• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızlar öğünleriniz ve menüleriniz nasıl??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevdicicegim

ANNEYİM MUTLUYUM :)
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
475
89
643
39
İstanbul
biz daha yeni başladık ek gıdaya..:icecream:
bebeğim tam 6 aylık oldu..meyve suyu yoğurt muhallebi çorbalardan başlamam gerektiğini söylüyorlar.tatlı kaşığıyla 2 kaşık her hafta farklı bir tatla azar azar ama bu seferde geç kalmayacakmıyım acaba katı ve pütürlü şeyleri yedirmekte aklım karıştı çokfisfisfis
birde öğünleriniz nasıl sabah öğle akşam dr muz elimize sadece bi dosya şeklinde menü verdi açıklama falan yok netten araştırdıım kadar işte ne yapcam nasıl yapcam bi açıklama yok dr değiştircem buyüzden zaten siz nasıl yapıyosunuz menüleriniz nasıl kızlar:asigim::asigim:

canım önce meyve püresiyle başla..şeftali kayısı muz püre şeklinde verebilirsin..ilk 2 tatlı kaşığı her gün 2 şer arttırarak 1 kavanoz mamaları kadar ver 1 haftanın sonunda...evde yoğurt mayala günlük sütten...onuda aynı miktarda arttırarak ver...ilk hafta için bunlar yeter..2.hafta patates ve havucu haşla..içine 1 çay kaşığı irmik yada pirinç at...ez çatalla ver 2 kaşık..yine arttır 1 hafta boyunca...ama 3.günü bu sebze püresinin içine bir tane sebze daha ekle...her hafta değişik sebzelerle yap..tek çeşit olsun patates ve havucun yanında ki alerjisi varmı anlarsın...yoğurda bebe bisküvisi meyve koyabilirsin sade yemesze...3.haftada gece muhallebiye geçebilirsin...ya pirinç unu yada hazır kaşık mamaları...azar azar başlarsın gene...umarım yardımcı olmuşumdur...

canım önce meyve püresiyle başla..şeftali kayısı muz püre şeklinde verebilirsin..ilk 2 tatlı kaşığı her gün 2 şer arttırarak 1 kavanoz mamaları kadar ver 1 haftanın sonunda...evde yoğurt mayala günlük sütten...onuda aynı miktarda arttırarak ver...ilk hafta için bunlar yeter..2.hafta patates ve havucu haşla..içine 1 çay kaşığı irmik yada pirinç at...ez çatalla ver 2 kaşık..yine arttır 1 hafta boyunca...ama 3.günü bu sebze püresinin içine bir tane sebze daha ekle...her hafta değişik sebzelerle yap..tek çeşit olsun patates ve havucun yanında ki alerjisi varmı anlarsın...yoğurda bebe bisküvisi meyve koyabilirsin sade yemesze...3.haftada gece muhallebiye geçebilirsin...ya pirinç unu yada hazır kaşık mamaları...azar azar başlarsın gene...umarım yardımcı olmuşumdur...

tşk ederim benim mesajımı kaale alıp beni aydınlattığın için canıma.s.
burda herkes birbirine yardım ediyo ben bişi sorunca kimse cevaplamıyoo neden anlamadım ama :sm_cool:

bebegin daha kucuk bence muzu biraz ertele hazmetmesi zor bir meyve kabizliga yol acabilir once elma armut puresiyle basla ben oyle yaptim yogurt mayala kendin onu ver ahh benimkide yese keske bende yapsam inek sutu alerjisi var bebegimde, corba olarakta patates havuc biraz pirinc koy icine yumusayincaya kadar pisir blendirdan gecirip icine 1 cay kasigi zeytin yagi koy oyle yedin eger alerji yapmazsa icine yeni sebze ekle hergun ornegin kabak,ispanak,pirasa,semizotu gibi afiyet olsun bebisine

ben her gıdayı tattırdım, istediğini yedirdim. kademeli bir düzene oturtmadım. yiyorsa neden vermeyeyim ki, diye düşündüm. muz çok az verebilirsin. çilek, kivi ve üzüm verme henüz. sebzelerden patlıcanı da verme. kolay gelsin.

