• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar korkuyorum yardım edin. Kolay normal doğum hikayelerinizi bekliyorum...

inş benm gibi hastane ye gidip muayene olmak için çıktığınız masadan doğurup öle inersiniz)))aslında korkmak çok normal..ama bi kere o anı yaşayan korkudan ödü patlasa da tekrar tekrar yaşamak istiyor..çünki dünyada bebğinizin o minnak sesini ilk duyduğunuz an kadar mükemmel bi an yok..doğum yaptığınız ilk saniyede kendinizi kuş gibi hissediceksiniz..sanki hiç ağrı çekmemiş hiç acı duymamış gibi..Allah hepinize sezeryansız güle oynaya normal doğum yapmayı nasip etsin..))

yardımlarınız için çok teşekkür ederim inanın insanın yüregine su serpiyorsunuz :)

merhaba dahalık 21 haftalık hamileyim doğuma da çok var biliyorum fakat doğumdan çok korkuyorum ve şimdiden kendimi hazırlamak istiyorum. Sizden bana yardım etmenizi ve doğum hikayelerinizi yazmanızı istiyorum. Galiba sizden güç alabilirim :)

Mrb cnm ben 2 ay önce dogum yaptım epidural normal dogum hastaneye gittiğimde 6 cm açılma vardı ben ise cok hafif sancılar çekiyordum dogum sancısı olduğunu bile anlamadım yani hatta doktor inanamadı nasil ayakta duruyorsun diye oysa beni esim zorla hastaneye götürdü Dr olduğu halde daha doğumuma var diyodum o da hayır en geç aksama doğurursun diyodu hast.neye gittik saat öğlen 3 de epidural iğnesini yaptılar artık hafif sancım da tamamen geçmişti 4 de dogumhaneye girdim 5:45 dogum yaptım sadece ikinma problemi oldu ama ebe karnıma bastirarak dogurttu kızımı bence normal dogum yapma sansin varsa kesinlikle epidural iste Hayırlı doğumlar ins

bende 5,5 ay önce doğum yaptım. son aylarım özellikle içimi korku sardı. ne olacak nasıl olacak diye. şimdi neden öyle yaşadım diye kendime kızıyorum. kork veya korkma sende kendi doğum hikayenin kahramanı olacaksın. kimseninki kimseye benzemiyor. bende normal doğum yaptım ve tavsiye ediyorum. en güzel yanı doğumda hemen bebişinizi görüyor ve onun çıktığını hissediyorusunuz. bunlar inanılmaz harika duygular. şimdi tekrar hamile kalsam kalbime hiç korku düşürmeden hamileliğin tadını çıkartırım. o gün gelince yaşanacaklar yaşanacak zaten o günü düşünerek yaşama anın tadını çıkar sevgiler.

