kızlar kahverengi lekem oldu, rapor almalımıyım sizce? lütfen yardım...

capslocksmith

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2013
428
14
uzun olacak ama lütfen yardım. terübeli herkesten yardım bekliyorum

kızla şimdi kısaca bilmeniz gereken detayları anlatayım.

1- iki yıldır çocuk istiyoruz eşimle. normal yollardan 7-8 aylık denemede hamile kalmıştım.
bu 1. hamileliğimde, okulda da 4 günde 28 saat dersim vardı. çok yoruluyordum. 7. haftada kalp atışını duyamadan düşük yaptım

sonra 5-6 ay denedik, olmayınca eşim haziranda sperm testi yaptırdı. sperm sayısı ve hızı normalin altında, az çıktı, yarı yarıya diyelim.
ilaç yazdı doktor, bikaç şeyde biz uyguladık. artık tüp bebek, aşılama araştırıyorduk, kara kara düşünüyorduk, paramızda yok bu aralar, herşeye hazırlıklıydık, Allah'ım bize nasip etti hiç beklemediğim anda. ağustosun 2 sinde hamile olduğumu öğrendim.

annemlerdeydik, 16 ağustos cuma günü, kontrole gittik,6 haftalık haimleydim, doktor kalp atışını göremedi.
çalıştığımız yere gittik. 450 km falan, yalnız yollar güzel.

cumartesi pek bişey yapmadım, pazarda pek bişey yapmadım. sadece azcık bulaşık yıkadım.belim ağrıyor gibi oldu. eşim bırak yat dedi. bırakıp yattım. o gün akşam çok az, serçe parmağın tırnağı kadar kahverengi leke gördüm. çok korktum tabi, panik yaptım.

""pazartesi"" doktora gittik, 3. aya kadar haftalık vurulacak bir iğne (proluton) ve crinone jel yazdı.
ultrasonla karından baktı, kese iyi görünüyor, gelişimi iyi, sorun yok dedi.
doktor yat dinlen demedi fakat eşim araştırdı, kesinlikle yatıp dinlen ben herşeyi yaparım dedi.
kimsede yok, herşeyi yapıyor eşim. bana bişey yaptırmıyor.

doktor jelden pembe akıntı gelebilir, korkma dedi.cumartesi gelin dedi.
çok şükür cumartesi kalp atışını gördük. allahıma bin şükürler olsun.

ayrıca hergün kullandığım bir iğne daha var. kan iğnesi.

her neyse, çok şükür bugün 10. gün, tekrar leke gelmedi, herhangi bir sorun da olmadı.

fakat kızlar sorum şu; ben çalışan biriyim, öğretmenim. bünyem çok zayıf, normalde de düzgün yemek yemem ve çok çabuk yorulup çok çabuk hasta olan biriyim.

eşim 12. haftaya kadar rapor alalım diyor, benim kafam karışık.

kızlar sizce ne yapmalıyım ben, kafam çok karışık.

tam da aşılama, tüp bebek düşünürken, Allahım bize nasip etti. kaybetmek istemiyoruz, lütfen yardım...

Son düzenleme:
tüp bebek düşünüken hamile kaldım, paramızda yok, bir düşüğümde var 7. haftada, bunları lütfen atlamayın....

Son düzenleme:
tüp bebek düşünüken hamile kaldım, paramızda yok, bir düşüğümde var 7. haftada, bunları lütfen atlamayın....

canım öncelıkle bebeğin hayırlı olsun İNŞALLAH sağlıkla kucağina alırsın bende ilk hamileiğide çalışıyordum ve çok yoruluyordum maalesef aynı senin gibi düşük yaptım düşükten sonra 9 ay sonra hamile kalabildim ve hamilelğimi öğrenir öğrenmez işi bıraktım sanada tavsiyem rapor al ve dinlen ihmala gelmez bu durum... herşeyden önemlı bebeğin işini 2. plana at.

