• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar lütfen yalvarırım desteğinizi esirgemeyin yardımcı olun çok zor durumdaym:(

İçimi sıkan bir durum yok diye bir şey söz konusu olamaz.
Aynı şeyi ben de yaşadım.
Ben de senin gibi içimi sıkan bir şey yok, hiçbir problem yok diyordum; ama sonra iyice kendime döndüm ve aslında problem etmediğimi sandığım bazı şeyleri problem ettiğimi gördüm.
Sen de böylesin ama neyi kafana taktığının farkında değilsin.
Ölüm videosu izledim ondan oldu falan bahane...
Senin ruhsal durumun sağlıklı olsa, hiçbir şeyden kolay kolay etkilenmezsin, korkmazsın.
Bunlar sadece bozulan sağlığın yaşattığı sorunlar.
Kendi içine dön, kendini sorgula ve sorunun ne, onu bul.

Ben ilaçsız atlattım. Dr.ilaç yazmıştı aslında ama kullanmadım.
Hatta kendisi de söyledi bana, önce tek başına aşmaya çalış, beynine komut ver diye.
Senin de korkularına gömülmek, ilaçlardan medet ummak yerine, kendinle yüzleşmen lazım.
Kişisel gelişim hakkında okumak, pratik yapmak bu yüzden çoookk önemli işte.
Mutluluk, iç huzur gibi güzellikleri hayatına almak senin elinde.
Bu da çabalamakla olur.

Ne kadar berbat bir durumda olduğunu biliyorum.
Ama kafanı dağıtmak zorundasın, bir daha yaşar mıyım, eskiye döner miyim gibi korkular da yersiz.
Senin tek yapman gereken esas problemini bulup ortadan kaldırmak.
Sonra korkular da geçecek.

Fakat bazı şeyler bazı sorunlar bizi aşacak şeyler yani sorunum varsa bile eğer öyle bir durumsa çözüm bulmadan mutlu zaten olamam. Söylediklerinde biyerde haklısın fakat her zaman öyle olmuyor ben de ilaçsız mücadele etmeye çalıştım ama başarılı olamadım hatta daha beter oldum. bugün bazı şeyleri atlattıysam ilaçlarım bana yardım etti. ben yalnızca ilaç bana yardım etsin de demiyorum asla. Sürkli olumlu düşünmeye çalışıyorum ve hep meşgul olmaya bakıyorum ama bazı şeyler kendi elimizde olamayabiliyor. Beynimin kimyasını ben kendi kendime nasıl düzene sokabilirim ki?
Evet tabiki kötü video beni böyle yaptı demiyorum o ortaya çıkmasında yalnızca bir sebep. ama benim hayatımda bir sorunum yok ben yalnızca aşırı duyarlı biriyim. bunu farkettikten sonra şimdi haber bile izlemiyorum güzel şeylerle ilgilenmeye bakıyorum ama bozulan bazı şeyleri kendi kendime yerine nasıl koyabilirim ki. Sen kendin atlattıysan daha farklı sorunlar yaşamış olabiliriz.

Fakat bazı şeyler bazı sorunlar bizi aşacak şeyler yani sorunum varsa bile eğer öyle bir durumsa çözüm bulmadan mutlu zaten olamam. Söylediklerinde biyerde haklısın fakat her zaman öyle olmuyor ben de ilaçsız mücadele etmeye çalıştım ama başarılı olamadım hatta daha beter oldum. bugün bazı şeyleri atlattıysam ilaçlarım bana yardım etti. ben yalnızca ilaç bana yardım etsin de demiyorum asla. Sürkli olumlu düşünmeye çalışıyorum ve hep meşgul olmaya bakıyorum ama bazı şeyler kendi elimizde olamayabiliyor. Beynimin kimyasını ben kendi kendime nasıl düzene sokabilirim ki?
Evet tabiki kötü video beni böyle yaptı demiyorum o ortaya çıkmasında yalnızca bir sebep. ama benim hayatımda bir sorunum yok ben yalnızca aşırı duyarlı biriyim. bunu farkettikten sonra şimdi haber bile izlemiyorum güzel şeylerle ilgilenmeye bakıyorum ama bozulan bazı şeyleri kendi kendime yerine nasıl koyabilirim ki. Sen kendin atlattıysan daha farklı sorunlar yaşamış olabiliriz.