Her yeni besini tek tek deneyin.
Bir hafta uzun bir süre o kdr beklemeye gerek yok.
Örneğin elma püresi azcık deneyin ilk gün ikinci gün arttırın.
Baktını vücut herhangi bir reaksiyon göstermiyor öğün haline getirin.
Ertesi gün içine başka bir meyve ekleyin.
Kivi, muz, çilek, portakal 1 yaşına kadar yasaktır.
Meyve öğün haline gelince çorba başlayın. Önce patates ve havuç. Tuz eklemeyin aman. Merak etmeyin yiyecekse tuzsuz da yer. Tuz tadını bilmiyor çünkü.
İlk 2 gün böyle sonrasında başka sebzeler ekleyin.
Çorba da öğün haline gelmiş olmalı. Yoğurt başlayın azıcık yine. Ve içine sakın bişiy katmayın. Her gıdaya tek tek alışsın ve tadlarını tek tek bilsin.
Ve kahvaltı başlama zamanı. Bu arada öğün düzeni şöyle olmuş olacaktır.
Sabah
Anne sütü yada mama
Ara
Meyve
Öğlen
Çorba
Ara Yoğurt
Akşam
Anne sütü yada mama yada muhallebi

En çok dikkat gerektiren öğün kahvaltıdır. İlk gün azcık peynir deneyin ikinci gün azcık yumurta sarısı.
Üçüncü gün ikisi birlikte. Ve ertesi gün taze meyve suyuna karışım yapın. Zamanla içine pekmez, zeytin ezmesi, tereyağ, ev reçeli azıcık ekleyebilirsiniz.
Bal 1 yaşına kdr yasaktır.
7-8 ay civarı çorbalarına 4-5 kez çekilmiş yağsız kıyma ekleyin.
8-9 ay civarı balık başlayın.
Yine 9-10 ay civarı bakliyat ve makarna başlanabilir. Mercimek çorbası, tarhana çorbası, yayla çorbası, makarna, pilav vs.
Her yeni ek gıdada vücudunu inceleyin. Herhangi bir alerjik belirti varsa hemen kesin bikaç gün sonra yeniden deneyin.
1 yaşında aile sofrasında sizinle yesin. Sofra adabını öğrenmeye başlasın.
Öğün saatlerine sadık kalın ve öğün dışı beslemeyin.
Reddedebilir asla ısrarcı olmayın sabırlı olun ve konuşun bebeğinizle sizi anlar.

Sevgiler.

Bu anlattığın menü 4. aydan itibaren uygulanabilir mi arkadaşım. Dün doktorumuza gittik ama kaşık maması dışında verme, yok yoğurt verme 5. ay başla gaz yapar, aman elma kabızlık yapabilir, cartt curtt deyip durdu.. Biz sadece mamayla besleniyoruz ve ben zaten 10 gün önce elma suyuna 3 gün önce de kaşık mamasına geçmiştim. Bilgi verirsen sevinirim.. Tam 4 aylığızz..

irem özge arkadaşım ne güzel ayrıntılı anlatmışsın,bende yeni başlıyorum ek gıdalara bu mesajını kağıda aktarıp buzdolabına asıcam teşekkür ederim.ben oğluma herşeyden önce yoğurt yedirdim,çocuk fenalaştı ağlaya ağlaya mahvoldu,kusup durdu.korkumdan günlerce bişey vermedim sadece emzirdim.şimdi meyve püresi veriyorum bir haftadır ama toplasan yediği 1çorba kaşığı.sonra dudaklarını mühürlüyor

bana doktorum meyva pürelerine 1 tatlı kaşığı ile başlayıp,1.haftaın sonunda 1 orta boy meyvayı bitirsin dedi.kahvaltı içinde 8.ay dedi ama bizim kilo alışımız iyi ondan,sende ek gıdalara alışsın kahvaltıya başlarsın

ama tabi kilo alımı güzelse 8.ayı bekle,ayrıca her ek gıda sonrası emzir,eğer emiyosa,ve ek gıdaları mutlaka açken ver,ve ek gıda sonrası da suyunu ver muhakkak ki,hem susamaya başlar artık hem de kabız olmaz

Back