kızlar ayrıca hamilelik düşündüğünüz de yapılması gereken testler var onları yaptırmadan hamile kalmayın derim ayrıca asılarınızı da kontrol ettirin...
hamilelik için soğan kürünü deneyecek olanlar soğan kürü sonrası incir kürü denemeliler erkekler içinde keçi boynuzu suyu öneriliyor....bence ilaçlardan önce doğanın mucizelerinden faydalanmak gerekir ,
Böyle yorumlar olunca sabredebiliyorum hayatbenimm ama aradan zaman geçiyo söylenenleri unutuyorum benim deli kafaya esiyo yine hehe
Aynen arada banada geliyolar:):) ama sabrediceez Allahtan hayirlisini isticez kafaya takmicazz gorev gibi olmucak iste o zaman Allah bize bebisimizi vericek hayirlisiyla.endise icin cok erken.
canım tarif için çok teşekkür ederim ama adete 15 gün kala yapılması çok riskli değil mi çünkü adete 15 gün kala yumurtlama oluyo gebelik olasılığı çok yüksek bunu yapacak olanlara o ay korunmaları gerektiğini yazalım bence :))
Evet ama benim bi endişem daha var oda eşim küçükken fıtık ameliyatı olmuş yumurtasından birini almışlar etkiler mi etkilemez mi bilmiyorum:18::18::18:
Canım hamilelikten önce yapılması gereken testler neler söyleyebilirmisin çünkü geçen ay korunmadık doktoruma da söyledim korunmuyorum diye ne test yaptı ne folik asit verdi anlamadım bişey bu durumdan :44::44::44:
15 gün kala yapılması gerekli saraçoğlunun tarifi bu canımyalnız dediğim gibi bu tarif daha sağlıklı yumurtalar için sart ayrıca rahimi temizliyor zaten hamilelik düşünenler bu tarifi o ay yapıp üstüne incir kürünü yaptıktan sonra diğer ay için hamilelik girişimlerine başlayacaklar
geçmiş olsun canım etkiler sonuçta orda sperm üretiliyor bu yüzden spermi daha az olur bence. Bu yüzden spermlerini çoğaltmak için keçi boynuzu suyu içsin onunda kürü var
Gebe kalmadan önce hangi testler yapılmalıdır?
 Doktorunuz tarafından alınacak detaylı bir anamnez-sorgulama; hastalık hikayesi,akraba evliliği araştırılması gibi.
 Kan gurubu (hem eşinizin hem sizin)
 Kan basıncı-tansiyon
 Detaylı bir jinekolojik muayene
 Genital ultrasonografi
 Tam kan-hemogram
 Tam idrar testi
 Geçmeyen vaginal akıntı var ise vaginal kültür ve Chlamidya için servikal kültür
 Pap-Smear testi (rahim ağzı kanseri araştırılması)
 Hepatit B-sarılık, Toxoplazma araştırılması
 Tiroid-guatr testleri (TSH)
 Daha önce tekrarlayan düşükler olmuş ise genetik araştırma
sperm testi yaptırmak istedim ama istemedi heralde daha yeni başladığımız için bi yerde de yumurtalardan biri olmayınca diğer yumurtanın da onun görevini üstlendiğini okumuştum ama keçiboynuzu sperm arttırmak ve sağlıklı sperm üretimini sağlamak için birebir inşallah kabul eder onu denerim
sperm testi sadece bebek olmuyor diye yapılmaz ki canım...bebek düşünen ailede kadın nasıl testlerini yaptırıyorsa erkekte yaptırmalı en azından bebek çalışmalarına başlandığında acaba diye bir soru kalmaz akılda her sey yolunda diye motivasyon daha iyi olur buda hamile kalma sansını arttırır :)
birkaç ay deneyelim bakalım olmazsa dediğine de başvuralım her yolu deneyelim inşallah
bu ayda geçsin bakalım inşallah allahın izniyle olur da olmaz sa gidelim diye tutturursam dayanamaz inşallah herşey yolunda gider dua et sende bana