Seni aşırı duyarlı yapan sorunun olmasının sonucudur. :31:
Ben de her şeyden korkan ve aşırı ve mantıksız ölçüde hassaslaşan birine dönüşmüştüm.
En kötüsü de günlerce uyuyamamaktı.
Ne gazete okuyabiliyordum, ne haber izleyebiliyordum.
İnsanlardan bile korkuyordum. Hatta çok daha fazlası var da yazmak istemiyorum.
Düşüncelerim bozulmuştu benim maalesef. Çok kötü günler yaşadım.
Hepsi de altta yatan, yüzleşemediğim bir ya da birkaç sorunun eseriydi.
Yüzleşmediğim için birikim yapmıştı. sonra da ruhum zayıflamıştı.
Bu raddeye gelmeden kendiyle yüzleşen insanlar sıkıntı yaşamaz.
Biz ertelediğimiz için bu kadar kötüleştik.

Dediğim gibi bakış açısı ve çaba harcamak önemli.
Tabii benim bir de kişisel gelişim konusunda edindiğim birçok bilgi ve deneyim var.
Beyninin kimyasını kendi kendine düzene sokacağına inanmıyorsan, o da senin tercihindir.
Aynı olmadığımız kesin bu açıdan. :)

Yaşadığın olayları nasıl karşıladığına bağlıdır onu ne sürede ve nasıl aşacağın.
Sen ilaç kullanırsın, ben kullanmam ... İlaca da asla karşı değilim zaten.
Gerekirse, kurtulma süreci uzarsa ilaç takviyesi iyi gelir muhakkak.

Sonuç olarak yaşananlar her zaman aynı veya çok yakındır bu meselelerde fakat başa çıkabilme durumu sadece kişiyi bağlar.

İyi günler. :31:

Seni aşırı duyarlı yapan sorunun olmasının sonucudur. :31:
Ben de her şeyden korkan ve aşırı ve mantıksız ölçüde hassaslaşan birine dönüşmüştüm.
En kötüsü de günlerce uyuyamamaktı.
Ne gazete okuyabiliyordum, ne haber izleyebiliyordum.
İnsanlardan bile korkuyordum. Hatta çok daha fazlası var da yazmak istemiyorum.
Düşüncelerim bozulmuştu benim maalesef. Çok kötü günler yaşadım.
Hepsi de altta yatan, yüzleşemediğim bir ya da birkaç sorunun eseriydi.
Yüzleşmediğim için birikim yapmıştı. sonra da ruhum zayıflamıştı.
Bu raddeye gelmeden kendiyle yüzleşen insanlar sıkıntı yaşamaz.
Biz ertelediğimiz için bu kadar kötüleştik.

Dediğim gibi bakış açısı ve çaba harcamak önemli.
Tabii benim bir de kişisel gelişim konusunda edindiğim birçok bilgi ve deneyim var.
Beyninin kimyasını kendi kendine düzene sokacağına inanmıyorsan, o da senin tercihindir.
Aynı olmadığımız kesin bu açıdan. :)

Yaşadığın olayları nasıl karşıladığına bağlıdır onu ne sürede ve nasıl aşacağın.
Sen ilaç kullanırsın, ben kullanmam ... İlaca da asla karşı değilim zaten.
Gerekirse, kurtulma süreci uzarsa ilaç takviyesi iyi gelir muhakkak.

Sonuç olarak yaşananlar her zaman aynı veya çok yakındır bu meselelerde fakat başa çıkabilme durumu sadece kişiyi bağlar.

İyi günler. :31:

Sorunun neydi yani ne gibi sorunlardan kaçmıştın ? özel değilse tabi. Bir de şöyle bi durum var bazı kişilerin genleri sonucu böyle yükleri oluyor. Benim ailemde de aşırı kaygı sorunu yaşayan kişiler var bu hale gelmemin etkileri bunlar da olabilir. Ben çocukluk dönemimde de depresyon geçirmiş biriym aylarrr sonra ilaçsız geçmişti. Yani demek istediğim daha önceden de sorunlarım vardı. Ama okul dershane derken sosyalleşerek kendiliğinden geçmişti. Şimdi de böyle gerçekten düşünüyorum geçmişte kendime dert ettiğim hiç bir sorunum yoktu ya da ben hala anlayamıyorum.
Neyse sonuç olarak ilaçlara başladım eğer bırakırsam bu kadar kullanımdan sonra bana olumsuz etkisi olacaktır o yüzden sabırla kullanmaya devam ediyorum. Üstelik ilaca karşı olmama rağmen kullanıyorum. Çünkü senin de dediğin gibi berbat birşey. Sen ne yolları denedin böyle büyük bir sıkıntıdan nasıl kurtuldun zahmet olmazsa bana da tavsiye verebilir misin buna çok ihtiyacım var.

