Nişan Kızlar sizde neler konuşuldu?yardım...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

eflinam

Guru
Pro Üye
7 Haziran 2012
5.022
1.624
398
40
Kızlar yarın sözlüm ve annesi nişan,düğün gibi konuları konuşmak için gelecekler inşaalahh..sizde neler konuşuldu?biz şunu yaparız,siz şunu gibi şeyler konuşuldu mu?kız tarafı olarak nasıl davranmak gerekir?sizde yaşadıklarınızı paylaşırsanız çook seviniri.

gözünü korkutmim ama sıkıntılı bi süreç :) biz konuşmamıştık bile biz bunu yaparız siz bunu die herkes birbirinden teklif bekledi konuşmaya davet edilmek için ama benim bildiğim erkek tarafı der konuşmaya gelelim die ama bizde maaelesef öyle olmadı o yüzden sıkıntılı geçmişti şükür şuan bi sıkıntımız yok. ailende neyi alabilecekse eşya olarak söyleyin sonuçta 2 kişi yuva kuracak aileler anlayışlı olup paylaşım içerisinde olsunlar... kız olarak ben bunları yapıyorum desinler buna utanılması gerekn bişey yok açıkça söyleyin bence ... buarada hayırlısı olsun şimdiden...

amin canım sağol inşaallah hayırlı olur.ben zaten yatak odası ve bulaşık makinesini alıcam inşaallah.tabiki üstümüze ne düşüyorsa yaparız.sonuçta 2 kişi yuva kuracak.yine ikimiz yapacağız herşeyi bakalım.allahım utandırmasın hiçbirimizi..amin..

ewt canım bende aynısını yapmıştım yatak odası fırın ve bulaşık makinasını falan ben almıştım çeyiz haricinde işte onlar da geri kalan beyaz eşyayı aldılar buzdolabı çamaşır makinası tv biz eşimlen aldık mobilyalarıda öderken destek çıktık çünkü bizim üzerimizeydi senetler ödenmeyince bize haber geliyordu altın bozdurup yarısını karşıladık eskidenmiş aileler ev alır tepeden tırnağa düzermiş evi ama en güzeli canım çalışıp kendin lacaksın nişanlınlan kimseye söz hakkı bırakmayacaksın yoksa işer böyle arap saçına dönebiliyor.... inş. sorunsuz atlatırsın cnm.. karşılıklı konuşma anlayış olsun gerisini düşünme..

canım ya bize de yarın aileler tanışmaya geliyor stresten hasta oldum ben, gribim 2 haftadır iyileşemedim bir de üstüne gözlerim alerji oldu doktordan eve gelemedim yarın bir güzel geçse o kadar mutlu olacağım ki. Dua edelim birbirimize

kızın alması gereken çeyizin içine, bütün mutfak gereçleri, nevresimler battaniye yorgan yatak örtüsü vs ler ütü, banyo gereçleri başka neler var canım? ben bunları üç aşağı beş yukarı hesaplayınca rahat 5 6 bin tutuyor ve ben daha öğrenciyim bu sene mezun oluyorum mezun olur olmaz da evleniyorum. nasıl alacağım bunları? nasıl almam gerekir yani:?

canım öncelikle çook geçmiş olsun.inşaalahh yarını sorunsuz bir şekilde atlatırsınız.tanışmaya geldiklerinde bende çook heycanlanmıştım.ama sözlüm de bir o kadar rahattı.ama buna sebep benim ailem idi.gayet sıcak,samimi davrandılar ailem sağolsun.sözlümün anneside ben gelirken çook çekiniyorum demiş ama umduğum gibi olmadı demiş.iyi karşıladılar demiş.sizde öyle yaparsanız eminim daha ılımlı geçer.zaten pek birşey konuşulmuyor sonuçta iki tarafta heyecanlı çokta sıkmak anlamsız.allah gönlümüze göre versin tez zamanda...

canım evet maalesef 5-6 bin arası tutar herşey ateş pahası.bende çalışmama rağmen düşünüyorum ki nasıl yapacağız diye.ama emin ol allah bir kapı açar elbet.evlenene,gönlü temiz olana rabbim yardım eder.siz daha okul bitince kendinizi toplarsınız,işe girersin sende olur bir şekilde ...

hem zevkli hem ürkütücü bi gn olcak söylim
aslında o bunu konuşur su bunu diye bişi yok hersey doğaçlama oluyo ben resmen babamın ağzından çıkan her kelimeyi yüreğim hop hop atarak dinliyodum aman yanlış bişi sölemesin die hoş öyle biri değil ama nede olsa kız babası:))
bzde siz şunu yapın bz bnu olmadı herkes kendine düşeni yaptı.. allaha çok şükür hiç bi sorun yaşamadık sakin ol heyecan yapma bak ne gzel düğün tarihi belirlencek ona odaklan

İnşallah canım benim, bakalım neler olacak anne babamla tanışmaya gelmişti o zaman çok sıcak davrandı bizimkiler de ama babam acayip kıskanıyor öyle böyle değil yani. Hayırlısı artık. Bakıyorum mesela çeyiz bölümünde arkadaşların aldıklarına eyvah diyorum o zaman yandım ben :) Dediğin gibi Allah bir kapı açar artık canım benim. Çok sağol.

