• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizlar gecenin ucu ben yine ayaktayim bebeklerinizi nasil uyutuyosunuz

Ben bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım bebeğim günde 1-2 saat uyuyordu taki 10 gün öncesine kadar 10 gündür bebeğime sihirli bir değnek değdi sanki. Gündüz 7-8 saat uyuyor akşam ise 10 veya 11 de uyuyor 5-6 gibi kalkıyor emiyor 8-9 gibi kalkıyor. Hatta iki gündür aldığım gaz ilaçlarını kullanmıyorum gazı var ama elle çıkarmaya çalışıyorum birde banyo olayını biz her akşam uyumadan önceye aldık ve çok rahat uyumasını sağladı hava soğuk olsada sıkıca giydir sar battaniyeye uyur bence.

Canım bebeğin ne kadarlık?

selam kizlar bunlari yazarken kizim agliyo arada pispisliyorum uyumuyo ya yardimci olun kizlar ikinci cocigum uc yasinda oglumda var ama boyle sorunlar yasamadim karni tok alti kuru olunca yatardi .ay:çok üzgünüm:uykusuzluktan kafayi yiyecem kizlar bide kizim gazli cocuk surekeli gazi var dogali bir bucuk ay oldu ,uyumuyo dogru durust ne yapabilirim yardimlarinizi bekliyorum
ah canım ya bılmezmıyım uykusuz bebek çok zor oluyor,insanın yaşam kalıtesı bozuluyor.ama şundan emın ol her bebek bırbırınden farklı,bazıları kendı kendıne uyuyor,bazıları sallanarak,bazıları kucakta,bazıları da uyumuyor.benım kızım 15 gunlukken uyumamaya başladı çok fazla gazı vardı,gece gunduz bagrıyordu,gece uuyumayınca gunduz uyur dıyordum ama gunduzde uyumuyordu bu boyle yaklaşık 2 ay surdu,şimdi eskıye gore daha ıyı gercı halen bır duzen yok ama en azından çok bagırmıyor.bence bu bır evre bellı bır zaman sonra duzene gıreceksınız,bol bol bebegıne masaj yap canım.kolay gelsın.

aysımacıgım;
canım senı cokm ıyı anlıyorum.cok zor bı durum.onun ıcın dıyorum daha kucukkken at onu yatagına alıssın dıye.o buyudukce oglana daha sorun yaratacak cunku.aradaka 3sene hıc kapanmıyor.oglun okula basladıgındada kız senı ısteyecek yatırmanı sallamanı kucagını derken bır hayat bıtecek.bunu yapma,
yanlıs anlama benı sakın haddım degıl ama oglana uzuldum.ılerdede sorunlar buyur.ufaklıgın uykusu sıkınca ıyıce at yatagına ıkı aglasın bısey olmaz.sen sınırlenmezsın uyutacam dıye,oglanla ılgılenırsın.en fazla 3 bılemedın 5gun aglar.daha bebek o ne verırsen ona alısır.
ben 2,5 aylıkken alıstırdım.buyuk kızım 5ıne yenı gırdı.ılk aylarda kucagıma aldım sevdım pek kıskanclık yok.baktım sorun yok.cok ılgılenınce de aolursa dıye korkumdan,bırde buyugu yanımda yatırdım alıstı ondan cektıgımden attım ytagına 3gun agladı en fazla uyrken.bak unutuldu bıle o gunler.sımdı 8,5aylık aksam yemek hazırlarken yatırdık o uyud bız kendımıze kaldım.sabaha kadara uyuyor.
hem aglayarak sallanarak uyuyan bebek alısıyor.gece uykusuda rahat ve delıksız oluyo canım.
unutmakı o daha kucuk neye alıstırırsak ona alısır.ama 3yasında artık her seyden haberdar bır delıkanlı var:)))))))
guzel haberlerını beklıyorum canım.

benimde oğlum uykusuz bir bebekti 2 yaşından sonra uyumaya başladı tam 2 yıl babsı ve ben uykusuz kaldık şimdi 3 yaşında uyuyor ama kardeşi gelicek napcaz bilmiyorum.mama yiyen bebekler gece rahat uyuyolar çünkü mama tok tututyor ama emen bebkler ne yazıkki daha sık uaynıyorlar.birde şu yatağa at uyusun olayı güzel onu bu sefer yapmayı düşnüyorum tabi babası kıyıp bırakaırsa yada ben nasıl dayanıcam ağlarken hadi acıktıysa gazı varsa ???