teşekkür ederim canım doktoruma tekrar gittiğimde yapmazsa ya söylerim yada doktoru değiştiririm[/QU
doktor çok önemli ...benim de ilk gittiğim doktor işte pko olduğunu 3 ay içinde hamile kalamazsam gelmemi söyledi...Allahtan bilinçli biriyim dinlemedim onu. Hamilelik öncesi yapılması gereken testleri paylaşmıştım ya benden hiç birini istemedi bende kansızlık var ara ara kan surubu kullanıyorum insan sormaz mı ya bir rahatsızlığın var mı diyeayrıca hamilelik öncesi folik asit kullanılıyormuş bunu bile söylemedi kadın hemen bebek yapmaya çalış dedi şimdi ayynı hastanede profösör bir doktor var ona gidicem ( kadın doğumcuya bayan diye gitmiştim profösör erkek diye esim bayana gidelim demişti ama bu işi erkek kadın doğumcular daha iyi biliyor bence )
Canım benim yaüzülme sakın öyle kendine de yüklenme sadece şunu düşün rabbim en hayırlı zamanda bana hayırlı sağlıklı bir evlat verecektir de içimden bi ses senin bu ay hamile kalacağını söylüyo bekleyip görelim bakalım :)
Peki dr kontrolünde mi içiyorsun canim. Biz de bebek düşünüyoruz dr gitmedik yumurta takibi yapiyorum folik asit de kullansam mi
Evet ama benim bi endişem daha var oda eşim küçükken fıtık ameliyatı olmuş yumurtasından birini almışlar etkiler mi etkilemez mi bilmiyorum:18::18::18:
hamile kalmadan önce denesen daha iyi olur çünkü bu kür döllenmeden sonra zigotun rahime tutunma sansını arttırıyor düşük riski daha az olur
doktor bende pko olduğunu söyledi ancak hormon testleri yapmadan bu teşhisi koydu ve hemen hamilelik için çalışmalara baslamamı söyledi bende doktorun söylediklerini saçma buldum ve dinlemedim onu :) bu ay soğan kürünü deneyip hormon testimi yaptırcam ardından incir kürüne başlayıp haziran gibi hamilelik düşünüyorum bakalım
pkoyu felan taktığım yok istediğim de bebeğim olacağına inanıyorumbu arada kürleri yapmak istememin bir sebebi de ilaç kullanamıyorum (yutamıyorum ) kürler daha cazip geliyor :)
teşekkür ederim canım doktoruma tekrar gittiğimde yapmazsa ya söylerim yada doktoru değiştiririm[/QU
doktor çok önemli ...benim de ilk gittiğim doktor işte pko olduğunu 3 ay içinde hamile kalamazsam gelmemi söyledi...Allahtan bilinçli biriyim dinlemedim onu. Hamilelik öncesi yapılması gereken testleri paylaşmıştım ya benden hiç birini istemedi bende kansızlık var ara ara kan surubu kullanıyorum insan sormaz mı ya bir rahatsızlığın var mı diyeayrıca hamilelik öncesi folik asit kullanılıyormuş bunu bile söylemedi kadın hemen bebek yapmaya çalış dedi şimdi ayynı hastanede profösör bir doktor var ona gidicem ( kadın doğumcuya bayan diye gitmiştim profösör erkek diye esim bayana gidelim demişti ama bu işi erkek kadın doğumcular daha iyi biliyor bence )
erkek daha iyi bilmese prpf. olurmuydu bak profosör doktor olan erkekler bayanlardan daha çok benimde doktor istemedi bi dahakine ya doktor değiştiririm yada değişirmeden önce iyi bi kavga ederim :)))
umarım o içindeki ses bizi yanıltmaz hayırlsıyla herkesn br bebegi olur insaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?