• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar nasıl korunuyorsunuz

Anka

Nirvana
Pro Üye
25 Ekim 2008
52.629
114.822
1.223
ben kol altı kapsüllerinden taktırmayı düşünüyorum...

sizler nasıl korunuyorsunuz...

ay konuyu açarkaen oğlum ağlayıverdi bende kısaca yazıp çıkmıştım... kimse umursamamış...:roflol:şimdi baktım da gerçekten umursanacak gibi de yazmamışım.. kaydirigubbakcemile3

ben deri altı kapsülerinden taktırmayı düşünüyorum ama ne kadar güvenli merak ediyorum... acaba kullanan var mı... kullananlar memnun mu??? birde spiral sürekli ağır kaldırınca kayıyo diyolar... hatta rahme bile yapışabilirmiş. doğrumu acaba... ben bunları merak ediyorum... lürtfen cevaplayın kızlar yaaa... benneyaptımki

canım kapsuller çok kullanışlı degıl uygulatmak için kolda küçük ir kesık acılıyo ıstedıgın zaman cıkartırmak zor ayrıca kanama adet düzensızlıgıde yapıyomus aile planlamasına gittim tavsıye etmedıler.bende daha bı cözüm bulamadım yaa haplar süte geçiyo aylık iğne olmuyo spiral kanama yapabiliyo alışma dönemi var 3 ay allah yardımcımız olsun kadınların işi zor

Canım ben çocuk sahibi olmakdğım içiin normal yollardan korunuyorum....

Merhaba,
Ben şu an hamileyim.... Hamilelik öncesi spiralle korunuyordum. Alışma süresi 3 değil 6 ay... 6 ay boyunca adet kanamalarının süresi uzuyor, 2 katına çıkıyor. Ben normalde 8 gün oluyordum, spiral nedeniyle 15 güne çıktı. Ve takılması gerçekten çok acılı oldu. Gerçi sonrası rahattı, o acı sadece 1 gün sürdü ve sonra hiç hissetmedim. Ve eşim de gayet memnundu... 6 ay sonunda hala alışamadı vücudum... 9. ayın sonunda da çıkarttırdım... Zaten çıkarttığımın ertesi günü hamile kaldım. Yani, haplar gibi gebe kalma konusunda, ilacı bırakıp bekleme süresi gibi bişey yok, doğurganlığı etkilemiyor ama bunun dışında ben pek memnun kalmadım. Ağır kaldırdığımda kayma gibi durumlar da olmadı, bunu da daha önce hiç duymamıştım zaten...
Kolaltı implantına gelince... Taktıran arkadaşlarım ayın 3 haftası regl oluyorlardı. Zaten ayın 3 haftası ilişki için müsait olamadığından otomatik korunma sağlıyor. Ben kullanmadım ama hiç tavsiye etmiyorum. Spiral bana dokunduğu gibi herkese dokunmayabilir ama ben doğumdan sonra kullanmayı düşünmüyorum. Bu görevi bir süre eşime devredicem sanırım... Biraz uzun oldu ama yardımım olur diye paylaşmak istedim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back