selam tatlım ben de senin gibiyim canım çok tatlıdır sana doğumumu anlatayım belki iyi gelir biraz rahatlarsın:31:
benim doğumdan 1 hafta önce nişanım geldi:18: dr gittim çatı muayenesi yaptı 2 cm açıklık var :53:lavman yapalım dedi:52:
tamam dedim lavman yapıldı bekliyoruz hiç sancım falan yok ama:8: hemşireler serum falan takmaya hazırlanıyolar
dedim noluyo:45:benim hiç sancım yok suyum da gelmedi napıyosunuz dedim suni sancı vericez açılmasını beklicez dediler:18::18::18:
ben de açılmazsa nolucak dedim o zaman sezaryene alıcaz dedi:52::52::52:
hemen doktorumu çağırın dedim dr geldi dedim sancım yok,suyum gelmedi,bebeğin kalp atışları,hareketleri de iyi dedim
ben sezaryen olmak istemiyorum:19: eve gitsem sancım gelince gelsem yada suyum gelince dedim olur dedi eve geldik:1:
tam 6 gün sonra sabah kalktım eşime kahvaltı hazırladım:56: işe gitti o gittikten 10 dk sonra falan sabah saat 8:30 gibi
suyum gelmeye başladı az az:18: sonra ben kahvaltı yaptım gücüm kuvvetim yerinde olsun açlıktan halsiz düşmeyeyim diye :1:
saat 9:30 gibi hastaneye gittik:10: doğumhaneye çıktım nst ye falan girdim tabii benim yine sancım yok:27: dr bu sefer bırakmiicam seni dedi:4:
sunii sancı verdiler saat 10:30 gibi 1 saat sonra falan sancım başladı ama hafif derecede.belim çok ağrıyordu hemşireye dedim ne kadar sürer:ssz:
saatte 1 cm açılsa 9 cm de doğuma alıyoruz 9 saat falan sürer dedi:53: 2 saat sonra falan sancılarım biraz daha
çoğalmaya başladı hemşire geldi alttan baktı açılman hızlı ilerliyo :23:9 saati bulmaz dedi :8:tuvaletin gelirse bize haber vermeden gitme dedi:1:
tamam dedim saat 15:15 gibi büyük tuvaletim geldi sanıp tutuyorum sancım azalınca giderim diye:37:15 dk tuttum saat 15:30 da anne benim tuvaletim geldi
artık tutamiicam dedim:50: annem anladı tabii hemen hemşireyi çağırdı hemşire yat alttan bakıcam diyo ben de ilk önce tuvalete gideyim sonra bakarsınız diyorum:1:
sen yat diyo ben yok diyorum:1: sonra o tuvaletin değil bebeğin demez mi:53:baktı 9 cm olmuş doğuma alıyoruz dedi:30:
doğumhaneye gittim yattım hazırladılar dr geldi hadi x ıkın dedi ne kadar iyi ıkınırsan o kadar rahat bi doğum olur dedi 2 ıkınmaya çıktı oğluşum:emir_bebek:
saat 15:45 te.zaten kafası çıkınca hiçbir sancın kalmıyo.:6: iş doğuma kadar olan sancıyı çekmekte tatlım :31:onun doğuşunu görmek,hissetmek herşeye değer :16:
çok güzel bi duygu .Rabbim isteyen herkese nasip etsin
bu arad ben epidural falan almadım çatır çatır doğurdum kız:23:
41 haftalık doğdu oğluşum doğumdan sonra bana dikiş atlırken bebeğimi de giydirmeye götürdüler :10:
yarım saat içinde ikimiz de odadaydık :38:hemen aldım kucağıma emzirdim:32: 1 gece kaldık hastanede
sonra ben eve geldim ama oğlum sarılık olduğu için hastanede kaldı küvözde:5::43:
1 gün sonra da oğlumu almaya gittik.sonrasında da sanki hiç doğum yapmamış gibi hayatıma devamm ettim:24:
hiç öyle filmlerdeki gibi avaz avaz bağırılacak çığlık atılacak ve korkulacak bişey değilmiş canım:44:
kolay doğum diliyorum sana ve bütün hamişlere

ikinci bebeğime de 36 haftalık doğum yapmak zorunda kaldım:5:
onu da sezaryenle aldılar spinal anesteziyle doğum yaptım:44:
çok zorluk çektim:19:
her ikisini de yaşamış biri olarak eğer anne ve bebek için bir risk söz konusu değil ise
en güzel ve sağlıklı olan normal doğum bence:kkk:

bir de bel ağrınız falan oldu mu?

Biraz bel ağrım oldu ama epiduralden olduğunu düşünmüyorum. Emzirirken rahat pozisyonu yakalayamadığım için oldu bikaç gün .Sonrasında geçti. Zaten doktor bel ağrısı olmaz ama baş ağrısı yapabilir demişti. Çok şükür hiç baş ağrım olmadı.

