• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Kızlar sarımsaklı şampuanla ilgili bir şeyi çok merak ediyorum..

Roxalanne

Once Upon A Time..
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
912
30
68
Şimdi biz saç bakımının yanında saçlarımız güçlensin, uzamasına yardımcı olsun, köklerini güçlendirsin diye şampuanımıza o mucize sarımsağı koyuyoruz ya (sarımsak yağından bahsetmiyorum canlar, halis muhlis beyaz dişlerden bahsediyorum) bunun kokusunu önlemek için bildiğim kadarıyla çoğu arkadasımız sütün icinde kaynatıyor.

Ben daha önce direk koymus, leş gibi kokuyu 5-6 gün kadar sacımda buram buram rüzgarlarla hissetmek zorunda kalmıstım her gün yıkasam da..:31:

Peki süt koyan arkadaslarımız .. Ben de sütte kaynatmayı düsünüyordum ama..

Süt kokusunu alıyor da, vitaminini de öldürüyor mudur sizce ?

Ne bileyim zaten kesince o sıvısı öyle ağır kokuyu yayan, süt kokuyu alıyorsa sıvısını da mı alıyor yani ?

E o zaman hani vitamin ? Faydası ?

Bu biraz aklıma takıldı.. Ya da başka yöntemler deneyerek kokusunu bastıran-geçiren arkadasımız var mı ? Nedir bu yöntem? :44:

sütte kaynatırsan tabikide alır etkisini, bir işe yaramaz diye düşünüyorum.. hazır sarımsaklı şampuan al bence. ben kendim şampuana sarımsak atmıştım. şampuanı kokladıkça midem bulandı. saçımda kokusu kalmasa bile o şampuanı gördükçe,kokladıkça iğrendim. attım o hazırladığım şampuanı. piyasadaki sarımsaklı şampuanlardan al bence..

sütte kaynatırsan tabikide alır etkisini, bir işe yaramaz diye düşünüyorum.. hazır sarımsaklı şampuan al bence. ben kendim şampuana sarımsak atmıştım. şampuanı kokladıkça midem bulandı. saçımda kokusu kalmasa bile o şampuanı gördükçe,kokladıkça iğrendim. attım o hazırladığım şampuanı. piyasadaki sarımsaklı şampuanlardan al bence..

Ben de hazırlamıstım aynen dediğin gibi, attım, o kadar ağır bi koku olamaz ya..

Hazır sarımsaklı sampuanların ne kadar etkisi olur bilemiyorum, güvenilir bir marka almak önemli olan zaten.. En güzeli doğal olan kendi hazırladığın aslında ama dediğim gibi sütte kaynatmadan koku gitmio, sütte kaynatınca da vitamini ölür diye düsünüyorum.. Bildiğin iyi bir marka önerebilir misin peki kullanıyorsan ?

bende aynı sorunu yasamıstım rapunzelin önerisiyle güzel kokulu bir yag ile sarımsagı dövdüm ve sampuanıma kattım gerçekten saçımda hiç kokusu kalmadı :)

suan sampuanım az kaldı . haftasonu alırım heralde sarımsaklıdan. sen ne acmacla kullanacaksın peki? istersen kendi yaptığına lavanta yağı filan kat ? yada sac kremi kullan.

ilk baslarda sacımı sampuanladıgımda dayanamıyodum kokusuna sonradan alıstım sacımdada kalmıyo kokusu iyice durulayıp baska sampuanla yıkıyorum cunku

ardarda şampuanlamak yerine saç kremi kullan . sarımsak gürleştiriyormuydu bu arada?

