- 10 Haziran 2013
- 428
- 14
-
- Konu Sahibi capslocksmith
canım yoldan falan bişi olmaz Allah ın izniyle bende ağustosta öğrendim gebeliğimi bende de bi kaç damla leke oldu doktor kesede kanama yok rahim açılırken olmuştur dedi ama gene düşük önleyici bi hap verdi progestan her ihtimale karşı kullanayım die seninde madem mucizen gelmiş hiç kafanı karıştırma git raporunu al dinlen şimdi önemli olan tek şey bebeğin nasıl olsa çalışacak daha bol zaman varuzun olacak ama lütfen yardım. terübeli herkesten yardım bekliyorum
kızla şimdi kısaca bilmeniz gereken detayları anlatayım.
1- iki yıldır çocuk istiyoruz eşimle. normal yollardan 7-8 aylık denemede hamile kalmıştım.
bu 1. hamileliğimde, okulda da 4 günde 28 saat dersim vardı. çok yoruluyordum. 7. haftada kalp atışını duyamadan düşük yaptım
sonra 5-6 ay denedik, olmayınca eşim haziranda sperm testi yaptırdı. sperm sayısı ve hızı normalin altında, az çıktı, yarı yarıya diyelim.
ilaç yazdı doktor, bikaç şeyde biz uyguladık. artık tüp bebek, aşılama araştırıyorduk, kara kara düşünüyorduk, paramızda yok bu aralar, herşeye hazırlıklıydık, Allah'ım bize nasip etti hiç beklemediğim anda. ağustosun 2 sinde hamile olduğumu öğrendim.
annemlerdeydik, 16 ağustos cuma günü, kontrole gittik,6 haftalık haimleydim, doktor kalp atışını göremedi.
çalıştığımız yere gittik. 450 km falan, yalnız yollar güzel.
cumartesi pek bişey yapmadım, pazarda pek bişey yapmadım. sadece azcık bulaşık yıkadım.belim ağrıyor gibi oldu. eşim bırak yat dedi. bırakıp yattım. o gün akşam çok az, serçe parmağın tırnağı kadar kahverengi leke gördüm. çok korktum tabi, panik yaptım.
""pazartesi"" doktora gittik, 3. aya kadar haftalık vurulacak bir iğne (proluton) ve crinone jel yazdı.
ultrasonla karından baktı, kese iyi görünüyor, gelişimi iyi, sorun yok dedi.
doktor yat dinlen demedi fakat eşim araştırdı, kesinlikle yatıp dinlen ben herşeyi yaparım dedi.
doktor jelden pembe akıntı gelebilir, korkma dedi.cumartesi gelin dedi.
çok şükür cumartesi kalp atışını gördük. allahıma bin şükürler olsun.
ayrıca hergün kullandığım bir iğne daha var. kan iğnesi.
her neyse, çok şükür bugün 10. gün, tekrar leke gelmedi, herhangi bir sorun da olmadı.
fakat kızlar sorum şu; ben çalışan biriyim, öğretmenim. bünyem çok zayıf, normalde de düzgün yemek yemem ve çok çabuk yorulup çok çabuk hasta olan biriyim.
eşim 12. haftaya kadar rapor alalım diyor, benim kafam karışık.
kızlar sizce ne yapmalıyım ben, kafam çok karışık.
tam da aşılama, tüp bebek düşünürken, Allahım bize nasip etti. kaybetmek istemiyoruz, lütfen yardım...
eşim 10 gündür stresten bişey yiyemiyor garibim. 3 kilo zayıflamış.
bence korkmanızı gerektiren bir durum yok
bende aynı senin yaşadıklarını yaşadım ilk bebeğim 9 haftalıkken kalp sesi duyulamadığından düştü
ikincisi rabbime şükürler olsunki sıkı sıkıya tutundu hem tüm sorunlar 12.haftaya kadar olacak die bişey yokki
du et canım allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
bide unutma sakınan göze çöp batar....