Canım korkma kalp atışı duyulduktan sonra düşük ihtimali azalıyor.Ben de öğretmenim 2 kez düşük yaşadım 3.de sağlıkla kucağıma aldım.Aslında bebek sağlıklıysa ne kadar çalışsanda yorulsanda hiç bir şey olmuyor.Ama psikolojik açıdan rahat olabilmek için eşinin de dediği gibi 12.haftaya kadar evde kal.Ha bu arada kahverengi akıntı seni korkutmasın benimde 12.haftaya kadar sürekli oldu.Allah bebeğini sağlıkla kucağına almanı nasip etsin.

allah sizlerden razı olsun, çok teşekkürler.

1 kere düşükten sonra 2. de çok dikkatlı olman gerekır rahim bir kere düşük yapmış ne kadar zaman geçsede eskisi gibi olmuyor tedbiri elden bırakmamak lazım hem kahverengi akıntı normal bişey değil düşük yapmadan önce bendede kahverengi akıntı olmuştu doktor lavabo hariç yerinden kalkmadan yat demişti ben evde yalnız olduğum için mecbur kalkıp ev işlerini yapmıştım. o yüzden kendine çok dikkat et. hep dinlen. İNŞALLAH sağ salim kucağina alırsın bebeşini.

başka bir doktora gittik bugün eşimle.

bebek kalp atışını gördük tekrar, gelişimi iyi dedi.

durumu kısa kısa anlattık baştan sona.

sen dinlen, yorulma, çalışma dedi. sana 15 gün rapor yazalım dedi, eşimde heyet raporu alamazmıyız dedi. doktor, sizin alabileeğiniz yer var mı dedi. eşim, siz versenz diyince, doktorda pazartesi gelin tekrar, muhasabeden bilmem kimle görüşelim bir dedi. işte durum böyle.

başka bir doktora gittik bugün eşimle.

bebek kalp atışını gördük tekrar, gelişimi iyi dedi.

durumu kısa kısa anlattık baştan sona.

sen dinlen, yorulma, çalışma dedi. sana 15 gün rapor yazalım dedi, eşimde heyet raporu alamazmıyız dedi. doktor, sizin alabileeğiniz yer var mı dedi. eşim, siz versenz diyince, doktorda pazartesi gelin tekrar, muhasabeden bilmem kimle görüşelim bir dedi. işte durum böyle.

cnım ben de öğretmenim.benim de 8 haftalıkken lekelenmelerim vardı.hiç düşünmeden rapor aldım.evet o bebek düşecekse zaten düşer ama öğretmenlik öyle masa başı işe benzemez. sürekli aktif olmak zorundasın.üstelik sana bir de nöbet vermeye kalkacaklar.ben eve geldiğimde kolumu kaldıracak halim olmuyordu.bir de bunu hamilrykrn yaşadığını düşün.kesinlikle rapor al....

cnım ben de öğretmenim.benim de 8 haftalıkken lekelenmelerim vardı.hiç düşünmeden rapor aldım.evet o bebek düşecekse zaten düşer ama öğretmenlik öyle masa başı işe benzemez. sürekli aktif olmak zorundasın.üstelik sana bir de nöbet vermeye kalkacaklar.ben eve geldiğimde kolumu kaldıracak halim olmuyordu.bir de bunu hamilrykrn yaşadığını düşün.kesinlikle rapor al....

canım çok çok teşekkürler yorumun için. öğretmenliği bilmeyen bilmiyor maalesef. hiç yorucu değil sanıyorlar.

neyse ben bikaç şey daha söyleyim.

1- ben normalde iyi beslenen biri de değilim, her şeyi yiyemiyorum maalesef. bide öyle çokta yiyemiyorum

2- sağlam yiyemediğim içinde, hamile değilken bile yorgunlutan mahvoluyorum.

3- bir de sık hasta olan biriyim. ufak şeylerden hasta olabiliyorum

dediğiniz gibi artık rapor düşünüyorum inşallah. eşimin etkisi çok fazla bunda.

eşim bu ayı kapatalım bence diyor. heyet raporu için uğraşalım diyor. hatta istersen raporu alalım seni memlekette annenlere bırakayım, hem sana iyi bakarlar hem de moralli olur, sıkılmassın diyor. yoldan da korkuyorum diyor eşim. ama yollar güzel aslında.
otoyol ve duble yol var hep. çukur tümsek nerdeyse hiç yok