Şenizbebisin cok seker oncelikle allah nazarlardan korusun:nazar:op benim icin canim.canim bebeyin kac aylik canim seninki guzelim benimki bir bucuk aylik canim .insallah dediklerini uygulucam allahin izniyle ise yararsa duacin olurum guzelim,
teşekkür ederim canım benimki 9 haftalık şimdi 3. ayımıza girdik yani ama 7. haftasında filan düzenimiz oturttuk
bu ayın sonuna doğru inşallah senin bebeğinde mışıl mışıl uyur

bebegınız kendı kendını kurtarabılecek aya geldıgınde yanı 7-8 aylık odugunda yatagına alıstırın ve besıgıne bırakıp, kendı kendıne uyuması ıcın ona bır fırsat tanıyın ınanın ben cok rahatım gecelerı uyandıgında benden umudu kestıgı ıcın aglamıyor ve kendı kendıne tekrar uyuyor sakın ha yanına gıtmeyın agladıgında yoksa basa donersınız benden tavsıye eger gunduzlerı uyuduktan sonra 1-1.5 saat sonra uyanıp aglıyorsa yıne bakmayın tekrar bır ıkı aglamadan sonra uykuya dalacaktır sıze nacızane tavsıyem benım oldukca rahatlamama neden oldu... butun annelere kolay gelsın:) sevgıler...

Ben bu konuyla ilgili bir başlık açmıştım bebeğim günde 1-2 saat uyuyordu taki 10 gün öncesine kadar 10 gündür bebeğime sihirli bir değnek değdi sanki. Gündüz 7-8 saat uyuyor akşam ise 10 veya 11 de uyuyor 5-6 gibi kalkıyor emiyor 8-9 gibi kalkıyor. Hatta iki gündür aldığım gaz ilaçlarını kullanmıyorum gazı var ama elle çıkarmaya çalışıyorum birde banyo olayını biz her akşam uyumadan önceye aldık ve çok rahat uyumasını sağladı hava soğuk olsada sıkıca giydir sar battaniyeye uyur bence.

bebeyinin duzene girmesine cok sevindim guzelim allah nazardan saklasin canim.dedigin gibi yaptim simdi banyo yaptirdim masaj yaptim iyici doyurdum uyumasni bekliyorum mizirdaniyor uyumasini bekliyorum halesaat gece bir dusun guzelim insallah uyur canimcok sagol

ah canım ya bılmezmıyım uykusuz bebek çok zor oluyor,insanın yaşam kalıtesı bozuluyor.ama şundan emın ol her bebek bırbırınden farklı,bazıları kendı kendıne uyuyor,bazıları sallanarak,bazıları kucakta,bazıları da uyumuyor.benım kızım 15 gunlukken uyumamaya başladı çok fazla gazı vardı,gece gunduz bagrıyordu,gece uuyumayınca gunduz uyur dıyordum ama gunduzde uyumuyordu bu boyle yaklaşık 2 ay surdu,şimdi eskıye gore daha ıyı gercı halen bır duzen yok ama en azından çok bagırmıyor.bence bu bır evre bellı bır zaman sonra duzene gıreceksınız,bol bol bebegıne masaj yap canım.kolay gelsın.

