Kızlar yarın sözlüm ve annesi nişan,düğün gibi konuları konuşmak için gelecekler inşaalahh..sizde neler konuşuldu?biz şunu yaparız,siz şunu gibi şeyler konuşuldu mu?kız tarafı olarak nasıl davranmak gerekir?sizde yaşadıklarınızı paylaşırsanız çook seviniri.
gözünü korkutmim ama sıkıntılı bi süreç :) biz konuşmamıştık bile biz bunu yaparız siz bunu die herkes birbirinden teklif bekledi konuşmaya davet edilmek için ama benim bildiğim erkek tarafı der konuşmaya gelelim die ama bizde maaelesef öyle olmadı o yüzden sıkıntılı geçmişti şükür şuan bi sıkıntımız yok. Ailende neyi alabilecekse eşya olarak söyleyin sonuçta 2 kişi yuva kuracak aileler anlayışlı olup paylaşım içerisinde olsunlar... Kız olarak ben bunları yapıyorum desinler buna utanılması gerekn bişey yok açıkça söyleyin bence ... Buarada hayırlısı olsun şimdiden...
ewt canım bende aynısını yapmıştım yatak odası fırın ve bulaşık makinasını falan ben almıştım çeyiz haricinde işte onlar da geri kalan beyaz eşyayı aldılar buzdolabı çamaşır makinası tv biz eşimlen aldık mobilyalarıda öderken destek çıktık çünkü bizim üzerimizeydi senetler ödenmeyince bize haber geliyordu altın bozdurup yarısını karşıladık eskidenmiş aileler ev alır tepeden tırnağa düzermiş eviama en güzeli canım çalışıp kendin lacaksın nişanlınlan kimseye söz hakkı bırakmayacaksın yoksa işer böyle arap saçına dönebiliyor.... inş. sorunsuz atlatırsın cnm.. karşılıklı konuşma anlayış olsun gerisini düşünme..
canım ya bize de yarın aileler tanışmaya geliyor stresten hasta oldum ben, gribim 2 haftadır iyileşemedim bir de üstüne gözlerim alerji oldu doktordan eve gelemedimyarın bir güzel geçse o kadar mutlu olacağım ki. Dua edelim birbirimize
kızın alması gereken çeyizin içine, bütün mutfak gereçleri, nevresimler battaniye yorgan yatak örtüsü vs ler ütü, banyo gereçleri başka neler var canım? ben bunları üç aşağı beş yukarı hesaplayınca rahat 5 6 bin tutuyor ve ben daha öğrenciyim bu sene mezun oluyorum mezun olur olmaz da evleniyorum. nasıl alacağım bunları? nasıl almam gerekir yani:?
canım öncelikle çook geçmiş olsun.inşaalahh yarını sorunsuz bir şekilde atlatırsınız.tanışmaya geldiklerinde bende çook heycanlanmıştım.ama sözlüm de bir o kadar rahattı.ama buna sebep benim ailem idi.gayet sıcak,samimi davrandılar ailem sağolsun.sözlümün anneside ben gelirken çook çekiniyorum demiş ama umduğum gibi olmadı demiş.iyi karşıladılar demiş.sizde öyle yaparsanız eminim daha ılımlı geçer.zaten pek birşey konuşulmuyor sonuçta iki tarafta heyecanlı çokta sıkmak anlamsız.allah gönlümüze göre versin tez zamanda...
canım evet maalesef 5-6 bin arası tutar herşey ateş pahası.bende çalışmama rağmen düşünüyorum ki nasıl yapacağız diye.ama emin ol allah bir kapı açar elbet.evlenene,gönlü temiz olana rabbim yardım eder.siz daha okul bitince kendinizi toplarsınız,işe girersin sende olur bir şekilde ...
kızın alması gereken çeyizin içine, bütün mutfak gereçleri, nevresimler battaniye yorgan yatak örtüsü vs ler ütü, banyo gereçleri başka neler var canım? ben bunları üç aşağı beş yukarı hesaplayınca rahat 5 6 bin tutuyor ve ben daha öğrenciyim bu sene mezun oluyorum mezun olur olmaz da evleniyorum. nasıl alacağım bunları? nasıl almam gerekir yani:?
kızlar c.tesi günü sözlüm ve annesi geldiler.yemek vs hazırladık.babamla sözlüm ayrı,annem ablam ben k.v ayrı bir odada konuştuk.nişan tarihi ya kurban bayramından bir hafta önce yada sonra olacak diye konuşuldu.nişan dışarda bir mekanda yemekli diye düşündük babamla.onlada tamam dediler.ama herleyi biz yapıcaz sözlüm ve ben onun için altın takı vs konuşulmadı.babam sadace sizin şanınıza ne yakışıyor ise onu yapın dedi.düğünde allah nasip ederse nisan sonu veya mayıs başı gibi düşünüyoruz.ama o çok blli değil.önce biz bir nişanı halledelimde.kv nişan alışverişine siz ikiniz çıkın bizi uğraştırmayın,hastayız biz dediler.benimde canıma mnnet.ne istiyorsanız alın dedi keseye göre.ben sözlümden nişanda sadace 2 normal kalınlıkta bilezik ve yüzü istedim.çünkü seti nişanda takamam dedi.bende tamam dedim.düğündede sen ne takabileceksn o olsun dedim.bakalım hayırlısı olsun inşaallah herkes için..aeo kızlarrr...
Bizde isteme ve nisan ayni gün oldu dügüne daha var diyede pek kimse birsey konusmadi... Sonra konusuruz hersey dediler. Kayinvalidecigim dügünde ne takicagini vs söyledi o kadar... Nisanlandik ve bekliyoruz
canım seninkide hayırlı olsun inşaalllah gelişmeleri burdan yazalım birbirimize olur mu fikir alışverişi için.biz nişanda alyans ve 2 bilezik dedim sözlüme oda tamam dedi çünkü seti nişanda takamam şu an düğünde dedi bende tamam dedim.sıkmanın manası yok.sonuçta kredileri var çocuğun.bende ona saat alıcam nişanda inşaalahh.birde işte alınması gereken şeyler.düğünde altın işinide dediğim gibi şu kadar bu kadar diye konuşmadık.artık durumumuz ne el veririse o kadar olur.belkide daha iyisi bakalım hayırlısı bekleyip göreceğiz.sorma bendede acayip bir heyecan var ama böyle sankli ben nişanlancak gibi değilimde komşu kızı gidecek gibi sakinimde biraz:)belki zaman var diyedir.yaklaşsın stres o zaman başlar.aeol canım.yazışalım inş:)
canım bizde de öyle olacak isteme ve söz nişan birarada. Aile tanışmaları vs hepsi oldu. Çokk heyecanlıyım ya
kizlar peki bu sekilde bir araya geldiginizde erkek tarafi size birseyler getirmismiydi?? hani tanismaya ve istemeye gelirken cikolata cicek bilmem ne gider ya??? boyle bir sey icin kiz evine gidildiginde eli bos mu gidilir yoksa birseyler goturmek gerekir mi??
gerekirse eger ne goturulebilir acaba?? :44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?