kızlar benim psikolojik sorunlarım var kaygı bozukluğu ve depresyon yaşıyorum. dayanılmayacak hal alınca doktora gitmeye karar vermiştim. Dayanamamın sebebi büyük bir iç sıkıntısı ruhumun daralması kalbimdeki sıkılma hisi ve ilaç vermşti doktor cito. 5 mg kulandıktan sonra çok iyi gelmişti en azından o sıkıntılarım geçmişti ama bugun yine geldi kızlar gerçekten o kdar zor bir durum ki çok büyük bi çaresizlik içindeyim. Sizce o şikayetlerim yine geçer mi ilaç kulanmama rağmen neden geldi sizce pazartesi kontrolum var ama berbat hisediyorum kendimi

merhabalar öncelikle geçmiş olsun inşallah söz yerini bulur gerçekten geçer gider. bende depresyon hastasıyım. çocukluğumdan beri sorunlu bir yapım vardı. içine kapanık alıngan kırılgan sevdiklerini paylaşamayan kıskanan annemsiz yada ablasız kaldığımda yemeden içmeden kesilirdim bunalıma girerdim o yaşta. Bu durum genetikte olabilir ailemde depresyon kaygı bozukluğu panik atak yaşamış olanlar var. yetişme tarzıda olabilir kavga dövüş yetiştik biz 3 kardeş. (ama sadece ben böyle oldum). bilemiyorum artık çözemedim. 2 buçuk yıl ilaç kullandım 6 ay ara vermişimdir bu 2 buçuk yılın içinde. en son 1 tam bir buçuk ay önce bıraktım. yine kötüyüm. aşırı derecede iç sıkıntısı daralma bunalma yaşıyorum. iş yerinde çalışamıyorum çok zorlanıyorum. kendimi bi boşlukta amaçsız hissediyorum. halbuki hayatım çok şükür düzeldi. kışın evlenicem. herşey daha iyi olabilir inşallah. ama ben bunların farkında olmama rağmen bu ruh halinden çıkamıyorum. bol bol dua ediyorum. ilaçsız dayanabildiğim yere kadar dayanıcam başetmeye çalışıcam. ilaca kesinlikle karşı değilim gerekiyorsa mutlaka kullanılmalı. ben şuan kullandığım ilaçtan dolayı 20 kg aldım düğünüme kadar vermem lazım bu yüzden kaçınıyorum ilaçtan. senin ilacının mg çok düşük kullandığın ilacın 10 ve 20 mg var dr un yükseltecektir mutlaka. ben eczanede çalışıyorum ilaçlar hakkında ve hastalıklar hakkında biraz fazla bilgim var bu da beni çok etkiliyor. çalışıyor musun bilmiyorum ama arkadaş çevren varsa onlardan yardım iste yanlız asla kalma bu iç sıkıntısı yanlızken daha çok geliyor bence iyi vakit geçirmeye çalış haberlerini bekliyorum canım.

VivaLaJuicy arkadaşım biraz açarsan konuyu sevinirim. nasıl yüzleştin farkında olmadığın duygu ve düşüncelerle? onları bulmakta zor buldum diyelim o kadar inandırıcı ve acı ki yüzleşmem beni daha kötü hissettirebiliyor bile. bazı teknikler var nlp uzmanlarının uyguladığı ama bunlarıda bilmiyorum