haklisinya inan hic birseyden bisey anlamiyorum tum gun bide sabah oglumu yuvaya gonderiyorum sabah yedide ogelene dek yemek ev isi derken uyuyamiyorum.ya benimkide oyle gunduz uyumuyo gece uyur diye bekliyorum nafile su an bile uyumasini bekliyorum dusta aldirdim ama nerde allah yardimcimiz olsun

aysımacıgım;
canım senı cokm ıyı anlıyorum.cok zor bı durum.onun ıcın dıyorum daha kucukkken at onu yatagına alıssın dıye.o buyudukce oglana daha sorun yaratacak cunku.aradaka 3sene hıc kapanmıyor.oglun okula basladıgındada kız senı ısteyecek yatırmanı sallamanı kucagını derken bır hayat bıtecek.bunu yapma,
yanlıs anlama benı sakın haddım degıl ama oglana uzuldum.ılerdede sorunlar buyur.ufaklıgın uykusu sıkınca ıyıce at yatagına ıkı aglasın bısey olmaz.sen sınırlenmezsın uyutacam dıye,oglanla ılgılenırsın.en fazla 3 bılemedın 5gun aglar.daha bebek o ne verırsen ona alısır.
ben 2,5 aylıkken alıstırdım.buyuk kızım 5ıne yenı gırdı.ılk aylarda kucagıma aldım sevdım pek kıskanclık yok.baktım sorun yok.cok ılgılenınce de aolursa dıye korkumdan,bırde buyugu yanımda yatırdım alıstı ondan cektıgımden attım ytagına 3gun agladı en fazla uyrken.bak unutuldu bıle o gunler.sımdı 8,5aylık aksam yemek hazırlarken yatırdık o uyud bız kendımıze kaldım.sabaha kadara uyuyor.
hem aglayarak sallanarak uyuyan bebek alısıyor.gece uykusuda rahat ve delıksız oluyo canım.
unutmakı o daha kucuk neye alıstırırsak ona alısır.ama 3yasında artık her seyden haberdar bır delıkanlı var:)))))))
guzel haberlerını beklıyorum canım.
yazdiklarini uygulucam canim.oglumu senin dedigin gibi buyuttum bende ama sorunsuz cocuktu atinda tak uyurdu.ama kizim gazli cocuk surekli gazi var cikmayinca gazi kusar yok dus aldiririm gece gece karnina masaj sicak sular derken bayabi sabahliyoruz canim.dedigin gibi canim oglum herseyin farkinda inan okadar uzuluyoki bu duruma yuvasindan mektup geldi.gecenlerde oglunuz cok mutsuz surekli annesini sayikliyo eve gitmek istiyo agliyo.inan okurken bende gozyaslarina boguldum canim .babamizda pek yardimci deyil ya oyle biseyki olmaya calisssada beceremiyo cocuklarin ikiside beni istiyo .ya su an bile esim uyuyo kizim agliyo canim.isim cok zor guzelim .dediklerini takbik edicem insallah allahin izniyle ise yarar canim sanada bol bol dua ederim .

benimde oğlum uykusuz bir bebekti 2 yaşından sonra uyumaya başladı tam 2 yıl babsı ve ben uykusuz kaldık şimdi 3 yaşında uyuyor ama kardeşi gelicek napcaz bilmiyorum.mama yiyen bebekler gece rahat uyuyolar çünkü mama tok tututyor ama emen bebkler ne yazıkki daha sık uaynıyorlar.birde şu yatağa at uyusun olayı güzel onu bu sefer yapmayı düşnüyorum tabi babası kıyıp bırakaırsa yada ben nasıl dayanıcam ağlarken hadi acıktıysa gazı varsa ???

canim insallah bebeyin gazli cocuk olmazda uyumaz bensde yataga atip uyusun diyorumda surekli agrisi var ay delircem canimya inan allah yardimcimiz olsun

aysima cım sen nerede bak ben oradayım tatlım ben uyutmadan önce kundak yapıyorum ellerini bağlıyorum kıpırdayamıyor ve karnıda güzel doyunca maşallah diyeyim 4 saatte bir kalkıyor.elleri salıkken dakka başı kalkıyor öyle alıştırdım allaha şükür çok rahatım.tavsiye ederim.
fakat bizim gaz sorunumuz yok.

