Kızlar progestan hakkında bir sorum var lütfen yardımcı olur musunuz ciddi yan etki yaptı bende

SeptembeRose

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2022
632
530
Doktorum ilk gebeliğim sağlıksız beta artışı nedeniyle sonlandırıldığı için (kendiliğinden düşük olmadı ben ilaçla sonlandırdım) ikinci hamileliğimde (5+5te) progestan yazdı bana vajinal yoldan kullan dedi. Şu an 6+3üm. Ama kullandığım süre boyunca yaşam kalitem düştü depresif ruh haline büründüm, midem sürekli bulantı halinde iştahım kesildi yemek yiyesim gelmiyor. Doktoruma almam şart mı dedim cevap vermedi çaresiz kaldım almadım bugün ve kendimi daha iyi hissediyorum.
1-Yoksa bulantı önleyici haplar kullanmam lazım onlar zararlı değil mi ?
2- Çok şart mı kullanmam benim şu anki gebelik iyi gidiyoe rahmimde atma durumu yok sırf önce düşük yaptırıldı diye yazdı şart mı?
3- sizde de vajinal yoldan kullanmanıza rağmen böyle yan etkiler yaptı mı?

Doktorum ilk gebeliğim sağlıksız beta artışı nedeniyle sonlandırıldığı için (kendiliğinden düşük olmadı ben ilaçla sonlandırdım) ikinci hamileliğimde (5+5te) progestan yazdı bana vajinal yoldan kullan dedi. Şu an 6+3üm. Ama kullandığım süre boyunca yaşam kalitem düştü depresif ruh haline büründüm, midem sürekli bulantı halinde iştahım kesildi yemek yiyesim gelmiyor. Doktoruma almam şart mı dedim cevap vermedi çaresiz kaldım almadım bugün ve kendimi daha iyi hissediyorum.
2- Çok şart mı kullanmam benim şu anki gebelik iyi gidiyoe rahmimde atma durumu yok sırf önce düşük yaptırıldı diye yazdı şart mı?
Mide bulantısı iştah kaybı bir gebelik semptomu yalnız progesteron ile alakalı değil uzunca bir süre de sizinle olacak, doktorunuza iletirseniz prilam gibi gebelikte güvenli ilacl onerisinde bulunabilir. progesteron kullanımı konusuna da burada kimse yorum yapamaz çünkü hiç birimiz hekim değiliz başka bir doktor görüşü alabilirsiniz ama gerekliliği konusunda umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi

Ağızdan alınınca o etkiler oluyor vajinalde duymadım hiç. Çoğu doktor önlem olsun diye direkt başlıyor ama biz bırak ya da bırakma diyemeyiz tabiki. Bulantı için ben 20. haftaya kadar prilam kullandım doktora danışın. Bu haftalarda bulantı başlar progestanla alakalı değildir belki

Progestani kullanmalisiniz, vajinal yoldan aldığınızda yan etki yapmaz az birsey akinti dışında, bulantiniz varsa gebelikten kaynaklıdır 12. Haftada kesilir , aile hekimine gidin uygun ilacı verecektir size ve zararı yok gebelikte kullanılan bulantı ilacını veriyorlar. Progestan kullanmanız şart, suanki gebelik iyi gitse bile ilerleyen haftalarda ortaya çıkabilir, daha önce başınıza gelen bi durum var ve sağlam ilerlemek gerekiyor kesinlikle , ben vajinal yoldan alınca dediğiniz etkilerin hiçbiri olmadı ağızdan alınca oluyordu.

Önemli bi hormon yaşam kaliteniz düşüyo diye bırakılma lüksü olmayan bi destek daha yok yolun başı bu inişler çıkışlar olacak ki ben hap alakalı olduğunu düşünmüyorum kendim de kullanmış biri olarak

Ya kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum bu progestan hangi durumlarda veriliyor
Düşük önlemek için, rahim agzi kisalmalarini önlemek için, rahim kuvvetlendirip bebegin iyi tutunmasini saglamak icin , gebelik öncesi ise rahim kalinlastirmak için de verilir ,

Düşük önlemek için, rahim agzi kisalmalarini önlemek için, rahim kuvvetlendirip bebegin iyi tutunmasini saglamak icin , gebelik öncesi ise rahim kalinlastirmak için de verilir ,
Mesela düşük önlemek için verecek diyelim bu kanama falan olduğu zamanlarda mı oluyor yoksa kandaki herhangi bir değere mi bakılıyor

Ya ben hamile olduğumu yeni öğrendim de başındayım baya şuan 4+6 keseyi falan görmedim henüz . O yüzden soruyorum yani acaba benimde kullanmam falan gerekir mi diye

Mesela düşük önlemek için verecek diyelim bu kanama falan olduğu zamanlarda mı oluyor yoksa kandaki herhangi bir değere mi bakılıyor
Eger kanama lekelenme var ise , kasiklarda çok agri var ise ilk zamanlar , ve daha önceki gebelikte erken doğum, düşük, rahim agzi yetmezliği gibi problemler yasanmissa bu gebeligin nasil durumda olduğuna bakılmaksızın,ne kadar iyi olsa da yani direk veriliyor bu ilac

