak ürünleri mutfağa, tekstil yatak odasına, salona konsola koyulacaklar da oraya
Hiçbir tekstil ürünümü hala! açmadım
Mutfak eşyalarımı da kısa programda yıkayıp yerleştirdim.
Günlük kullanılacak tabak bardak çatal vs vs

Bir akrabamın sülale boyu herkes gitmişler iki taraftan da
Bardaklarına varana kadar anne evinde açılmış yıkanmış kurulanıp beyaz kağıtlara sarılıp tekrar kolilenmiş
Nevresimlerinin tamamı yıkanıp ütülenmiş

Bence hiç gerek yok bu kadar teferruata

Yanında illa istersen bir kuzen, en yakın arkadaş biri olsa yeter.
Çünkü herkes bi yerlere bişeyler yerleştirecek ya da
herkes sürekli evde adını söyleyip duracak o nereye bu ne bilmem ne diye.
Şu son 1 hafta zaten her şeyden rahatsız oluyor hassas oluyorsun.

Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Harfi harfine katılıyorum
Ben böyle yaptım
Nişanlımla ikimiz götürdük eşyalarımı
Kimseyi istemiyoruz kendimiz götürüp yerleştireceğiz dedik
Her şeyi kolileri ve kutularıyla götürdüm, ev temizlendikten sonra.
Mutfak ürünleri mutfağa, tekstil yatak odasına, salona konsola koyulacaklar da oraya
Hiçbir tekstil ürünümü hala! açmadım
Mutfak eşyalarımı da kısa programda yıkayıp yerleştirdim.
Günlük kullanılacak tabak bardak çatal vs vs

Bir akrabamın sülale boyu herkes gitmişler iki taraftan da
Bardaklarına varana kadar anne evinde açılmış yıkanmış kurulanıp beyaz kağıtlara sarılıp tekrar kolilenmiş
Nevresimlerinin tamamı yıkanıp ütülenmiş

Bence hiç gerek yok bu kadar teferruata

Yanında illa istersen bir kuzen, en yakın arkadaş biri olsa yeter.
Çünkü herkes bi yerlere bişeyler yerleştirecek ya da
herkes sürekli evde adını söyleyip duracak o nereye bu ne bilmem ne diye.
Şu son 1 hafta zaten her şeyden rahatsız oluyor hassas oluyorsun.

Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

cnm ne güzel ya herşeyi sen ve nişanlın haletmişsiniz keşke benimde böyle bir imkanım olsa ama bizimkiler butür konularda çok alınganlar ben mutfak ve yatak odama kimseyi karıştırmak istemiyorum çünkü benim için en özel alanlarım bunlar:9: inanın şimdiden stresliyim kimseyi kırmadan nasıl halledecem bu işleri diye.üç tane halam var onların gelinleri kızları annemin kuzeni kızı kayınvalidem görümcem ablam kardeşim ee nişanlımın anneannesi yengesi benim babaannem hepsi gelmek isteyecek nerden baksanız 16 kişi falan oluruz:14::14: bu işler güzel hepbirlikte yapmak güzel ama ne bileyim çok kişi olsun istemiyorum her kafadan birses çıkmasın işte:31:

şimdilik herşeyim kutuda cnm.nevresimler için süslü hurçlardan almayı düşünüyorum ama onun içine koymak içinde kutularından çıkarmam lazım çıkarmışken de yıkayayım ütüleyeyim mi diyorum ama kırışmaları ihtimalinide düşünüyorum:31:dediğin gibi birer takım yıkayayım koyayım ondan sonra lazım oldukça yıkar kullanırım:34:

Back
X