1 kere düşükten sonra 2. de çok dikkatlı olman gerekır rahim bir kere düşük yapmış ne kadar zaman geçsede eskisi gibi olmuyor tedbiri elden bırakmamak lazım hem kahverengi akıntı normal bişey değil düşük yapmadan önce bendede kahverengi akıntı olmuştu doktor lavabo hariç yerinden kalkmadan yat demişti ben evde yalnız olduğum için mecbur kalkıp ev işlerini yapmıştım. o yüzden kendine çok dikkat et. hep dinlen. İNŞALLAH sağ salim kucağina alırsın bebeşini.

muhabet doktor bize bişey dememişti. kese iyi, gelişimi iyi demişti lekeden bir gün sonraki muayenede.

eşim araştırdı, bana yatacaksın, gezmek yok, birşşey yapma, ben yaparım herşeyi dedi. cinsel ilişki de yasakmış dedi.

canım lekeden bu yana 12 gün geçti, Allaha şükür tekrar leke görmedik. acaba ne kadar süre ile daha dinlenmem lazım.

tamam rapor alacağım büyük ihtimalle fakat böyle yatmakta sıkıntılı oluyor.

eşim istersen heyet raporu alıp, memlekete götürüp, annenlere seni bırakabilirm diyor. ama yollar güzel olsada bu riskten de korkuyorum diyor

canım öncelıkle bebeğin hayırlı olsun İNŞALLAH sağlıkla kucağina alırsın bende ilk hamileiğide çalışıyordum ve çok yoruluyordum maalesef aynı senin gibi düşük yaptım düşükten sonra 9 ay sonra hamile kalabildim ve hamilelğimi öğrenir öğrenmez işi bıraktım sanada tavsiyem rapor al ve dinlen ihmala gelmez bu durum... herşeyden önemlı bebeğin işini 2. plana at.

canım sen ne iş yapıyordun hamileyken. bide bana bakacak kimse yok eşmden başka. gurbetteyiz, kimseyide getiremiyoruz şartlar böyle.

muhabet doktor bize bişey dememişti. kese iyi, gelişimi iyi demişti lekeden bir gün sonraki muayenede.

eşim araştırdı, bana yatacaksın, gezmek yok, birşşey yapma, ben yaparım herşeyi dedi. cinsel ilişki de yasakmış dedi.

canım lekeden bu yana 12 gün geçti, Allaha şükür tekrar leke görmedik. acaba ne kadar süre ile daha dinlenmem lazım.

eşim istersen heyet raporu alıp, memlekete götürüp, annenlere seni bırakabilirm diyor. ama yollar güzel olsada bu riskten de korkuyorum diyor

en güzeli annenin bakması aslında.bana da o dönem eşim bakmıştı ama anne gibi olmuyor :KK66: doktorunla konuş onay verirse sık mola vererek git bence.ben de o dönem mecburen yola çıktığımda sık sık mola vermiştik ve yol boyunca koltuğu yatırıp yatarak gitmiştim.Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin :))

ben taksimde turistik restoranın işletmeciliğini yapıyordum gelenler hepsi yabancı ve benimde yabancı dilim olduğu garsonların çoğuyla anlaşamadıkları için mecbur ben ilgileniyordum dolaysiyle ayakta kalıyordum.
bana kalırsa en güzelı annen bakar eşler ne kadar bakıcam deselerde yinede beceremezler tam tersine yorarlar sen memlekete gitmesende annen gelse olmazmi? bu aralar yolculuk yapma bencede... eşinin dediği gibi sureklı yat ayaklarının altına yastık koy iyi beslen bol bol su iç. ilişki kesinlikle yasak hatta muayeneyede gitsen vajinal ultrason yaptırma. ilk 3 aylık dönemı atlattıktan sonra riskler azalıyor artık iyice tutunmuş oluyor ama yinede dikkat edeceksın bişeyler yaparken. İNŞALLAH herşey yolunda olur bebeğine kavuşursun.

en güzeli annenin bakması aslında.bana da o dönem eşim bakmıştı ama anne gibi olmuyor :KK66: doktorunla konuş onay verirse sık mola vererek git bence.ben de o dönem mecburen yola çıktığımda sık sık mola vermiştik ve yol boyunca koltuğu yatırıp yatarak gitmiştim.Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin :))

canım kaç gün kadar dinlenmiştin sen?