merhaba öncelıkle gercekten anne oldum demek istıosan kesınlıkle normal doğum yapmalısın sezaryan doğum yapanlar yanlış anlamasın emınım kı onlarda normal yapmak istemışlerdır sağlıksal yonden mecbura kalmadıkca emınım hiç bır anne istemez dıye duşünüorum kendı doğumuma gelınce benım basından berı çok sorunlu bır hamıleliğim oldu ve o sorunların üzerıne bırde normal doğum fıkrı benı ölduruodu fakat eşim hep kesınlıkle sağlıksal bır sorun çıkmadığı taktırde normal yapmanı istıorum dıyordu onun benden byle bır beklentıde olması benı bu dende guçlü grmesı benı normal doğuma adapte ettı nıtekım 9 ayı doldurdum ve çok ufak bır sancımda soluğu hastanede aldık çünkü 9 ay sren kusmalarım o gun özür dılıyerek dıorum ishalle bırlıkte benı mahvetmıştı her iki taraftan çok hızlı su kaybedıodum hastaneye gttığımde drek yatış yaptılar ama ben korkudan ölüorum muayene olduğumda henuz 1 cm açılmama olduğunu syledı doktorum ben onu duyunca ewe dnmek istedım dktorum ise nst bağlıycam şimdı olmaz dedı ben nst ye bağlandığımda korkudan bende hiç bişi kalmamıştı fakat cıhazda aşırı sancım cıktığı için dotorum hiç bır yere gdemezsın bu sancıyla sabaha doğurursun dedı ve aradan tam 26.5 saat gectı ben anca doğurdum üstelık sunu sancıdan çok korktuğum için ebemde arkadasımdı ona ısrarla tembıhlemıştım sakın vermeyın bana dıe kendı sancımla yaptım o anları anlatmakla bıtmezz amaaa o ana gelınce yanı bana kızın gelıo hadı çatala dedıklerınde inan bana ayaklarım popoma vurarak kostum o catala ve sadece 10 dk içinde kızımın kafası çıktı işte o ann o ann hayatımın hiç unutamıycağım bır andıı ve o yasadığım hersey bıttı ve bende yenıden doğdum kızımla elbette canın yanıo ama sadece bebeğini kucağına alıp kokluycağın o ilk anı düşün eğer sezeryan olursan bu duyguların hiç bırını yasayamıycaksın kızını hemen kucaklayamayıp ewe çıktığında bıle konfurlu ve rahat sekılde bağrına basamıycaksın emzırmen çok zor olcak dıkışlerının ağrısı senı doğumdan sonrada acı cekmeye mahkum etcek bunları düşünerek adapte et kendını doğuma kendını kasma ben doğumdan çıktık cataldan inip drek odama gecıp kendımı iice temızleyıp üzerımı falan değişmiştım düşün bak sadece 1 saat sonrası sezeryanla bunların hiç birini yapamıycak canım inşlh senın için en iisi hangisi en iisi ise o şekılde yaparsın allh normal doğum nasıp etsın inşlh.
buda ne demek sımdı gercekten anne oldum demek ıstıyorsan normal dogum yapmalısın...bunu yazan ve bu yorumu begenen ınsanlar ... Cok sey soylerımde sızleree...neyseeeeeee....

merhaba öncelıkle gercekten anne oldum demek istıosan kesınlıkle normal doğum yapmalısın sezaryan doğum yapanlar yanlış anlamasın emınım kı onlarda normal yapmak istemışlerdır sağlıksal yonden mecbura kalmadıkca emınım hiç bır anne istemez dıye duşünüorum "
canım yanlış anlamasınlar diyorsun ama "gerçekten anne oldum demek istiyorsa kesinlikle normal doğum yapmalısın" sözü çoook yanlış bir söz... çünkü eğer sadece normal doğumla annelik gerçekleşseydi doğurulup sokağa atılan, çöp kutularına ölümüne terkedilen o masumlara ne demeli :(( onları doğuran kişiler ne oluyor bu konumda.... kendim normal doğum şartlarını taşıdığım halde günümden 2 gün önce evde kayıp karnımın üzerine düştüm ve sol dirseğim açıldı... kolum uyuşturulamadığından dikiş atılamadı sadece sarıldı ... ve o halde mecburen spinal sezaryen oldum...sırf o anı görebilmek, bebeğimin ilk sesini duyabilmek için spinale cesaret ettim.. doktorum ameliyat sırasında iyi ki sezaryen yapmışız çünkü kızım kakasını da yapmış maalesef :(( çok istediğim halde normal olmadı ama ben kendimi yine de gerçek bir anne hissediyorum nasip işte.... bu arada bebeğini güle güle büyüt canım :))

