• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar kafam çok karışık

_sekerpare_

Nirvana
Pro Üye
25 Mart 2010
4.028
3.962
773
50
Ankara
kızlar yaa size bişey sorcam değerli fikirlerinize ihtiyacım var. şimdi sorunum şöyle.biz bu yaz allahın izniyle bir ev almayı düşünüyoruz.önümüzde iki yol var birincisi hiç bilmediğimiz ve eğitim seviyesi düşük insanların yaşadığı(lütfen kimse alınmasın) yani daha kenar bi yerden ev alırsak hem yeni binadan hemde daha uygun fiyata alabileceğiz.ama alıştığımız bildiğimiz 11 yıldır oturduğumuz semtten alırsak( ki burası nezih ve temiz bir semt)hem çok sıkışacağız hem eski bina olacak ve belki de giriş katı olacak .siz olsanız hangisini tercih ederdiniz.tabiii benim sağlık sorunlarım var ailemden uzağım ve burdaki komşularım çok iyi.hadi hanımlar bana fikrinizi söyleyin

ilk seçenekteki muhit gelişmeye açık olan bir yerse yeni bir ev alıp gelecekte rahat edebilirsin.ama öyle deilse alıştığın muhitten alman tabi ki daha iyi olur.ev alma komşu al demişler bir de.e boşa dememişlerdir herhalde dimi :42:

mrb, biz de yakın bir zamanda ev aldık..öncelikle çevre çok önemli..oturmak istediğim çevreden baktık ve ulaşımı insanları binada oturanlar çok önemli bence 1 kere alınıyor.hatta tepemden bişey silkeleyen olmasın diye son kat aldık ev tam istediğim gibi içine ne istiyorsam yaptırdık..

yeni insanları tanımaya çalışmak bakkalına pazarına vs. alışmak zor diye düşünüyorum biyandan .sonra yeni ve güzel bir evde oturmak fikri aklımı çeliyor.kendi mahallemizden alırsak uzun bir süre içine hiçbişey yapamıycaz bilemiyorum valla .içinizde bu ikilemleri yaşayanlar varmı ....?littlecat sende eski ev mi aldın evin kullanışlımı?

biz de 3 ay önce aldık evimizi.benim aldığım ev de biraz merkezden uzak.ama yeni bir siteydi,güvenlikli falan..sıfır ve yapılı olması da beni cezbetti.littlecat gibi ben de son kat aldım aynı sebepten.yeni yapılan da birsürü site vardı burda,gelişir diye de ümit ettim.tereddütlerim vardı ama şimdi çok memnunum.iyi ki almışım wallahi..:16:

ikinci şık daha mantıklı...bina eski de olsa hemen olmasa bile zamanla içinde değişiklikler yapmak mümkün...ki ne eski binalar gördük tadilat sonrası sıfırdan ayırt edilemeyen...çocuklarınız tabi var mı bilmiyorum ama yoksa bile zamanla olduğunda daha elit bir semtte büyüyecek, bunun getirileri oldukça fazla arkadaş çevresi ona göre şekillenecek...ama diğer şıkda çevreyi değiştirmek ne mümkün!!!maddi açıdan da elit bir semtte bulunan evler diğerlerine nazaran daha değer kazanıyor...ilerde satmak fikri olduğunda daha kazançlı olacaksınız...ben de yakın bir zaman öncesinde bir ev aldım...bu eve verdiğim parayı daha arka taraflarda kalan herhangi bir yere vermiş olsaydım inan bana şu ankinden kat kat daha güzel olacaktı...ama çevre dedim, kızım dedim ve böyle karar verdim...ben çok memnunum tabi...sizin de memnun olacağınız bir karar vermeniz dileğiyle:1:

Son düzenleme:
çok teşekkürler arkadaşlar benim 8 yaşında bir oğlum var ve burda doğdu hiç başka yer istemiyor galiba ikinci seçenekte karar kılcaz gibi çevre çok önemli bencede

bizde 3 -4 ay once ev aldik. aldigimiz yer bizimde sevdigimiz bir muhitti, carsiya yakin ki ben en cok
bu ozelligini seviyorum ayni zamanda site icinde. Ama evimiz 14 yillik maalesef. yenilerinede yaklasilmiyordu
biz daha ustten bu fiyata 3-4 yillik binada alabilirdik ama carsiya yakin olmasini tercih ettik.
ecimiz ufak degil ama tadilata htiyaci var ve nerden baksan 10-15 milyarda gider belkide daha fazla bilemiyorum.
anlamiyroum bu islerden zaten suan durumumuz da yok. insallah ilerde yaptiririz belkide yaptirmadan satar
baskasini yeni bir ev aliriz neden olmasin. ama bir yerlerden baslamak gerekiyor.ozetle bende 2. ev diyorum

Son düzenleme:
yeni insanları tanımaya çalışmak bakkalına pazarına vs. alışmak zor diye düşünüyorum biyandan .sonra yeni ve güzel bir evde oturmak fikri aklımı çeliyor.kendi mahallemizden alırsak uzun bir süre içine hiçbişey yapamıycaz bilemiyorum valla .içinizde bu ikilemleri yaşayanlar varmı ....?littlecat sende eski ev mi aldın evin kullanışlımı?

kararınızı verdiniz mi bilmiyorum ama bence de 2.seçenek. çarşıya toplu ulaşıma çok yakın. nezih bir çevre. ara kat istedik. aldığımızda doğal gaz soba vardı, kombi istediğimiz için özellikle tercih ettik, birkaç yıl sonra kombi döşettik. yavaş yavaş bir şeyler yaptık. birkaç senedir bazı nedelerle biriktirdik yapılacakları şimdi de devam ediyoruz. hala şükrederim bu kararımıza bazı semtlere gidince. gece 2 de 3 de bile evime tek başıma dönebiliyorum. evlendiğimde de bu yönde tercihim.

henüz ev almadık biz biraz kaplumbağa adımıyla ilerledik galiba ama şimdide eşimin sınavı önümüzde engel ağustosun 15 ini bekliyoruz ondan sonra belli olacak.ama karar verdik yeni alamasak bile oturduğumuz çevreden alacağız .Allah bütün ev alacaklara ve borçlulara yardım etsin.değerli fikirleriniz ve mesajlarınız için teşekkürler arkadaşlar:16:

Back
X