Sorunun neydi yani ne gibi sorunlardan kaçmıştın ? özel değilse tabi. Bir de şöyle bi durum var bazı kişilerin genleri sonucu böyle yükleri oluyor. Benim ailemde de aşırı kaygı sorunu yaşayan kişiler var bu hale gelmemin etkileri bunlar da olabilir. Ben çocukluk dönemimde de depresyon geçirmiş biriym aylarrr sonra ilaçsız geçmişti. Yani demek istediğim daha önceden de sorunlarım vardı. Ama okul dershane derken sosyalleşerek kendiliğinden geçmişti. Şimdi de böyle gerçekten düşünüyorum geçmişte kendime dert ettiğim hiç bir sorunum yoktu ya da ben hala anlayamıyorum.
Neyse sonuç olarak ilaçlara başladım eğer bırakırsam bu kadar kullanımdan sonra bana olumsuz etkisi olacaktır o yüzden sabırla kullanmaya devam ediyorum. Üstelik ilaca karşı olmama rağmen kullanıyorum. Çünkü senin de dediğin gibi berbat birşey. Sen ne yolları denedin böyle büyük bir sıkıntıdan nasıl kurtuldun zahmet olmazsa bana da tavsiye verebilir misin buna çok ihtiyacım var.

Sorunlardan bahsedemem burada. :/
Mesele sorunlar değil ki zaten.
Sorunlar herkeste var.
Seni de beni de bu kadar kötüleştiren o sorunları takmadığımızı zannederken arka plana atıp durmamız.
Böyle yapınca depresyon,kaygı bozukluğu gibi rahatsızlıklar baş gösteriyor.
Yüzleşmek ve serbest bırakmak, olumsuzluklara asılmaktan vazgeçmek lazım.

Depresyonla ilgili şöyle bir şey yaşadım, bir gün uyandım aşırı mutsuzdum.
Görünürde hiçbir şey yoktu.
Ama güneşli havadan inanılmaz rahatsız olmuştum mesela.
Hayatımda ilk defa kendimi bu kadar felaket hissetmiştim.
Çok umutsuzdum. Anlatılacak şey değil.
Sonra yerimden kalkamaz oldum, konuşmakta güçlük çekiyordum, hareketlerim yavaşlamıştı.
Aniden dibe vurmuştum.
Ailem , fiziksel hiçbir şeyin yok, toparlan, ayağa kalkacaksın, asla kendini bırakma dediler bana.
Hiç istemesem de yerimden kalktım o gün, inanılmaz enerji dolu bir hale geçtim.
Her şeyi ben yaratıyordum sonuçta. Beyin benim, düşünce yapısı benim ve değiştirmek de benim elimdeydi.
Ben bunu yapmasam depresyon tedavisi başlayacaktı belki de ve çıkmak kolay olmuyor iyice içine girince.
Çünkü başlangıcını ağır bir şekilde yaşadım zaten ve ne kadar zor bir şey olduğunu tecrübe ettim o ruh halinin.
O halde dışarı çıkmak, yalnız kalmak, işe gitmek, okula gitmek söz konusu olamazdı.
Hatta dışarı çıkmayı denedim o gün ama çok az durabildim. Yapamadım hemen eve döndük ailemle.
Herkesin ağzında depresyona girdim galiba tarzı laflar, ama depresyona giren insan bunu ifade edecek gücü bile bulamaz ki kendinde ... Ya da benimki mi çok ağır oldu bilemiyorum ...
O günkü ayağa kalkışımdan sonraki sabah, yine maalesef güneş beni rahatsız etti, gece olsa da uyusam hep diyordum ve çok berbattım.
İstemsizce ağlıyordum. Elimde değildi. Çok büyük bir iç sıkıntısı içine yine girmiştim yani.
Ama tekrar elimden geleni yaptım. Saçlarımı yapmaya çalıştım ağlaya ağlaya.
Ne pahasına olsun dışarı çıkacaktım. Anne-babam yanımdaydı.
Neredeyse her gün bir avm'ye gittik o sıralarda. Dışarısı sıcaktı çünkü.
Kapalı ve ferah mekanlarda vakit geçirdim.
Ve bir daha da çok şükür o dibe vurmuş ruh hali içine girmedim.
Daha sonrası kaygı ve düşünce bozuklukları işte. . . Şu anda senin yaşadıkların yani.
Yalnız aramızda bir fark var, sen yaşadığın sorunları burada paylaşıyorsun , ben psikoloji kelimesinin p'sini duymaya ve görmeye dahi katlanamıyordum. Pc başında bile duramıyordum. Asla bu konulara bakamıyordum.
Çok büyük korkular içindeydim ve fiziksel olarak da etkileniyordum maalesef.

En büyük yardımcım Aykut Oğut kitaplarını okumak ve insan içine karışmak oldu.
Birileriyle sohbet muhabbet şart. Bir seyahat vs.
Kendin de demişsin geçmişinde sosyalleşince depresyonu atlattım diye.
Bunu yapmalısın yine.