Daha iyi saç tipime uygun şampuanla yıkıyorum ama 1 kere ondan 1 kere ondan. Saç kremi sevmiyorum ben. Sarımsaklı şampuanın gürleştirip dökülmeyi azalttıgını biliyorum

Bunu daha yeni ogrendim denemeyi dusunuyorum..
Benim saclarim cok gucsuzlesti ve hizli uzarken yavasladi.
Kokusu cokmu agir oluyor? Sarimsakla bir icine lavanta yagi falan atsak olurmu acaba

cnm süt sadece ağır kokusunu alıyor vitaminine vs dokunmuyor ender saraçtan duymuştum bunu ben dediğin gibi olsa kendisi önermezdi...

sarımsağı menekşe yağıyla ezip şampuana koy kokusunu alır hem menekşe yağı da faydalı saça :16:

sarımsaklı sampuanı sacta bekletiyormuyuz?
ben 1-2 dakika sacımda bekletiyorum ovuyorum sac dıplerımı.
sarımsaklı sampuanla sacını gurlestıren, sac cıkaran varmı aranızda.?

bende 5 diş sarımsak ezdim koydum şampuanıma. yıkanırken çok kötü kokuyor. saçlarım kuruyana kadar da cok kötü kokuyo ama kuruyunca koku kalmıyo. kullanıyorum bakalımm saçımın uzama miktarına bakıcam.

bende 5 diş sarımsak ezdim koydum şampuanıma. yıkanırken çok kötü kokuyor. saçlarım kuruyana kadar da cok kötü kokuyo ama kuruyunca koku kalmıyo. kullanıyorum bakalımm saçımın uzama miktarına bakıcam.

canım sen kaç mL'Lik şampuana 5 diş kattın ? markası falan ne. benim bildiğim her 100 mL için 1 diş.
bide ben o rendeler saçıma yıkanırken gelmesin diye kesip atıyorum şampuanaa. :15:

ben sarımsaklı şampuan kullanıyorum çok güzel çok memnunum kokusu kötü ama arkasından başka şampuan sürüyorum birde saç kremi kullanınca çok iyi oluyor

Kızlar ben bıçakla bi dış sarımsağı 3e bölüp atmıştım şampuanım büyüktü 3-4 tane sarımsak attım içine salladım şampuanı ne güzel koku yoktu.
Ertesi gün saçımı yıkarken kusuyodum o kadar kötü kokuyodu ki midem bulandı ardından saç kremi sürdüm bakım maskesini sürdüm koku yok gibiydi ıslakken, kurutunca sarımsak kokusu kalmıştı.Bi daha yapmayı düşünmüyorum, çam terebentin alıcam aktardan kuaför söyledi,işe yarıyomuş.Bi de benim saçlarım çabuk uzamayan cinsten.Kullanan var mı acaba içinizde?

ben has zeytinyağının içine bir avuç sarımsak koydum karanlık odada 10 gün beklettim. tam olmasada kokusunu biraz azaltıyor. sonra fiyto sarımsak özlü şampuan aldım. onun içine bu yağı koydum. çam terabendin badem yağı ve bal da koydum. saçlarıma kaynak yaptırmıştım saçlarım çok kötü dökülmüştü sürekli bağlıyordum şimdi saçlarım dökülmüyor saçlarımın boyası geldiği halde çok canlı duruyor. ince telli olduğu halde de hacimli duruyor. bu formülü ablama kuaför önermişti ben de gülmüştüm ama ablamın incecik kaşlarındaki değişikliği görünce ben de kullanmaya başladım ve çok memnunum kızlar

cnm bende sarimsakla yikiyorum saclarimi haklisin cok kötü kokuyor hatta annem kiziyor evi kokuttun diye :60: ben sarimsakliyla yikadiktan sonra mis kokulu sampuanla yikiyorum ve havlu ile biraz kuruladiktan sonra saclarin kirilmamasi icin spreyler var kokulu ondan kullaniyorum ardindan sacima fön cekiyorum yani hemen kurutuyorum bende hic koku filan kalmiyor. hatta ben sampuanin icine 1-2 damla hakiki zeytinyagi karistirdim saclarimi beslemesi icin.

Back