- 19 Aralık 2013
- 1.913
- 599
- 198
- 34
Kızlar temmuz ayında ramazan bayramında hamile olduğumu öğrendim bayramdan sonra devlet hastanesine gittik kesesini gördük folik asit verdi 1 hafta sonrada kalp atışlarını duyarız dedi bir hafta sonra kalp atışları var verdi 3.5 ay boyunca randevularımı geçirmeden devlet hastanesine gittim sorun yok deyip gönderdiler kurban bayramından dolayı 2 li tarama testini yaptıramadık önemli dedil 4lüyü yaptırırsın dedi doktor nt ense kalınlığı 2.8 cıkmıştı ultrasonda bebeğğim 4 aylık olmuştu sağlıklı bildiğimiz için sevinçle özel marmara hastanesine gittik ama orda yıkıldık doktor bebeğimin beyninin oluşmamış omurilik gelişmemiş dedi acık acık doktor bu cocuk yaşamaz karnında ölür yada doğunca 2 saat için de ölür dedi tbi ben inanmadım 3 tanede daha özel hastaneye gittim hepsi aynı şeyi söyledi neden olur dedğimde kaliteli spermle döllenmemiş olyada folik asit eksikliğinden dediler en son üniversiteye gittim orda detaylı ultrasonla baktılar bi cok yerinde özrü var dediler sonlandırılmalı dediler bizde sonlandırdık artı o sıra amniyosentez yaptılar karnımdan su aldılar suyun sonucundanda kromozomal olarak temiz cıktı doktorlarda çevresel etkenlerden olmuş dediler birde düşündüğüm zaman ramazanda orucluydum bebeğim vitamin alamadığı için olurmu diyorum doktorlar olabilir diyor kafam cook karışık neye inancağımı şaşırdım sizde veye cevrenizde böyle şeyler yaşayan oldu mu? ( (Sakın devlet hastanelerine güvenmeyin benim gibi)