• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar kolay Şerbetli tatlı !!

kalburabastı
kemal paşa
revani
kadıngöbeğii
aklıma geldi benimde :) :confused:
yapta bende geliyorum izmire :KK55:

Bende onu düşündüm netten baktım ama , hamur bekleme süresi hakkında bir bilgi yazmıyor. Kaç dk bekleticez tatlım biliyor musun mayalanmasi için. Önemli olan yapmaya çalışmak demi ama :))

Biz sabirsizliktan fazla bekletmeden yapmistik ama ustunu kapattik bi yarim saat kadar. Yine de yetmemisti kaziyarak almistik tencereden :) Canim tatli cekti ben de krep yapiyim bari

Kizlarr hepinize çok tskler.
Şimdi mutfağa gidiyorum tatlı yapmak için
Umarim güzel olur .
Resmini göndericem sizede ..
Birgün hep beraber 5 çayı yaparız inşallah kızlar. Opuldunuz ..

Sevgili k.k üyesi hanımlar hepinize sevgiler ve öpücükler:KK60:
Buda dert mi diyeceksiniz biliyorum ama nereye açacağımi bilemedim .. yanlis yere aciyorsam konuyu sevgili Mune şimdiden Özür dilerim..
Kız kardeşim ve benim caniminiz Şerbetli tatlı istiyor . Yapılışı kolay bir tatlı var mı bildiğiniz çok teferruat istemeyen. :))
Cevap veren güzel parmaklarıniz dert görmesin şimdiden teşekkürler :))
Tatlimm Bim de sekerpare var direk şerbet Dök üzerine ben begenmistim üzerine de kaymak koymustum

Bugün benimde fena şerbetli tatlı istedi canım . Çok kolay hoşmerim tarifi var. Yaptım güzel oldu. Şekerini biraz azaltım yalnız.

Höşmerim tatlısı tarifi MALZEME:
1 su bardağı irmik
1/4 paket margarin
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri veya tuzsuz yağlı peynir

Süslemek İçin:

Kabuksuz badem

Höşmerim Tatlısı Tarifi YAPILIŞI:

Yağı eritelim. İrmiği ekleyip altın sarısı bir renk alana dek kavuralım. Ayrı bir tencerede şekeri, sütü ve suyu kaynatalım. Bu şerbeti altın sarısı renk alan irmiklerin üzerine dökelim. Dil peynirini rendeleyerek tatlının içine ilave edelim. Peynirler eriyene dek pişirelim. Höşmerimi ateşten indirip, servis tabağına kaşıkla düzgün şekiller vererek alalım. Üzerini kabuksuz bademler ile süsleyelim. höşmerim tatlısı tarifi Afiyet olsun.
http://www.yemekustasi.com/file.php?f=3507

Badem filan katmadım yalnız.

Back
X