cok sevindim canim seni gormeye gel guzelim gel basimin uzerinsde yerim var guzelim ben yine bugun sabahciyim ay kundagi bir kac denedim ellerini oynamadigi icin cildiriyo basiyo cigliyi ya isim var benim bu bebisle simdi bile gece ikiye geliye benimki yirtini uyumamak icin canim ama tekrar deneyim kundagi bugun canim cok optum seni ve yavrularini

aysımacıgım;
gazı ıcın ılac falan kıllanıyorsun degılmı?ılacı fazlalastır canımcıgım.ben zınko kullandım ve felaket ıyı yanı.hıc sorunsuz gectı gaazımız.ben yogun gaz donemlerınden 5ayın akadar verdım herı 2 3saatte bır.bıtkısel oldugu ıcın zararıda yoktu.:)))))))
ve masaj yaptım.ayaklarından tutup dızlerını karnına bastır.bagırsakları harekete gecıyor boylelıkle yardımcı oluyosun.ayrıca kabızlık durumuda olabılıyor zaman zaman arada bır ıkı cay kasıgı zeytınyag ıcır bıseyı kalmaz.ve bunu ılk kızımdada yasadım.kızlar deneyın mutlaka.ıkınırken ve kakasını yaparken poposu zamanla kuruyor.daha kucuk oldugundan canını acıtıyor.ben dereceyle poposuna zeytınyagı surerdım gazını kakasını rahat cıkarırdı.hıcbır zararı yok bence bunları deneyın canlarım.
ınsan herseye alısır uykusuzluga bıle;ama ıkıncı bır cocuk yuzunden sorunlu ılk cocuklara alısılmıyor:(((
aysımacıgım;oglun ıcın cok uzuluyorum.dualarım senınle canım.bu dedıklerımı yap daha rahatlıyacaktır.oglunu dusunerek hareket et,bebek bısekılde alısır hatırlamazda.ama ya o delıkanlı.bak yuvaya gıttıgı zaman kucukle ılgılen,yedır,ıcır,dedıklrımı uygula at yatagına aglasın bısey olamaz.oglan gelıncede gel oglum aglasın o ben senı ıstıyorum sımdı de:))))))
ben bunları yaptım o donemde alıstırırken buyuk kızım kıskanmıyordu ama daha hosuna gıttı:))))
gel annem oynayalım senınle dıyordum.kardesımmm nolacak dedı.ammmmmmmaaaannnnnn uyusun kendı kendıne ben ılkaskım ılk gozagrımla oynasmak ıstıyorum dedım:)))
havalara uctu.demı annne hep onlamı oynuyacaz.daha kucuk kız kıza konusacaklarımız vardırda deyınce koptum.
esınde ılgılenmıyosa canım hıc kendını yıpratma derım.ben herzaman derım 3yanlıs 1dogruyu goturuyor dıye.
1.cocuk ısteyen anne
2cocuk ısteyen baba
3onun sucu olmasada dunyaya gelen bebek;
gıden tek bır dogru var; oda ılk bebekler:((((((((((
bende ılkım ve 4 kardesım var.kardeslerımle aramda 1 4 7 9 yas var.hayatımın her asamasında kardesım olmus.ne yasadım koca bır hıcccccccccc:(((((((
ALLAHIMA sukurler olsun oyle mukemmel bır ese sahıbımkı bana su evlılıgımde yasamadıgım hayatımı yasatıyor.hıcıbrseyıme karısmaz.kızlarımla yasadım gecmısımı.
bız bunları yapmayallım.oylede boylede buyuyoruz.yatagıma bırakılıp aglayarak uyumayımı hatırlardım.cocuklardan ılgılenılmeyıp bıten cocuklugumumu?3yas artık bunları hatırlar canım.
sen ona konsantre ol:))))))))))sendee rahat edeceksın bak gor.opuyorum senı gec kaldım yuruyuse gıdecegım:)))))))))))