Yapamıyorsan sorun değil ama; bakış açını değiştirmek zorundasın sadece.
İnternette bu konularla ilgili yazılar var.
Sedona yöntemine bak youtube'dan.
Tek başına da çok mutlu ve huzurlu olabilirsin.
Düşüncelerin üstünde çalışıp kendini toparlaman ve hiç yılmaman lazım.

Benim annem mesela, geçmişte kalabalık ortamlara girince bayılacak gibi olurdu.
Sonra ben ne saçmalıyorum yaa diyerek o korkusunu bıraktı.
Kendini serbest bıraktı.
Bunun dışında yine fark etmediği bir sıkıntısı yüzünden bayılıp duruyordu.
Dr.a gitmişti, o zaman anladık psikolojik olduğunu çünkü testlerde hiçbir şey çıkmadı.
Prof. dr. anneme, bak kızım hiçbir şeyin yok, kendini neden sıkıyorsun, ilaç da alma, kendin aşarsın, rahat ol, takma kafana falan dedi ve çok şükür ki annecim onu da atlattı. Yani oluyor, kurtulunuyor. Annem en güzel örneğimdir benim bu konuda.:nazar:
Kendimize sınır koyan ve mutsuzluğa, korkulara hapseden biziz ve çıkmak da bizim elimizde.
Bu da kişisel gelişim için çalışmakla olacak.

VivaLaJuicy arkadaşım biraz açarsan konuyu sevinirim. nasıl yüzleştin farkında olmadığın duygu ve düşüncelerle? onları bulmakta zor buldum diyelim o kadar inandırıcı ve acı ki yüzleşmem beni daha kötü hissettirebiliyor bile. bazı teknikler var nlp uzmanlarının uyguladığı ama bunlarıda bilmiyorum

Yukarıda da bahsettiğim gibi kişisel gelişimle alakalı şeyleri okuyup uygulamaya geçerek başardım.
Ve annem gibi bir örneğim vardı önümde.
Ben psikiyatriste gittim, o gitmedi bile hiç. Çok acılar yaşamış olmasına karşın kendi kendine konuştu ve kafasında halletti.
Geçmişten sıyrılacak, boş yere biten şeylere tutunmayacak, travmalarımıza boyun eğmeyecek bireyler olmamız lazım.
Aykut Oğut kitaplarını öneriyorum. Onun eşi de geçmişte depresyona girermiş sürekli mesela.
Sonra hepsini aşmış.
Videoları da var aryasehri.com'da.
Değişim bizim elimizde. Hiçbir kötü sıfatı sonsuza dek taşımak zorunda değiliz üstümüzde.

Son düzenleme:
olumsuz şeylerden ben de çabuk etkilenirim,o yüzden duygusal yazı okumam,film izlemem,şarkı bile dinlemem. siz de stresli ortamdan ve şeylerden kaçının. stres panikatak da yapıyor,sizdeki başka bir şey mi. dua edin, kenzül arş duası özellikle, çevrenizdekilere de sizin için dua etmesini isteyin, çevrenizdekilere yardım edin manevi huzur için. küçük çocuk varsa çevrenizde,onlarla oynayın, evcil hayvan da ruhunuza iyi gelir.

olumsuz şeylerden ben de çabuk etkilenirim,o yüzden duygusal yazı okumam,film izlemem,şarkı bile dinlemem. siz de stresli ortamdan ve şeylerden kaçının. stres panikatak da yapıyor,sizdeki başka bir şey mi. dua edin, kenzül arş duası özellikle, çevrenizdekilere de sizin için dua etmesini isteyin, çevrenizdekilere yardım edin manevi huzur için. küçük çocuk varsa çevrenizde,onlarla oynayın, evcil hayvan da ruhunuza iyi gelir.

