Merhaba,
Ben şu an hamileyim.... Hamilelik öncesi spiralle korunuyordum. Alışma süresi 3 değil 6 ay... 6 ay boyunca adet kanamalarının süresi uzuyor, 2 katına çıkıyor. Ben normalde 8 gün oluyordum, spiral nedeniyle 15 güne çıktı. Ve takılması gerçekten çok acılı oldu. Gerçi sonrası rahattı, o acı sadece 1 gün sürdü ve sonra hiç hissetmedim. Ve eşim de gayet memnundu... 6 ay sonunda hala alışamadı vücudum... 9. ayın sonunda da çıkarttırdım... Zaten çıkarttığımın ertesi günü hamile kaldım. Yani, haplar gibi gebe kalma konusunda, ilacı bırakıp bekleme süresi gibi bişey yok, doğurganlığı etkilemiyor ama bunun dışında ben pek memnun kalmadım. Ağır kaldırdığımda kayma gibi durumlar da olmadı, bunu da daha önce hiç duymamıştım zaten...
Kolaltı implantına gelince... Taktıran arkadaşlarım ayın 3 haftası regl oluyorlardı. Zaten ayın 3 haftası ilişki için müsait olamadığından otomatik korunma sağlıyor. Ben kullanmadım ama hiç tavsiye etmiyorum. Spiral bana dokunduğu gibi herkese dokunmayabilir ama ben doğumdan sonra kullanmayı düşünmüyorum. Bu görevi bir süre eşime devredicem sanırım... Biraz uzun oldu ama yardımım olur diye paylaşmak istedim...