lekeyi gördüğümüz günden bugüne 13 gün geçti. çok şükür bi daha olmadı. son 15 günde de karından ultrasonla bakıldı, önce kese iyi dedi doktor. 6 gün sonra kalp atışını gördük. sonra başka bir doktor iyi dediler, 5 gün sonra falan ona gittik. oda kalp atışını gördü.
kalp atışı sayısı nasıl dedik. daha erken şimdilik dedi. ama yat dinlen dedi. ilişki yasak dedi. eşim hepsini çoktan demişti zaten:)

ben taksimde turistik restoranın işletmeciliğini yapıyordum gelenler hepsi yabancı ve benimde yabancı dilim olduğu garsonların çoğuyla anlaşamadıkları için mecbur ben ilgileniyordum dolaysiyle ayakta kalıyordum.
bana kalırsa en güzelı annen bakar eşler ne kadar bakıcam deselerde yinede beceremezler tam tersine yorarlar sen memlekete gitmesende annen gelse olmazmi? bu aralar yolculuk yapma bencede... eşinin dediği gibi sureklı yat ayaklarının altına yastık koy iyi beslen bol bol su iç. ilişki kesinlikle yasak hatta muayeneyede gitsen vajinal ultrason yaptırma. ilk 3 aylık dönemı atlattıktan sonra riskler azalıyor artık iyice tutunmuş oluyor ama yinede dikkat edeceksın bişeyler yaparken. İNŞALLAH herşey yolunda olur bebeğine kavuşursun.

canım annemlerin gelmesi çok zor ya. köydeler, bikaç inek falan var. hem babam burda ne yapar bilmiyorum,sıkılır duramaz.

kaynanam da çok iyi ama onlarda köydeler. hayvanları falan yok gerçi ama kayınbabam bu defa engel. başka yerde durmaz pek, kimin evi olursa olsun. panik atak var bir de kayınbabamda, o yüzden buraya da gelmez. gelse de duramaz.

başka kimseyide getiremeyiz, düşünüyorum, yok kimse.

offff:KK43:

bir de canım vajinal muayene demişsin, tehlikeli mi o ? lekeden 2 gün önce bakılmıştı, sonra yola çıkmıştık.

daha sonraki muayeneler 3 defa, karından ultrasonla yapıldı.

13 gün geçti lekeden sonra çok şükür rabbime, tekrar olmadı.

jel kullanıyorum, doktor jelin tekrar akıntı şeklinde pembe, kırmızı gibi gelirse korkma demişti. çok şükür hep normal geldi.

yani beyaz veya her zaman bende olan hafif sarımsı akıntı.

jel temiz geldiğine göre canım, iç taraflar temizdir inşallah değil mi

canım kaç gün kadar dinlenmiştin sen?

lekeyi gördüğümüz günden bugüne 13 gün geçti. çok şükür bi daha olmadı. son 15 günde de karından ultrasonla bakıldı, önce kese iyi dedi doktor. 6 gün sonra kalp atışını gördük. sonra başka bir doktor iyi dediler, 5 gün sonra falan ona gittik. oda kalp atışını gördü.
kalp atışı sayısı nasıl dedik. daha erken şimdilik dedi. ama yat dinlen dedi. ilişki yasak dedi. eşim hepsini çoktan demişti zaten:)

ooo maşallah o zaman :) devam eden bi tehlike olsa her gün gelirdi.ben 10 gün yattım.sonra gittim okula ama seminer döneminde olduğumuz için hep oturdum,eve gelir gelmez de yatmaya devam ettim.o 12-13 haftalık süreyi atlatana kadar çok dikkat ettim.kalp atışının olması düşük riskini büyük ölçüde azaltır demişti doktorum.