nefes08 , kardeşim benden 15 gün sonra normal doğum yaptı... kardeşim 39 ile hamile kaldı ve 52 ile doğuma girdi ..ne yalan söyleyeyim ben çok korkuyordum ve çok rahat bir sezaryen geçirdiğim için kardeşimin de sezaryen olmasını istedim ama oğlumuz biraz erken geldi :) ben evde 2 haftalık kzımla yalnız kalmıştım :50: bildiğim bütün duaları okuyordum canım kardeşim için ... hastaneye varır varmaz içeri almışlar ve 20 dk sonra haber geldi kardeşim doğurmuş ve kendisi de bebeği de gayet sağlıklı :)) ben şoklarda :53: hastane 40 dk doğum 20 dk yeğenimin sevgisi paha biçilemez :))))

doğuma yakın meryem suresini, 7 gün boyunca günde 7 defa inşikak suresini oku canım duaların çok faydası olduğuna inanırım... rabbim bir avazda kurtarsın seni....

merhaba öncelıkle gercekten anne oldum demek istıosan kesınlıkle normal doğum yapmalısın sezaryan doğum yapanlar yanlış anlamasın emınım kı onlarda normal yapmak istemışlerdır sağlıksal yonden mecbura kalmadıkca emınım hiç bır anne istemez dıye duşünüorum "
canım yanlış anlamasınlar diyorsun ama "gerçekten anne oldum demek istiyorsa kesinlikle normal doğum yapmalısın" sözü çoook yanlış bir söz... çünkü eğer sadece normal doğumla annelik gerçekleşseydi doğurulup sokağa atılan, çöp kutularına ölümüne terkedilen o masumlara ne demeli :(( onları doğuran kişiler ne oluyor bu konumda.... kendim normal doğum şartlarını taşıdığım halde günümden 2 gün önce evde kayıp karnımın üzerine düştüm ve sol dirseğim açıldı... kolum uyuşturulamadığından dikiş atılamadı sadece sarıldı ... ve o halde mecburen spinal sezaryen oldum...sırf o anı görebilmek, bebeğimin ilk sesini duyabilmek için spinale cesaret ettim.. doktorum ameliyat sırasında iyi ki sezaryen yapmışız çünkü kızım kakasını da yapmış maalesef :(( çok istediğim halde normal olmadı ama ben kendimi yine de gerçek bir anne hissediyorum nasip işte.... bu arada bebeğini güle güle büyüt canım :))

nefes08 , kardeşim benden 15 gün sonra normal doğum yaptı... kardeşim 39 ile hamile kaldı ve 52 ile doğuma girdi ..ne yalan söyleyeyim ben çok korkuyordum ve çok rahat bir sezaryen geçirdiğim için kardeşimin de sezaryen olmasını istedim ama oğlumuz biraz erken geldi :) ben evde 2 haftalık kzımla yalnız kalmıştım :50: bildiğim bütün duaları okuyordum canım kardeşim için ... hastaneye varır varmaz içeri almışlar ve 20 dk sonra haber geldi kardeşim doğurmuş ve kendisi de bebeği de gayet sağlıklı :)) ben şoklarda :53: hastane 40 dk doğum 20 dk yeğenimin sevgisi paha biçilemez :))))

doğuma yakın meryem suresini, 7 gün boyunca günde 7 defa inşikak suresini oku canım duaların çok faydası olduğuna inanırım... rabbim bir avazda kurtarsın seni....

Allah banada böyle kolay bir doğum nasip eder inşallah :)

Back