• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Kızlar kayınvalidemler geliyor düğün konuşulacak...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

nicksizim

Kocişini çoooooook sefiyo
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
327
3
46
Adana
Fakat çok tecrübesiziz bu konuda. Kız tarafı ne yapmalı, erkek tarafından neler istenir ?
nişanda bişey istemedik, onlarda hiç bişey yapmadı. Yüzük takıp gittiler. düğündede aynı olsun istemiyorum.
Ne yapıyorsak nişanlımla ben yapıyoruz. Ailelerin bir kuruş desteği yok.
Şimdiden teşekkür ederim.

Düğün masraflarını kendiniz üstlenecekseniz nişanlınla ozaman ona göre düşünüp karar vereceksiniz bence.

Sonuçda sizin cebinizden çıkacak para ve siz ödeyeceksiniz.

Düğün işi zor iş Allah yardımcınız olsun.

evet Allah'ın izni ile biz kendimiz kuruyoruz yuvamızı. Fakat düğünde oğlan tarafından ne istenir bilemiyoruz. Mesela altınlar konuşulur dediler.
Başka ne konuşulur. ?

Allah yardımcnız olsun , aileler desteklemiyorsa evlilige bir taraf muhakkak onay vermiyordur . Yinede helal olsun ikinizede :)

aileler yönünden sıkıntımız yok çok şükür. onun ailesi biraz maddi açıdan çok fazla bişey yapabilecek durumda değil. Benim babam yok, annem dul kadın emekli maaşıyla evi zor çeviriyor. bu nedenle biz kendimiz yapıyoruz. Düğünde sıkıntı yok ama işte, sonra siz bizden şunu istemediniz yada bunu konuşmamıştık demesinler diye ben sizlere danışmak istedim. Yani iki taraf neler yapar, kim kimden neler ister. Ha şu olur, bişeyler istenir, taraflar yapabildiği kadarını yapsın diye düşünüyorum.

kolay gelsin cnm :)) hayrlı olsun buarada zor ama zevkli süreçtesin neyseki ben atlattım :)) düğün tarihi, oturcağın ev eşyalar konuşulur genel olarak... ama en önemlisi ev cnm kiradamı otrcaksınız

hayırlı uğurlu olsun, ömür boyu hep mutlu olun inşallah. bide biz atlataydık hayırlısıyla...:)
evet biz kirada oturacağız, düğün tarihini nişanlımla belirledik. ailelere açacağız nasip olursa. Onlarda biliyorda konuşulacak işte.
düğünün yeride belli az çok. eşyalarımızıda kendimiz aldık ve ödüyoruz.
Düğünün giderlerinide en asgaride tutma taraftarıyım. zira onuda biz ödeyeceğiz sonuçta. Evlendikten sonra sıkıntı olsun istemiyorum.
umarım altından kalkabiliriz.

Altındı paraydı puldu istenecekde ne olacak kimin gönlünden ne kopuyorsa onu yapsın... Bu adetler çok abartı kimsenin değerini göstermez altın şusu busu ve bu para mal mülk davasından bir sürü olay kavga gürültü ve hır gür çıkıyor.. Bak kendin demişsin karşılıklı durumlar süper değil.. Kimseyi üzmeden her işin altından kalkmalısınız.. Ve etraf ne der olayınıda düşünmeden...

eee noldu ne konuşuldu devamını bekliyoruz.

çok bişey konuşulmadı. Alınan kararlar. Düğün onun memleketinde, kına benim yaşadığım yerde olacak.
birde istediğimiz altın sayısını söyledik. Çok falan dediler sonra okeylediler.
şimdi nikahımız oldu. kına salonu tuttuk, düğün salonu tuttuk.. gelinliğim dikiliyor. çok şükür pek bişey kalmadı.. temmuzda düğünümüz var:)

Altındı paraydı puldu istenecekde ne olacak kimin gönlünden ne kopuyorsa onu yapsın... Bu adetler çok abartı kimsenin değerini göstermez altın şusu busu ve bu para mal mülk davasından bir sürü olay kavga gürültü ve hır gür çıkıyor.. Bak kendin demişsin karşılıklı durumlar süper değil.. Kimseyi üzmeden her işin altından kalkmalısınız.. Ve etraf ne der olayınıda düşünmeden...

canım doğru söylüyorsun, fakat bişey demeyince bazı aileler bunu fırsat biliyor. İstemek gerekiyor aslında. Ben anneme dedimki biz isteyelim, onlar yapabildiği kadarını yapsın. zira nişandada ne takarsanız kendinize takarsınız, o yüzden siz bilirsiniz dedik, ne takı ne çarşı.. elini kolunu sallayarak gelmişler. düğündede öyle olmasın dedik. sonra istemedinizki demesinler.

çok bişey konuşulmadı. Alınan kararlar. Düğün onun memleketinde, kına benim yaşadığım yerde olacak.
birde istediğimiz altın sayısını söyledik. Çok falan dediler sonra okeylediler.
şimdi nikahımız oldu. kına salonu tuttuk, düğün salonu tuttuk.. gelinliğim dikiliyor. çok şükür pek bişey kalmadı.. temmuzda düğünümüz var:)

hayırlı olsun darısı başıma :(

canım öncelikle hayırlı olsun :)

biz de aynı sizin gibi nişanlandık ve düğünümüzü, eşyalarımızı, herşeyimizi kendimiz hazırlıyoruz. bu durumda kimden ne isteyeceksin ki? tabi ki nişanlınla istediklerini konuşacaksın, yapabileceklerini yapacağını söyleyecek yapamayacaklarını yapamayacağını söyleyecek. kimseyi araya katmaya bence gerek yok.

mesela biz bohça vs istemiyoruz dedik ve yapmadık. beyaz eşyaların bir kısmını nişanlım ödedi bir kısmını ben ödedim. yatak odasını, perdelerini, halısını, mutfak masasını, mutfak eşyalarını, halısını, perdesini de ben aldım. salon ve oturma odasını da nişanlım hazırlıyor. altın konusunu bize de usulen sordular, biz de usulen ne yapabileceksiniz onu yapın dedik. nişanlımla zaten öncesinde konuşmuştuk. bir set alabileceğini, bilezik takabileceğini söyledi. düğünde, kınada takılanları da mihir olarak bana vereceğini, paranın bir kısmıyla da balayına çıkmayı düşündük.

yani düğününüzü kendiniz yapıyorsanız kimseye bir şley demeye de gerek yok. aranızda konuşun ve anlaşın canım. yoksa işler sarpa sarar .

Back