ewt canım maaelsef epey masraflı bu çeyiz olayı önce liste çıkart kendine zaten sitelerde çok güzel ayrıntı listeler var evde olanların üzerini çiz önce eksiklerini belirle sonra bizim aile mesela sorar yakın akrabalar ne alınacak diye bunda ayıp olmaz sizinde öyleyse adetleriniz o lsiteden eksik olanları çok pahlı şeyler değil tabi söylersin onlarda alacaklarsa çiz üstünü sonra canım kalanlarıda ben taksitli aldım ama benim söz ve düğün arasında 1 yıl vardı çalıştığım için ödedim annemlerde destek çıktı desteksiz olmuyor ne çok ucuz nede çok pahalı al orta karar alırsın ... allah kolaylık versin diyorum..

kızlaaarrr bugün ailelerimizin tanışması vardı iki hafta sonra söz nişan birada aile arasında yapıyoruuzzzzz :)

Bizde isteme ve nisan ayni gün oldu dügüne daha var diyede pek kimse birsey konusmadi... Sonra konusuruz hersey dediler. Kayinvalidecigim dügünde ne takicagini vs söyledi o kadar... Nisanlandik ve bekliyoruz

kızlar c.tesi günü sözlüm ve annesi geldiler.yemek vs hazırladık.babamla sözlüm ayrı,annem ablam ben k.v ayrı bir odada konuştuk.nişan tarihi ya kurban bayramından bir hafta önce yada sonra olacak diye konuşuldu.nişan dışarda bir mekanda yemekli diye düşündük babamla.onlada tamam dediler.ama herleyi biz yapıcaz sözlüm ve ben onun için altın takı vs konuşulmadı.babam sadace sizin şanınıza ne yakışıyor ise onu yapın dedi.düğünde allah nasip ederse nisan sonu veya mayıs başı gibi düşünüyoruz.ama o çok blli değil.önce biz bir nişanı halledelimde.kv nişan alışverişine siz ikiniz çıkın bizi uğraştırmayın,hastayız biz dediler.benimde canıma mnnet.ne istiyorsanız alın dedi keseye göre.ben sözlümden nişanda sadace 2 normal kalınlıkta bilezik ve yüzü istedim.çünkü seti nişanda takamam dedi.bende tamam dedim.düğündede sen ne takabileceksn o olsun dedim.bakalım hayırlısı olsun inşaallah herkes için..aeo kızlarrr...

canımmmm hayırlı olsun çok sevindim senin adına.. bizimki de iki hafta sonra aile arasında olacak 40 45 kişilik. biz takı işlerinin ne olması gerektiğini nişanlımla konuştuk. 3 bilezik bir tane set bir de saat takacaklar bana alyans dışında, hepsini birlikte gidip aldık. biz de nişanlıma bir saat takacağız. ayy çok heyecanlı bu işler ya uyuyamıyorum sabaha kadar heyecandan :)

canım seninkide hayırlı olsun inşaalllah gelişmeleri burdan yazalım birbirimize olur mu fikir alışverişi için.biz nişanda alyans ve 2 bilezik dedim sözlüme oda tamam dedi çünkü seti nişanda takamam şu an düğünde dedi bende tamam dedim.sıkmanın manası yok.sonuçta kredileri var çocuğun.bende ona saat alıcam nişanda inşaalahh.birde işte alınması gereken şeyler.düğünde altın işinide dediğim gibi şu kadar bu kadar diye konuşmadık.artık durumumuz ne el veririse o kadar olur.belkide daha iyisi bakalım hayırlısı bekleyip göreceğiz.sorma bendede acayip bir heyecan var ama böyle sankli ben nişanlancak gibi değilimde komşu kızı gidecek gibi sakinimde biraz:)belki zaman var diyedir.yaklaşsın stres o zaman başlar.aeol canım.yazışalım inş:)

canım bizde de öyle olacak isteme ve söz nişan birarada. Aile tanışmaları vs hepsi oldu. Çokk heyecanlıyım ya
Bizde isteme ve nisan ayni gün oldu dügüne daha var diyede pek kimse birsey konusmadi... Sonra konusuruz hersey dediler. Kayinvalidecigim dügünde ne takicagini vs söyledi o kadar... Nisanlandik ve bekliyoruz

Evet canımm yazalım. Kesinlikle ya ben sadece şu takı kısmına kimi aileler diyormuş ya yok 10 bilezik vs o kadar saçma geliyor ki . kişiler birbirini sevdikten sonra bunların hiçbir önemi yok. Biz de nişan için hani incili altınlı zarif setler oluyor ya nişanlım onları ben çok beğeniyorum diye alayım dedi ben de tamam dedim. Ama hiçbir şey takmasa da önemli değil, sadece yüzüklerimiz olsun kafi :)Canımm ya ben de saat alcam bu konuda da yardım isteyebilirim senden. Gelişmeleri de yazarız ben en geç haftaya nişanlım iiçin bohça alışverişine çıkıcam o zaman da iyice konuşalım bi çünkü bilmediğim bir sürü şey var benim :S

kizlar peki bu sekilde bir araya geldiginizde erkek tarafi size birseyler getirmismiydi?? hani tanismaya ve istemeye gelirken cikolata cicek bilmem ne gider ya??? boyle bir sey icin kiz evine gidildiginde eli bos mu gidilir yoksa birseyler goturmek gerekir mi??

gerekirse eger ne goturulebilir acaba?? :44::44:

canım biz de tanışmaya gelirken tatlı getirmişlerdi. Haftaya isteme söz nişan birada olacak benim, o zaman da çikolata çiçek vs gibi şeyleri getirecekler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…