canım seni çok iyi anlıyorum çok az gördüğün leke jeldendir büyük ihtimalle bende de olmuştu onun dışında çalışmak bedenen çok yorulmazsan eğer sorun olmaz ama içinizin rahat etmesi için dinlenebilirsin ama yemene çok dikkat etmelisin herşeyden yeteri kadar yiyip hasta olmamalısın sonrasında ilaç kullanmak da sorun oluyor inşallahsağlıklı bir şekilde kavuşursun yavruna
ben 2 kere düşük yaptım sonra 1 aşılama 4 kere tüp bebek yaptırdım 2. de hamile kaldım kalp atışları durunca kürtaj oldum sonra genetik testlerde kanda pıhtılaşma problemim çıktı 5. tüp bebeğe gitmeden 1 ay önce doğal hamile kaldım 9 ay boyunca kan sulandırıcı kullandım beslenmeme çok dikkat ettim doğal beslenmeye çalıştım hiç sevmediğim balığı bile yedim bol meyve sebze et balık tavuk kuru meyveler yoğurt peynir yani herşeyden yedim çok güzel bir gebelik sürecim oldu ama çok yoğun çalışıyordum sağlıkçıyım ben arada kısa süreli raporlar aldım sadece sezeryanla doğum yaptım şimdi oğlum çok şükür 16 aylık oldu ve çoooook yakışıklı bir oğlum var allahım sanada tüm isteyenlerede hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimizinkine güzel ömürler versin
öncesinde inanamayacağın kadar çok sıkıntılar çektim tedavi süreçlerinde yani ama allahım çok şükür nasip etti herkese nasip etsin inşallah
canım yoldan falan bişi olmaz Allah ın izniyle bende ağustosta öğrendim gebeliğimi bende de bi kaç damla leke oldu doktor kesede kanama yok rahim açılırken olmuştur dedi ama gene düşük önleyici bi hap verdi progestan her ihtimale karşı kullanayım die seninde madem mucizen gelmiş hiç kafanı karıştırma git raporunu al dinlen şimdi önemli olan tek şey bebeğin nasıl olsa çalışacak daha bol zaman var
canım hatırlıyor musun, o leke olduğu günlerde çok yorulduğun olmuşmuydu hiç.
yok canım düşündümde sanırım bişi yapmamıştım yorulacak hatta farkına bile varmayacaktım lavaboya gitmesem
bence korkmanızı gerektiren bir durum yok
bende aynı senin yaşadıklarını yaşadım ilk bebeğim 9 haftalıkken kalp sesi duyulamadığından düştü
ikincisi rabbime şükürler olsunki sıkı sıkıya tutundu hem tüm sorunlar 12.haftaya kadar olacak die bişey yokki
du et canım allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin
bide unutma sakınan göze çöp batar....
kızlar birde bu doktor, bana lekeyi gördüğümüz günden 1 gün sonra, 15 adet crinona jel (sanırım progesteron etkili) ve her hafta vurulacak bir iğne vermişti.
jelde 2 gün sonra bitecek.
eşim araştırmış, genelde progesteron veriyorlarmış bu durumlarda.
benim jel bitecek ve muayenemde 1 hafta sonra, beni çağırdığı tarihe 1 hafta var daha.
Nasibin onune gecilmez ama! Yinede elinden geleni yapmalisin! Oncelikle ilacin bitiyorsa doktorunu ara sor yada git soyle! Calisma konusuna gelince gidip gelmek sorun degilse ve seminerleriniz yorucu gecmiyorsa 2 hafta seminer zamani yavas yavas dikkatli git! Okul acildiginda da dr ne kadar veriyorsa okadar rapor al ve okulun ilk acilisindaki hengameden kurtulmus sakinlesince gitmis olursun bence! Ayrica seminer sorunlu geciyorsa yada gidip gelmek sıkıntiysa pazartesi hemen almalisin! Hamilelikte risk olmasada hersey yolunda olsada stres ve yorgunluktan uzak durulmali! Birde dusuk yapmissin ayrica kanaman da olmus sonradan tuh vah keske rapor alsaydim falan dememek icin bence mutlaka rapor alip dinlenmelisin!
İnsaallah hersey yolunda gider evladina kavusursun hayirlisyla
bende aynı şeyleri yaşıyorum...
tüp bebekle hamile kaldım. daha çok yeni. keseyi gördük ama kalp atışı için çarşamba gidicez doktora.
2 gün önce akıntım kırmızı geldi ve ödüm patladı.
yorulmuştum. ondan mı oldu yoksa vajinal jelden mi anlamadım.
şimdi yarın okul açılıyor. seminerde nasıl olacak bilmiyorum...
inşallah yormaz beni!
sen branş öğretmeni misin canım?
ben branşım ve maaş karşılığı ders almak istiycem yani 15 saat.
istemesek zorla verme durumu oluyor mu herhangi bir bilgin var mı? yoksa ücretli öğretmen mi istiyor okul?
çünkü bizim açık var gidenlerde oldu. daha gelen oldu mu bilmiyorum...