evet arkadaşım hassas insanlarda bu tür sorunlar daha çok ortaya çıkıyor. kenzül arş okuycam mutlaka. ben bildiğim duaları okumaya en çokta Allahı zikretmeye yöneldim. yüce rabbim gerçekten yardım ediyor. hayvanları çok seviyorum ama beslemem mümkün değil evde. birileri bana dua eder inşallah çünkü ben söyleyemem bile :2:

evet arkadaşım hassas insanlarda bu tür sorunlar daha çok ortaya çıkıyor. kenzül arş okuycam mutlaka. ben bildiğim duaları okumaya en çokta Allahı zikretmeye yöneldim. yüce rabbim gerçekten yardım ediyor. hayvanları çok seviyorum ama beslemem mümkün değil evde. birileri bana dua eder inşallah çünkü ben söyleyemem bile :2:

evde beslemeseniz bile, petshoplara gidebilirsiniz, sokaktaki bir kedi, köpeğe su,ekmek,süt verip onları okşayabilirsiniz,kuşlara, güvercinlere yem atabilir,su verebilirsiniz,bunlar bile ruhu besler. alışverişe çıkın yürüyüş yapın,parklara,yeşil alanlara gidin,lunapark varsa oraya gidin,gezip eğlenmeye çalışın,arkadaşlarınızla buluşun,komedi filmi izleyin....ben de dua edeceğim sizin için.

merhaba cnm bende panik-atak hastasıyım yaklaşık 7 yıldır başlarda çok kötüydü ve 3 yıl antidepresan kullandım sonra kendi kendime azaltarak bıraktım doktorum bu hastalık için bana 10 yıl bekler ama yine çıkabilir demişti hakikatende öyle en ufak bir şeye sıkıldıgımda kafama taktıgımda nefes daralması çarpıntı terleme bayılma hissi ve daha fazlasıyla geliyor ama artık alıştım kendi kendime yeniyorum aklıma hep çok daha kötü durumda olan insanları getiriyorum ve şükür ediyorum unutmaki bu bizim elimizde yenebiliriz seni mutlu eden şeyleri yap yada o anda mutlu oldugun anları düşün ve duş al çok iyi geliyor çok geçmiş olsun cnm

Fırsatım oldukça bunu yapıyorum çok teşekkür ederim tavsiyeler için.
Dualara ve çevreme sığınmış durumdayım.
ama etrafımdaki insanları da sıkmak istemiyorum.
Doktorum sendeki panikatak değil dedi daha çok başındaymışım her şeyin düşük dozdaki ilaçlarım bile çabuk etki etmiş bu çok iyi dedi ama kaygılı yapım bunca şeye rağmen herşeye olumsuz bakıyor işte. İnancım olmasa sığınacağım çok büyük bi güçten mahrum olsam bakış açım çok çok daha farklı olurdu şüükürler olsun söylediğin duayı da okyacağım. Arkadaşlarımdan da dua istiyorum sizler de benim için dua eder misiniz?

Son düzenleme:
merhaba cnm bende panik-atak hastasıyım yaklaşık 7 yıldır başlarda çok kötüydü ve 3 yıl antidepresan kullandım sonra kendi kendime azaltarak bıraktım doktorum bu hastalık için bana 10 yıl bekler ama yine çıkabilir demişti hakikatende öyle en ufak bir şeye sıkıldıgımda kafama taktıgımda nefes daralması çarpıntı terleme bayılma hissi ve daha fazlasıyla geliyor ama artık alıştım kendi kendime yeniyorum aklıma hep çok daha kötü durumda olan insanları getiriyorum ve şükür ediyorum unutmaki bu bizim elimizde yenebiliriz seni mutlu eden şeyleri yap yada o anda mutlu oldugun anları düşün ve duş al çok iyi geliyor çok geçmiş olsun cnm

tavsiyeler için teşekkür ederim Allah hepmize acil şifalar versin

Sorunlardan bahsedemem burada. :/
Mesele sorunlar değil ki zaten.
Sorunlar herkeste var.
Seni de beni de bu kadar kötüleştiren o sorunları takmadığımızı zannederken arka plana atıp durmamız.
Böyle yapınca depresyon,kaygı bozukluğu gibi rahatsızlıklar baş gösteriyor.
Yüzleşmek ve serbest bırakmak, olumsuzluklara asılmaktan vazgeçmek lazım.

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Bu arada son bir tavsiyem olacak. Dün yazmayı unuttum.
Psikoloji ile ilgili konuları okumaman senin hayrına olur.
Bunları okuduğunda aklında dönüp duran tek şey yaşadığın kötü etkiler oluyor.
Ben ettim sen etme demek istiyorum yani. Hiç iyi gelmiyor buraları okumak ve başka psikoloji sitelerini de. :/
Mümkün olduğunca başmbaşka konularla ilgilen ve başarılı insanların hikayelerini falan oku.
Şu an burada biri gelir yanlış bir şey yazar, onu bile günlerce kafana takabilirsin.
Bu yüzden uzak dur lütfen. :/ Odak noktan rahatsızlığın olmasın artık.