oncelikle allah kolaylik versin ikincisde yoldaymis guzelim dusun benim oglum uc yasinda olmasina ragmen cok zorlaniyorum canim .ama ben almanyada yasadigim icin tum ailem turkiyede yardim edicek kimsemde yok.insallah senin ailen yakinlarindadirlardirda yardimci olurlar canim.insallah allah bebeklerimize saglik ve bol bol uyku versin.insan uykusuz olunca cok kotuya hic birseyden bisey anlamiyo tum gun ruh gibi geziyor insanya .allah yardimcimiz olsun

sagolasın,evet cok zor olcak farkındayım oldu bi kaza yapacak bisey yok.allahtan annem ve kayınvalıdem yardım edecekler onlara güveniyorum

canim insan yasadigi her gun hatta hersaniye biseyler ogreniyo .ben senin gibi hic dusunmedim guzelim.biz insallah cok tuhafiz guzel seyleri animsayip kotu anilari ta a derinlere gomuyoruz sanki ben oyle yapiyorum en azindan canisi cok kotu bi cocuklugum oldu ailem kucuk yasta ayrildilar ben bes yasindayken herikisinde evlendi ve uvey anne ve babam oldu ben annemle buyudum hic oz kardesim olmadi ama annemden olan iki tane sari kusum var okadar cok seviyorumki onlari ben buyuttum .ama senin yazdiklarindan sonra hersey gozumde canlandi tekrar kardeslerimi buyuturken aglasalasr senmi aglattin dusseler senmi dusurdun birak bana vakit ayirmayi tersine ilk cocuk ve uveyligin etkisiyle sanki evde yokmusum gibi davraniyolardi neyse daha fazla anlatmak istemiyorum cok kotu oldum.ben oglumun yerine koydumve haklisin annecim gel bugun beraber lego aynalim dedim havalara uctu boynuma SARILDI HAKLISIN BIZIM CEKTIKLERIMIZI COCUKLARIMIZA CEKTIRMEMELIYIZ SENIN SOYLEDIKLERINI YAPICAM CANIM INAN:UFAKLIGIMIN HAKKINDADA HERSEYI BUGUN DENICEM CANIM SIMDI BASLADIM YATAGA ATIP BIRAZ AGLATMAYA GUZELIM AGLIYO UYUYU TEKRAR AGLIYO BENI DENIYO SANIRIM BIRAZ ZORLANICAZ INSALLAH BITER GUZELIM SENI VE YAVRULARINI COK OPTUM

sagolasın,evet cok zor olcak farkındayım oldu bi kaza yapacak bisey yok.allahtan annem ve kayınvalıdem yardım edecekler onlara güveniyorum

BENIMDE KIZIM KAZAYLA OLDU CANIM AMA IYIKIDE OLMUS CANIMA OT DIKIYO AMA IYIKIDE DOGURMUSUM YAVRIULARIMI CANIM SIMDIDEN HAYIRLI OLSUN CANIM:YANNIS ANLAMA BOYLE KAZAYA CAN KURBAN GUZELIM NICE ARKADASIMIZ VAR BURDA COCUGU OLMAYAN RABBIM NE GUZEL SANA NASIP ETSIN:BENIM ENDISEM SENDEN YANAYDI GUZELIM BENIM KIMSEM YOK AILEM ESIMIN AILSI DAIL ESIMTE TUM GUN ISTE COK ZORLANIYORUM ONDAN DEDIM:BU ARADA YARDIMCI OLACAKLAR OLDUKTAN SONRA NE GUZEL CANIM IKISINI BERABER BUYUTURSUN ILERIDE RAHAT EDERSIN CANIM COK OPTUM

Back
X