Eger kanama lekelenme var ise , kasiklarda çok agri var ise ilk zamanlar , ve daha önceki gebelikte erken doğum, düşük, rahim agzi yetmezliği gibi problemler yasanmissa bu gebeligin nasil durumda olduğuna bakılmaksızın,ne kadar iyi olsa da yani direk veriliyor bu ilac
Ya ilk öğrendiğim sıralarda çok ağrı oluyordu şuan çok çok azaldı arada nadir kasık ağrım oluyor bu normal mi peki

Ya ilk öğrendiğim sıralarda çok ağrı oluyordu şuan çok çok azaldı arada nadir kasık ağrım oluyor bu normal mi peki
Normal , sonuçta hamileliğin basi , önemli olan kasık ağrısına kanama ve lekelenme eşlik etmemesi , işte o durumda veriliyor ilac ,keseyi gördükten sonra doktorunuz rutin testleri isteyecektir , enfeksiyon açısından idrar testi , idrar kültürü de isteyin , 12. Haftaya kadar ağır iş yapmaktan kaçının, eğilip uzanmayin yukarı doğru, bol su için en az 3, 3.5 litre günde.

Normal , sonuçta hamileliğin basi , önemli olan kasık ağrısına kanama ve lekelenme eşlik etmemesi , işte o durumda veriliyor ilac ,keseyi gördükten sonra doktorunuz rutin testleri isteyecektir , enfeksiyon açısından idrar testi , idrar kültürü de isteyin , 12. Haftaya kadar ağır iş yapmaktan kaçının, eğilip uzanmayin yukarı doğru, bol su için en az 3, 3.5 litre günde.
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için çok sağolun gerçekten. Söylediklerinizi dikkate alıcam❤️

Merhaba canım.ben 31 yaşındayım ilk kızım 10 yaşında.aradan uzun zaman geçti diye doktor progestana başlayabileceğimizi söylemişti iki hafta önce.suan 6 haftalık hamileyim.son randevumda lekelenmem olmamasına rağmen kesenin etrafında kanama alanı görmüş.ve hemen progestoren tedavisi verdi.onu verirken de progestoren hormonu tahlili yaptı.seviye düşük çıktı.gunde iki tane iğne ve 3 adet fitil verdi.ayaga kalkamıyorum.igneler çok kötü yaptı yağlı iğne olduğu için.fitili aldığım zaman çok az bı tansiyon düşüklüğü yaşıyorum.zaten böyle durumda sürekli dinlenmek gerek.doktor düsük riski gördüğü için o ilaçları veriyor.eger günde iki tane kullanıyorsan fitil tavsiyem çalışmıyorsan sabah saatini kurup fitili alıp tekrar uyuman..gece de yatacagin zaman fitili kullanman.ben bu şekilde yapıyorum.sakin doktoruna sormadan kesme.allah korusun düşükle sonuclanabilir.

bu depresyon durumu gebeliğin ilk zamanlarında olan bişey ilaç kullanmadanda olabiliyor

Yaşadığınız belirtiler progestandan dolayı değil gebelikten dolayı büyük ihtimalle. Yaşam kaliteniz düşecek çıkacak. Gebelik değişik bir süreç. Vücutta her şey alt üst oluyor. 8. Haftaya doğru mide bulantıları tavan yapar sonra azalışa geçer. Ben de ilk 3 ay kilo vermiştim. Ama doktora gittiğimde 8 haftalıktı progestana da o zaman başlamış oldum. Mide bulantılarım 5 gibi başladı o yüzden ondan olmadığını biliyorum.

Vajinal yoldan bu kadar ya. Etki duymadm ama bana kadindogum doktoru dediki pregesteron çok faydalı mı diye sorarsan çokta düşünmüyorm demişti yani yinede kullan bir süre dedi dusucek olan düşüyor dedi

Mide bulantısı iştah kaybı bir gebelik semptomu yalnız progesteron ile alakalı değil uzunca bir süre de sizinle olacak, doktorunuza iletirseniz prilam gibi gebelikte güvenli ilacl onerisinde bulunabilir. progesteron kullanımı konusuna da burada kimse yorum yapamaz çünkü hiç birimiz hekim değiliz başka bir doktor görüşü alabilirsiniz ama gerekliliği konusunda umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi
Kendi doktorum kullan dedi başka bir doktor da kanama varsa öneriyoruz genelde her şeye gerek yok dedi. Her doktordan farklı ses çıkıyor. Ben dün almayı kestim Bugün de bulantım oldu ama Şimdi biraz daha iyiyim Bakalım ilerleyen süreçlerde Göreceğiz ama yeniden alabilirim bir yandan bebek için her şeyi yapmak istiyorum ama bir yandan da iştahsızlık ve kötü ruh hali artınca bulantı artınca ne yapacağımı şaşırıyorum Evet bulantı giderici hap vermişti doktor bana aldım ama henüz kullanmadım zorunda kaldığım zaman kullanacağım zararı olmaz değil mi o ilacın

Ağızdan alınınca o etkiler oluyor vajinalde duymadım hiç. Çoğu doktor önlem olsun diye direkt başlıyor ama biz bırak ya da bırakma diyemeyiz tabiki. Bulantı için ben 20. haftaya kadar prilam kullandım doktora danışın. Bu haftalarda bulantı başlar progestanla alakalı değildir belki
Tamam tekrar deneyeceğim Umarım bir sıkıntı yaşamam Sadece biraz çalıştığım için de yaşam kalitemi düşürüyor mahvoluyorum Bana da Doktorum pirelam yazdı Bir sıkıntı olmadı değil mi sizde

X