Bu arada son bir tavsiyem olacak. Dün yazmayı unuttum.
Psikoloji ile ilgili konuları okumaman senin hayrına olur.
Bunları okuduğunda aklında dönüp duran tek şey yaşadığın kötü etkiler oluyor.
Ben ettim sen etme demek istiyorum yani. Hiç iyi gelmiyor buraları okumak ve başka psikoloji sitelerini de. :/
Mümkün olduğunca başmbaşka konularla ilgilen ve başarılı insanların hikayelerini falan oku.
Şu an burada biri gelir yanlış bir şey yazar, onu bile günlerce kafana takabilirsin.
Bu yüzden uzak dur lütfen. :/ Odak noktan rahatsızlığın olmasın artık.

Evet işte bu konuda çook haklısın gerçekten artık öyle yapmaya çalışıcam

canım bu dert aynı grip hastalığı gibi gelir yoklar adamı. 3-4 gün daha bekle geçmezsse ilacı 10 mg çıkarır doktor. dayanabilirsen dayn 1 hafta geçer inşallah . her hastalandığında doktora gidersen dozunu yükseltir. kafanı bişeylerle meşgul et. insanlarla konuş bol bol iyi gelir. o sıkıntı geldiğinde hemen arkadaşını ara ama hastalığını değil normal şeylerden konuş, inan bana çok iyi geliyor.

canım bu dert aynı grip hastalığı gibi gelir yoklar adamı. 3-4 gün daha bekle geçmezsse ilacı 10 mg çıkarır doktor. dayanabilirsen dayn 1 hafta geçer inşallah . her hastalandığında doktora gidersen dozunu yükseltir. kafanı bişeylerle meşgul et. insanlarla konuş bol bol iyi gelir. o sıkıntı geldiğinde hemen arkadaşını ara ama hastalığını değil normal şeylerden konuş, inan bana çok iyi geliyor.

doktora gittim dozumu yükseltti 10 mg yaptı bugün bir tane aldım ama benim de içim rahat değil sence bir tane almam bişeyi değiştirir mi ben de dediğin gibi yapıp eskisi gibi 5mg dan devam etmek istiyorum çok dayanılmaz bi durum evet ama sonuç olarak dediğin gibi arada yoklayacak

20yaşındayım durumum ergenlikle ilgili değil ben şarkı dinliyemiyorum bende olumsuz etki yapıyor ne tür olursa olsun dualarınız için teşekür ederim :)
inşallah geçer uyumaktan korkmak ne demek bunu anltamamam kalbim hızla çarpıyor içim titriyor ve daralıyorum allah kimseye vermesin olanlara sabır versin

Geçmiş olsun canım.Umarım sıkıntıların gider ve huzura erersin.Sana 3 tavsiyem var bunlar dua ve tesbih.Allaha inancın var diyerek tavsiye ediyorum umarım faydası olur.1.HAY HAK! MEDET YA KÂDİRİ (A UZATILCAK) MUTLAK
2.LA İLAHE İLLA ENTE SÜBHANEKE İNNİ KÜNTÜ MİNEZZALİMİN ( YUNUS ALEYHİSSELAMIN DUASIDIR)

3.LA HAVLE VELA KUVVETE İLLABİLLAHİL ALİYYÜLAZÎM bunları okumaya özen göster.Manevi zenginlikle inşallah kurtulursun.Özellikle ilk tesbih denendi ;) yanılmıyorsam Ahmed Yesevi Hazretlerinin tesbihidir. Acil şifalar dilerim canım geçecek buna inanmaya çalış herkeste bu gibi durumlar olur azimle geçer inşallah.

tatlım ilacın dozunu yğkseltmen iyi değil aslında çünkü ne kadar uzun ve yüksek doz kullanırsan bırakırken o kadar zorlanıyorsun 'acaba ilacı bırakırsam yine eskisi gibi olur muyum? ' korkuların başlıyor bu sefer :(( yanii elinden geldigince başa çıkmaya çalış cnmm Allah hepimize acil şifalar versin çok zor çokk

Back