Doğuma Hazırlık kizlar kuranda gecen yada sahabe adi olan kisa ve degisik KIZ isimleri lütfen

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar, Kuranda geçen isimler listesinde en çok beğendiklerim.yaklaşık 26 tane :) yardım edin nolurrrrrr

AZRA: Yine iffete tekabül eden namuslu ve tertemiz kadın anlamındadır. Kirlerden arındırılmış masum manasında.

BELİNAY: Cennette peygamber cicegi

BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen melek

CEYLİN: Cennetin kapısı cennete açılan kapı.

DALYA: (Tür.) Ka. - Yıldız çiçeği.

DİDAR: (Fars.) Ka. 1. Yüz çehre. 2. Görme görüşme. 3. Görüş kuvveti. 4. Açık meydanda

DUHA: (Ar.). 1. Kuşluk vakti. 2. Kur'an-ı Kerim'de 93. surenin ismi. -Kız ve erkek adı olarak kullanılır.

ECHER: (Ar.) Ka. 1. Son derece güzel kadın. 2. Gündüz iyi görmeyen karmaşık gözlü.

ECRİN: ALLAH'IN hediyesi anlamını taşımaktadır.

EFSA: cennet ırmaklarından birinin adısihirbaz

ERVA: Temiz ahlakli kiz

ESLEM: Allah'a tesim olmak anlamında canım.değerlendirebilirsin.(hem kız hem erkek için olabiliyo)

FEYZAN: Çok bereketliçok verimli

GÖĞEM: (Tür.). - Halk dilinde yeşile çalan mor. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

İCLAL: Kudretli büyüklük

İREM: Cennet bahçesi

KATRE: (Ar.) Ka. 1. Damla. Damlayan şey

KÜBRA: (Ar.) Ka. 1. Büyük olan (Ekber'in müennesi). 2. Hadicetü'l-Kübra: Hz. Peygamberin ilk hanımı.

MİRAY: (Fars.) Ka. - Ayın ilk günleri

NİSA: Kuranı kerimin 4. suresi anlamı kadın

SARA: (İbr.) Ka. 1. Prenses. 2. (Fars.) Hz. İbrahim'in hanımı. 3. Halis katkısız temiz

ŞEHBAL: (Fars.) Ka. - Kuş kanadının en uzun tüyü

SEVDE: (Ar.) Ka. Siyah esmer esmer güzeli. Mü'minlerin annelerinden birisi Hz. sevde.

SUDEN: peygamber efendimizin cennette en çok sevdiği ağacın ismi

TUANA: Cennete düşen ilk yağmur damlası

ZİŞAN: (Ar.) 1. Şanlı şerefli. 2. Canlı. 3. Bir tür lale. Erkek ve kadın adı olarak kullanılır

ben bunları gegendim tatlımm

bunların bazıları uydurma manalar ıyı arastır ceylın dıye cennet kapısı yok buglemde uydurma belınayda öyle ıyı arastır sımdı bıde böle bı moda var uydurma manalar yukluyolar ısımlere....

azra ismine bayılırım çok hoş bunlara da alıcı gözle bi bak derim ;)

berfin:kar gibi beyaz,tertemiz
meyra:parıldayan ışık(çok hoş söylenişi)
ebrar:hayır sahipleri
erva:peygamber efendimizin halasının adı,çok güzecesur

Arkadaşlar, internetteki isim sitelerindeki anlamlara güvenmeyin, başka kaynak bulmaya çalışın derim. Dikkat ederseniz anlamların çoğu cennetteki çiçek, ağaç kapı vs. diye geçiyor. Çoğunun uydurma olduğuna garanti veririm. Mesela ceylin in cennet kağısı olmadığını okumuştum biyerde, araştırmışlar kaynaklardan cennetteki kapıların adını, hiç bir kaynakta böyle birşey geçmiyor. Zaten bazı kaynaklarda da ceyline cennete ilk düşen çiğ tanesi demişler ki muhtemelen bu da uydurma. Tuana da güçlü kuvvetli gibi bir anlamı varmış gerçekte ki erkeğe daha yakışacak bir isim oluyor böyle olunca.
Aman dikkat!

kızlar, Kuranda geçen isimler listesinde en çok beğendiklerim.yaklaşık 26 tane :) yardım edin nolurrrrrr

AZRA: Yine iffete tekabül eden namuslu ve tertemiz kadın anlamındadır. Kirlerden arındırılmış masum manasında.

