Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi kızlar oğlumun gazı çıksın diye gaz egzersizi yaptırıyorum zararlı mı sizce:?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

minikmeleklerim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2011
210
0
116
Nevşehir
karnını ovup ayaklarından dizini karnına doğru bastırıyorum ama bazen hiç sesi çıkmıyor ve çok rahat gazını çıkarıyor bu sayede ama bazen de ağlıyor acaba gazdan mı ağlıyor yoksa egzersiz yaparken canı mı yanıyor anlamadım yapan varmı bu hareketi

merhaba canım ; ben de oğlumun gazını tarif ettiğin şekilde çıkartıyorum,başka türlü gaz çıkartamıyoruz çünkü...bu egzersizi doktorumuz gösterdi..bacaklarına dikkat ettikten sonra bastırmanda sakınca yok...

canım bide doktor rezene verdi milupanın o ishal yapar mı kaka sayısı normal ama kakası çok sulu anne sütüde alıyor ama önceden kakasıu sarı idi şimdi biraz kahvr. oldu rezeneden mi acaba

ah ben o gaz sancılarından neler çektim 3 ay boyunca uykusuz geceler öldüm bebeğimin yorgunlugu çektiğide cabası bende denerdim senin dediğin gibi masajları bişey olmaz sende yapabilirsin ama o masajlar bacak egzersizleri bende hiçbir işe yaramadı taki sağlık ocagındaki hemşire bunu bu kadar aglatma göbek fıtıgı olcak bir fitil koy rahatlasın çocuk diyene kadar alllah ondan razı olsun yavrum rahatladı

canım bende o hareketi çok yaptım gerçi bizde pek faydası olmuyordu ama neyse:) bebeğin kaç aylık yazmamışsın, ne zaman çekiliyodu hatırlayamadım ama kalça ultrasonu çektirmediysen dikkat etmelisin. Allah korusun kalça çıkıklığı olması durumunda yapmamak gerekiyor o hareketi.

canım bebeğine ne kadar hareket yaptırırsan o kadar iyi.Ben yapmaya korkuyordum eşim sağolsun şekilden şekile sokuyordu oğlumu.Hatta ayaklarından tutup başaşağı bile çeviriyodu en sonunda dayanamadım doktora şikayet ettim eşimi.Doktor aynı şeyleri yapmaya devam et dedi çok güzel gazı çıkıyordu.Hala da egzersiz yaptırıyoruz oğlumunda çok hoşuna gidiyor.

kaka rengi bizimde sürekli değişiyor...renk değişikliği rezeneden mi bilmiyorum...bazen cıvık sarı bazen yeşil pütürlü..p.tesi doktora gideceğiz o zaman sorucam..kalça ultrasonu zamanı geldi...

kaka rengi bizimde sürekli değişiyor...renk değişikliği rezeneden mi bilmiyorum...bazen cıvık sarı bazen yeşil pütürlü..p.tesi doktora gideceğiz o zaman sorucam..kalça ultrasonu zamanı geldi...

bebeklerde sarı olursa normal, yeşil ve sümüksü olursa üşütmüş, kahverengi olursa bebek aç diye biliyorum ben.yazayım dedim.bebeğinizi sağlıkla büyütün inş....

arkadaşım fitilin adı ne benim oğlumda 5.5 aylık ve hala sorun yaşıyoruz

Ahhhh o gaz yok mu o gaz,3 ay burnumdan geldi yemin ederim.Gece 1 saat uykum yoktu benim.O hareketleri yaptırdık ama ne fayda.Kolikliydi benim oğlum saatlerce ağlardı.Fitili atamıyorduk bile biz ıkınmaktan çıkarıyordu yavrum.Her şeyi denedik her şeyi,kimyon,anason,rezene,masaj,fitil,sıcak su torbası,neler neler.Ağlayınca fön makinasıyla sustururduk,makinamız bozuldu.3 ay çekeceksin başka yolu yok.3 ay sonra hafifliyor biz şimdi 4 aylığız hala var pırt pırt sürekli.Ben hergün humananın kimyonlu rezene çayını içiriyorum 2 gün içirmezsem 3. gün kötü oluyor.Bir defada 40 yada 50 cc içiriyorum.Şiddetle tavsiye ederim,az da olsa rahatlatıyor.Allah yardımcınız olsun.

çok teşekkürler evet bz de şimdi 2 ayı devirdik bakalım bir ay daha kaldı inşallah ama biz kolık değiliz çok şkr de yinede gaz gelince ağlıyor çok . o hareketde bayaa etkili oluyo bende sürekli yapıorum o yüzden bide zinco ile mılupanın rezenesi çok fayda etti bize tavsiye ederim arkadaşlar bide emzirdikten sonra mutlaka gazını alın çıkmıosa 1 dakka falan yatırın tekrar omzunuza dayaıp tıpışlayın sırtını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…