Kızlar lütfen yardımcı olur musunuz çok üzülüyorum bu konuda

mavinintonu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2024
90
47
Merhaba kızlar iki yıl üç aylık evliyim ama hala çocuğum olmuyor ilk günden gittik Allah'tan eşimin sperm eksikliği vardı daha sonra düzeldi altı ay içinde. Ben hsg çektirdim, çatlatma iğnesi kullandım, klomen vs kullandım. Bir ara prolaktin yuksekdi biraz ilaç içtim bir ayda düzeldi. Biraz kiloluyum 168 boy 90 kilo ondan olabilir mi diye düşünüyorum ama benim tanıdıklarım da çok kilolu benden kilolu olanlar var. Hastaneye gitmekten yoruldum hep aynı şeyler. Lütfen bana yardımcı olun. Benim gibi olup hamile kalanlar var mı. Veya şunu yap bunu yap diyenler var mı

Sağlık yönünden sıkıntınız yoksa muhtemelen hayırlı zamanı bekliyordur bizde 1.5 yıldır bekliyoruz canım stres yapma bebek düşünerek kendinizi yıpratmayın Allah doğru zamanı bekliyordur

Sağlık yönünden sıkıntınız yoksa muhtemelen hayırlı zamanı bekliyordur bizde 1.5 yıldır bekliyoruz canım stres yapma bebek düşünerek kendinizi yıpratmayın Allah doğru zamanı bekliyordur
Doğru canım ama insanız sonuçta Allah affetsin çok üzülüyorum elimde değil .

Bende evliliğimde 2 yıl 6 ay sonra hamile kaldım. İlk 6 ay korunmustuk sadece. 95 kiloyla hamile kaldım. 1 yılımızda tüp filmi çekildi biri tıkalı diğeri iltihapli dediler ameliyat dediler korktum tüpler alınır diye gidemedim erteledim. Bunları diyen ozeldeki doktorlardi sayısini hatirlamiyorum bile. Sonra bir prof doktor arastirma Hastanesi'nde herkesin tıkalı dedigi filmlere bakarak tüplerin açık olduğunu ve reglin 2 günü gelmem gerektiğini söyledi. İlaç verdi klomen değildi burdan yazmiyim. Kullandım gittim catlatma iğnesi aldırdı yumurta büyümeme bakıldı gün verdi sonra gel aşılama yapalım dedi. Ne asilama mi diye bı tepki verdim çünkü ilk kez ilaç kullanacaktım hani bı iki denemede olmazsa aşılama diye düşünmüştüm
. Sen bilirsin ama daha iyi olur sen beni dinle dedi tamam dedim çok rahattı kendisi bende akışa bıraktım açıkçasi. Zaten mutlaka bıliyosundur asilamanin öyle çok ekstra kesinliği yok normal ilişkiden yüzde 10 fazla. Aşılama gözüyle bakmadım yani. Hamile kaldım. 95 kiloyla 27 yaşında. Hamdolsun. Takip vs derken doğum oldu. Yani rahat ol çok zor ama nasipte varsa istersen imkansız desinler oluyormuş onu gördüm bizzat kendimde.
Ha tavsiyem ne olur kilo vermen olur. Ben gebelik tansiyonuna yakalandım erken doğum yaptım bebeğim gelişmedi karnimda. Perinatoloji uzmanı kiloya bağladı tansiyon çıkmasını. Zayıflarda olmuyo mu oluyo ama kilo olunca ekstra risk oluyo hamilelik. Zor süreçlerdi doğum sonrası şükür şuan iyiyiz ama hala küçük doğmasından sebep zorlandigim şeyler var. O yüzden kilo vermeni ve rahat olmanı öneririm. Sen ne yaparsan yap Allah dilerse o oluyor yorma kendini. Elinden geleni yap ama icinede dalma. Ben ne zaman vazgectim o zaman hamilelik haberini aldım. Vazgeçmem kolay olmadı tabi sözde değil kalpte inşallah en kısa sürede sağlıkla afiyetle kolaylıkla nasip olsun sanada

Doğru canım ama insanız sonuçta Allah affetsin çok üzülüyorum elimde değil .

Birde iyot lugol kullanmistim. Bı bakıp arastirabilirsin. Sonra bu doktorum avokado yememi istemişti o ilaci kullanip gebelik testi yapılıncaya kadar. Baharat tüketme demişti yine o dönem. Birde bol bol Estağfurullah çekmiştim Çünkü bu dönemler kalp çok mahzun oluyo. Yani aklıma gelenler bunlar

Sağlığın için biraz kilo vermelisin bacım bende zayıfladım gebeliğim de 22 kilo aldım 92 ye çıkmıştım yumurtanın güzel çatlaması için havuc ve incir suyu var yumurtalamada içiyorsun onun faydasını gördüm gerçekten onu dene mutlaka

Sen yine de diyetisyene git başkalarına bakma bir de akışına bırak stres kötü.

Çok sağol canım güzel yorumun için teşekkürler rabbim sana bağışlasın evladının güzel günlerini görürsün inşallah

Nasıl zayıfladınız peki ben çok zorlanıyorum daha çok alıyorum

merhaba . Evet size yardım etmeye geldim. Öncelikle kilonuz fazla
yürüyüşe spora baslayin.
karbonhidrat hayatınızdan çıkarın.
protein ağırlıklı beslenin.
kırmızı mercimek yeşil sebzeler yumurta ceviz badem diyetinizde olsun.
eşiniz ile beraber multivitamin kullanın.
olumsuz düşünmeyin.
bebek için değil zevk için sevisin.
dogurganim diye sürekli kendinize söyleyin.

Bir iki ay sonra gebelik testinin atınca beni de etiketleyin.

Canım benim her şeyin başı stres eğer tıbbı bir açıklaması yoksa önce kafanı boşaltman gerekiyor ve biraz kilo verirsen senin için çok iyi olacak benim ablamın 10 yıl çocuğu olmadı tüp bebek yaptırdı iki defa tutmadı sonra kendini strese sokacak şeylerden uzaklaştırdı ve doğal yoldan kendi kendine hamile kaldı şu an dünyalar tatlısı bir kızı var sana tavsiyem önce kendini dinle seni rahatsız edecek strese sokacak herşeyden uzaklaş ve sağlıklı beslen umarım en kısa sürede bebeğini kucağına almayı rabbim nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…