BELİNAY: Cennette peygamber cicegi

BUĞLEM: Cenneti müjdeleyen melek

DİDAR: (Fars.) Ka. 1. Yüz çehre. 2. Görme görüşme. 3. Görüş kuvveti. 4. Açık meydanda

DUHA: (Ar.). 1. Kuşluk vakti. 2. Kur'an-ı Kerim'de 93. surenin ismi. -Kız ve erkek adı olarak kullanılır.

ECHER: (Ar.) Ka. 1. Son derece güzel kadın. 2. Gündüz iyi görmeyen karmaşık gözlü.

ECRİN: ALLAH'IN hediyesi anlamını taşımaktadır.

EFSA: cennet ırmaklarından birinin adısihirbaz

ERVA: Temiz ahlakli kiz

ESLEM: Allah'a tesim olmak anlamında canım.değerlendirebilirsin.(hem kız hem erkek için olabiliyo)

FEYZAN: Çok bereketliçok verimli

GÖĞEM: (Tür.). - Halk dilinde yeşile çalan mor. - Erkek ve kadın adı olarak kullanılır.

İCLAL: Kudretli büyüklük

İREM: Cennet bahçesi

KATRE: (Ar.) Ka. 1. Damla. Damlayan şey

KÜBRA: (Ar.) Ka. 1. Büyük olan (Ekber'in müennesi). 2. Hadicetü'l-Kübra: Hz. Peygamberin ilk hanımı.

MİRAY: (Fars.) Ka. - Ayın ilk günleri

SARA: (İbr.) Ka. 1. Prenses. 2. (Fars.) Hz. İbrahim'in hanımı. 3. Halis katkısız temiz

ŞEHBAL: (Fars.) Ka. - Kuş kanadının en uzun tüyü

SEVDE: (Ar.) Ka. Siyah esmer esmer güzeli. Mü'minlerin annelerinden birisi Hz. sevde.

SUDEN: peygamber efendimizin cennette en çok sevdiği ağacın ismi

ZİŞAN: (Ar.) 1. Şanlı şerefli. 2. Canlı. 3. Bir tür lale. Erkek ve kadın adı olarak kullanılır

benimde ikiz kizlarim olacak insallah ALLAH NASIP EDERSE

isim olarak rana ve sara düsünmüstük

bende burda konu actim ama cok farkli tepkiler aldim ve cok sasirdim

sara ismi türkcede hastalikmis

sastim kaldim ya napayim:((((((

bence de gerçekten iyi araştırın arkadaşım. netteki bilgiler güvenilir değil ben hamile kalmadan önce heyecanlı bir arkadaşım için isim araştırdık biz de, büyük kaynım müftü yengem hafız arkadaşım özellikle onlara inceletti (nette yazan o popüler isimlerin çoğuna baktık)bulduğu isimleri aklımda kalanları yazayım mesela. ecrin ücret karşılık demekmiş, talya arapça değil muhtemelen farsça dedi, reyyan cennetin kapılarından birisiydi,eslem'in anlamını beğendi sadece o olabilir dedi bi de hayrunnisa- nisanur-reyyan-amine-erva-hifa koyabilirler dedi. hifa da sahabeler zamanında yaşayan hidayetli bir hanımın ismiymiş. erva da peygamber efendimizin halasının ismi. hayrunnisa hanımların en hayırlısı demek.yine takdir sizin tabiki ama hayrunnisa-reyyan nur- eslem nur ya da eslem naz güzel olur bence...bi de bence ismin anlaşılabilir olması da çok önemli söylenişi kolay olmalı. insanlar anlamıyor sonra çocuk büyüdüğünde çok sıkıntı yaşar... benim geçen sene bir öğrencimin ismi betül ebrar'dı mesela onu da çok beğenirdim ona da bakabilirsiniz...

Bazı yorumlarda Hz. İbrahim'in karısının ismi Sara diye yazılmış ama ben Sare diye biliyorum. Bence Sare çok hoş bir isim. Bir de bir kitapta okumuştum. Hz. İsa'nın teyzesinin ismi (teyzesinin olmayabilir ama bir akrabasıymış) İyşa'ymış. Bu da çok güzel bence.

Back
X