Hiç düşünme.Ben de öğretmenim.15 saatte dersin olsa farketmez.Zaten bünyen zayfmış.Kesinlikle rapor al.Doktor da sorun çıkarmazsa 12-14. haftaya kadar dinlen.sonra da en az şekliyle çalışmaya bak madem öyle.Allah kucağımızda göstersin bebeklerimizi.Herkese nasip etsin

ooo maşallah o zaman :) devam eden bi tehlike olsa her gün gelirdi.ben 10 gün yattım.sonra gittim okula ama seminer döneminde olduğumuz için hep oturdum,eve gelir gelmez de yatmaya devam ettim.o 12-13 haftalık süreyi atlatana kadar çok dikkat ettim.kalp atışının olması düşük riskini büyük ölçüde azaltır demişti doktorum.

çok şükür devam etmedi inşallah atlatmışızdır.

atlattık sanırım allahın izniyle.

bizimde seminerler yarın başlıyor. eşim yarın rapor almak için doktordan randevu aldı.

bilmiyorum ben kararsızım biraz hala. iyi hissediyorum kendimi.

canım şuan 8+1 deyiz inşallah. yani 12 haftanın dolmasına 1 ay var. doktorlar da çok itinalı değil aslında, onlara da güvenemiyorum.

evde öyle yatmakta sıkıcı ama tabi yeterki bebeğimize bişey olmasın

Hiç düşünme.Ben de öğretmenim.15 saatte dersin olsa farketmez.Zaten bünyen zayfmış.Kesinlikle rapor al.Doktor da sorun çıkarmazsa 12-14. haftaya kadar dinlen.sonra da en az şekliyle çalışmaya bak madem öyle.Allah kucağımızda göstersin bebeklerimizi.Herkese nasip etsin

canım gerçekten bünyem zayıf. sık hasta olan biriyim zaten. yılda 2-3 veya daha fazla. en ufak şeyde hasta olabiliyorum.

ayrıca normalde de yemekleri öyle ahım şahım yemem. yemekte seçiyorm, herşeyi de yiyen biri değilim. ekmek falanda pek yemem.

şimdi en sevdiğim lahmacunu bile yiyemez oldum.

eşimde hep aynı düşünüyor sizler gibi, işte ben öylece evde yatıyorum, uzanıyorum. arada evde az hareket ediyorum, diğer odalara gidiyorum mesela. namaz kılıyorum
eşim yemek yaparken de mutfakta bakıyorum, oturuyorum sandalyeye, bazen bana soruyor. epeydir yemek yapmıyormuş.

canım annemlerin gelmesi çok zor ya. köydeler, bikaç inek falan var. hem babam burda ne yapar bilmiyorum,sıkılır duramaz.

kaynanam da çok iyi ama onlarda köydeler. hayvanları falan yok gerçi ama kayınbabam bu defa engel. başka yerde durmaz pek, kimin evi olursa olsun. panik atak var bir de kayınbabamda, o yüzden buraya da gelmez. gelse de duramaz.

başka kimseyide getiremeyiz, düşünüyorum, yok kimse.

offff:KK43:

bir de canım vajinal muayene demişsin, tehlikeli mi o ? lekeden 2 gün önce bakılmıştı, sonra yola çıkmıştık.

daha sonraki muayeneler 3 defa, karından ultrasonla yapıldı.

13 gün geçti lekeden sonra çok şükür rabbime, tekrar olmadı.

jel kullanıyorum, doktor jelin tekrar akıntı şeklinde pembe, kırmızı gibi gelirse korkma demişti. çok şükür hep normal geldi.

yani beyaz veya her zaman bende olan hafif sarımsı akıntı.

jel temiz geldiğine göre canım, iç taraflar temizdir inşallah değil mi

tabiki lekeın kesilmesi iyiye işarettır gönlünü ferah tut ama en riskli dönemdesin 8 haftalık daha normal bunyesi guçlu leke gelmeyen hamile kadında bu dönemde çok dikkat etmesi lazım... hele sen çok özen göster yine kafana göre gitme işe falan ALLAH göstermesın bişey olursa kendini affedemzsin hep suçlarsın... ben aynısını yaşadım lanet olası işe neden gittim bana neydı turistlerden şimdi onlar beni hatırlamıyor bile ben ne hallerdeyım diye sureklı kendimi yedim bitirdm... belki işe gitmesemde düşerdı ama ben kendımı suçladım hep ta yeniden hamile kalana kadar o yüzden önceliğin bebeğin olsun canım...

X