Kızlar gerçekten çok bunaldım Kimse halimden anlamıyor ?

pembepanter3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2022
8
3
1
25
27 gün önce doğum yaptım hastaneden eve gittiğimiz günden bu yana tutun sürekli birileri gelmek istiyor ve ben artık bu durumdan çok yoruldum . İlk bebeğim tecrübesizim . İlk iki hafta annem yanımda kaldı fakat daha sonra evine gitti. Eşimde zaten çalışıyor yani bütün gün bebişle tek başımayım ve çok zorlanıyorum. Herkes saçma sapan ne zaman müsaitsin müsait değilim diyorum çocuk uyumuyor diyorum ki gerçekten uyumuyor 12 saat boyunca uykusuz kalıp ağladığım bile oluyor lohusa bir anne olarak perme perişanım afedersiniz lavaboya gitmeye bile vaktim yok Her gün mesajlar alıyorum yarın sana kahvaltıya geleceğim yok bebeği görmeye geleceğim Sürekli herkes benden kahvaltı bekliyor nedense İnanın çocuk doğalı kendim bile ne kahvaltı ne akşam yemeği eşim hazırlamadığı sürece yemiyorum gerçekten herkezden çok sıkıldım. Yine bir arkadaşım bugün kendini zorla kahvaltıya davet ettirdi . 500 saat olmuş çocuk hala susmuyor yattığımız yataklar bile ortada Ve arkadaşım kahvaltıya gelecek. Lohusayken bu durumu yaşayanlar var mı ? Gerçekten nasıl başa çıktınız Ben kendime bile yetemiyorum ve insanları da kırmak istemiyorum ama anlamıyorlar

Sınırlar iyidir. Kendinizi koruyun. Kimse madalya takmayacak kahvaltıya geldiği için.

Musait degilimden anlamayan insanlari birakin kirilsinlar. Ne munasebet kendini zorla kahvaltiya davet ettirmek?
Nasil alistirirsaniz oyle gider bunu unutmayin.
Bebegim kucuk misafir kabul etmiyorum diyin yeterli. Anlayissiz olanlar kirilacaktir buna ama umursamayin.
Artik bebeginiz var sinirlarinizi net cizin kimsenin karismasina da izin vermeyin yipranan siz olursunuz.
Bebeginiz hayirli olsun musmutlu guvenli bir sekilde buyusun insallah.

En nefret ettigim seyi öneceregim size.. Whatsaptan bi durum atin . ya kendiniz yazin dusuncelerizi yorgunlugunuuz. yada lohusa annelerin birsuru paylasimlar var bu tarz seylerle ilgili instada falan onlari al koy whatsaba anlarlar diye dusunuyorum

Kabul etmeyin. Arkadasiniz geldiginde hersey ortada olsun yatak yorgan gerekirse. Yetisemiyorum deyin. Kahvaltiyi o hazirlasin siz bebekle ilgilenin. Terbiyesizlik cidden bu.

Korkmayın kırın o insanları.Yani daha 27 gün önce doğum yapmış lohusa kadına kahvaltıya gelmeye cekinmeyen insanlar dibine kadar kırılmayi hakediyolar.

Kendinizi açıkça çevrenize belirtin çok yorgun olduğunuzu dinlenmeye ihtiyacınız olduğunuzu bebeğin uyumadigini kendi ev işinizi bile yapamadığınizj belirtin müsait olduğunuzda kendinizi toparladiginizda yaparız kahvaltıyı deyin lohusalık hiç iyi gelmedi diye açık acik konuşun kimseyin kırılmaya hakkı yok zaten onlarin ayıbı sizi böyle biseye zorlamak zora sokmak

Valla kimse gelmemişti bana. Mesafeliyimdir normalde de çok misafir çağırmazdım koronadan falan. Bebek doğdu kimse gelemedi yine koronadan çok iyi oldu sonra pandemi bitti herkes gelelim gelelim en müsait zamanlarımı kendim seçtim çağırdım kimse için kendimi yıpratamam bizim en çok evlatlarımıza vakit ayırmamız lazım. Yorgun bitkin bi anne yeterince ilgilenemez bebeğiyle ki siz lohusasınız sadece kendinizi ve bebeğinizi düşünün.

Bizim toplumumuz çok sever çokta bildiğini zanneder bebek bakımını yetmez eleştirir en ufacık fikri yokken bile. Anlamak çok zor olmamalı anne karnından 27 gün önce çıkmış dünyaya adapte olmaya çalışan bir yandan da anne olmaya çalışan bir kadın var. Geleyim evini temizleyeyim kimse demez. Geleyim bi kahve iç bir saat ben bakayım kimse demez. Çok iyi anlıyorum seni. Asla hiçbir şeye yetişemezsin. Tuvaletini bile kucağında bebeği emziriken yaparsın ama gel gör ki kimse bunları yaşamadan bilemez ve anlamaz. Sabır geçecek. Sling gibi bir şey varsa bir aydan sonra kullanıp siz iş yaprken onunda koynunuzda emmesini uyumasını sağlayabilirsiniz. Şu an için arkadaşlarınıza ya durumun gerçeklerini anlatmaktan ya da yardım istemekten çekinmeyin.

Kuzum Allah yardımcın olsun müsait değilim de kabul etme yorgunum flan de bunlarda insan halinden hiç anlamiyorlar ne kahvaltısı ya lahusa kadına kahvaltımı hazirlandirilir çocuğun ve senin 40 nin çıkması lazım kimseyede opturme çocuğu yaklasdirtma Allah korusun enfeksiyon bulaşabilir

Müsait misin bebeği göreceğiz diyenlere, üç ayımız çıksın, bebişin aşıları yapılıp biraz ele avuca gelsin biz de sizi görmeyi isteriz deyin.

Kahvaltıya diyecek birşey bulamadım, arkadaşınıza keşke gelirken iki simit al, gelince de çayı koyup yanına da zeytin peynir çıkar Allah be verdiyse yeriz deseydiniz

Bende diğer arkadaşlara katılıyorum kesinlikle tavrınızı, yoğunluğunuzu kibar bir dille anlamıyorlarsa da sert bir dille belirtin. Benim doğumuma daha aylar var ama şimdiden benim kv ''40ın çıkmadan akraba konu komşu herkes bebek görmeye gelir haberin olsun'' dedi bende ''çok ayıp bir şey daha lohusalığımın ilk günlerinde ben kendimle mi uğraşıcam millete mi hizmet edicem, eğer gelirlerse de çocuğu sadece azıcık gösteririm sonra odasına koyarım haberleri olsun'' dedim ama tabii anlayan olur mu bilemiyorum Yani insanları anlamak zor ama bu dönemde sizden ve bebeğinizden önemli bir şey de yok bunu sakın unutmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…