Doğuma Hazırlık kizlar kuranda gecen yada sahabe adi olan kisa ve degisik KIZ isimleri lütfen

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Sende Rana ve sahra koy canim Sahrada güzel bende sara düşündüm ama sara hastasi oluyormuş diyorlar tedirgin oldum şuan esnada takdim kaldim☺

benimde ikiz kizlarim olacak insallah ALLAH NASIP EDERSE

isim olarak rana ve sara düsünmüstük

bende burda konu actim ama cok farkli tepkiler aldim ve cok sasirdim

sara ismi türkcede hastalikmis

sastim kaldim ya napayim:KK43:(((((

bence de sara dan vazgeçin hastalık ismi sonuçta
rana yla nisa ya da feyza yı düşünün :anneadayı:

sinem : çok sevilen
azra
ipek
inci melek çiğdem zambak zerrin nahide hümeyra ayşe zuhal elif benim sevdiklerim :)

kızlar, Kuranda geçen isimler listesinde en çok beğendiklerim.yaklaşık 26 tane :) yardım edin nolurrrrrr

AZRA: Yine iffete tekabül eden namuslu ve tertemiz kadın anlamındadır. Kirlerden arındırılmış masum manasında.

BELİNAY: Cennette peygamber cicegi

BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen melek

CEYLİN: Cennetin kapısı cennete açılan kapı.

DALYA: (Tür.) Ka. - Yıldız çiçeği.

DİDAR: (Fars.) Ka. 1. Yüz çehre. 2. Görme görüşme. 3. Görüş kuvveti. 4. Açık meydanda

DUHA: (Ar.). 1. Kuşluk vakti. 2. Kur'an-ı Kerim'de 93. surenin ismi. -Kız ve erkek adı olarak kullanılır.

ECHER: (Ar.) Ka. 1. Son derece güzel kadın. 2. Gündüz iyi görmeyen karmaşık gözlü.

ECRİN: ALLAH'IN hediyesi anlamını taşımaktadır.

EFSA: cennet ırmaklarından birinin adısihirbaz

ERVA: Temiz ahlakli kiz

ESLEM: Allah'a tesim olmak anlamında canım.değerlendirebilirsin.(hem kız hem erkek için olabiliyo)

FEYZAN: Çok bereketliçok verimli

GÖĞEM: (Tür.). - Halk dilinde yeşile çalan mor. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

İCLAL: Kudretli büyüklük

İREM: Cennet bahçesi

KATRE: (Ar.) Ka. 1. Damla. Damlayan şey

KÜBRA: (Ar.) Ka. 1. Büyük olan (Ekber'in müennesi). 2. Hadicetü'l-Kübra: Hz. Peygamberin ilk hanımı.

MİRAY: (Fars.) Ka. - Ayın ilk günleri

NİSA: Kuranı kerimin 4. suresi anlamı kadın

SARA: (İbr.) Ka. 1. Prenses. 2. (Fars.) Hz. İbrahim'in hanımı. 3. Halis katkısız temiz

ŞEHBAL: (Fars.) Ka. - Kuş kanadının en uzun tüyü

SEVDE: (Ar.) Ka. Siyah esmer esmer güzeli. Mü'minlerin annelerinden birisi Hz. sevde.

SUDEN: peygamber efendimizin cennette en çok sevdiği ağacın ismi

TUANA: Cennete düşen ilk yağmur damlası

ZİŞAN: (Ar.) 1. Şanlı şerefli. 2. Canlı. 3. Bir tür lale. Erkek ve kadın adı olarak kullanılır

TUANA: Cennete düşen ilk yağmur damlası

NİSA: Kuranı kerimin 4. suresi anlamı kadın

DALYA: (Tür.) Ka. - Yıldız çiçeği.

ben bunları gegendim tatlımm
CEYLİN: Cennetin kapısı cennete açılan kapı.

kızlar belinay buğlem ceylin ecrin irem tuana... son zamnlarda çıkan isimleri internetten iyice araştrın bi yazı okumuştum uydurma die anlamsız şeyler olduğuna dair ve arapçada gerçek anlamları ve birçok isim daha.... ama sevde ve erva eminim sahbe isimlernd

Arkadaslar kuranda grcen koz bebek isimlerindem varmi bana bilgi vericek olan ben kizima kuranda gecen bir isim koymak istiyorumda

Tuana yı bnde koyclfm kzıma ama kuranda geçmiyomş islamide deilmş hirstiyn ismiymiş şimdi eğer bi kzıım olursa adını Şuara koycm kuranda sure adıdr çok beğenrm oğlm olursada ( inşaallah) adını tahâ koycm oda sure adıdr ve çok kibar ismler☺️

Isim konulurken en cok dikkat edilmesi gereken sey Kur'An'da olmasi degil, anlaminin guzel olmasidir.. Kur'An'i Kerim'de gecen her kelime isim olarak konulamaz. Peygamber Efendimiz anlami kotu olan isimleri guzeliyle degistirmistir..
Hz.Ibrahim'in esinin ismi olan Sare ismini cok severim. Kizimin ismi:) Anlami temiz, pak..
Onun disinda, Erva, Azra, Elif, Sura...

Back
X