kızlar fikir verin=?? sandk çeyizi yapan varmı

acemihayat28

yeniden başlar mı herşey
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2012
2.967
2.001
133
biz sandık çeyizi yapıcaz ev eşyalarının hepsini erkek tarafı alcak annem öyle dedi böyle yapan varmı sandık çeyzi dedikleri şey geriye kalan aksesuarlar flan mesela banyo dolabı faln böyle yapan varmı

mete 87 ne dıorsn bu fikre off eerkek tarafıda istedğim gbi almazlrsa istikbalden düşğünuyom ama heveslnemıorm artık fazla pahalı gelrler die düşnrlerse die bu cumartesi yada pazar belli olcak .S

kızlar fkir verin yaa :( kimse bşi sölemıcek mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizdede sandık çeyizini kız yapar gerısı erkek tarafının işidir sandık çeyizi deyince tam ne kast ettınız bılmıyorum ben sandık ceyızı derken mobılya perde beyaz eşya harıcı evde kullanılarcak her tur eşyadan bahsediyorum ve ben yapmaya çalışıyorum umarım yardımcı olmuşuzdur :)

bizde de mutfak tamamen kıza aittir onun haricinde ya yatak odası veya oturma odası yaparlar kıza halısı,perdesiylen beraber..he bunun haricinde beyaz eşya bulaşık makinası,çamaşır makinası da alıcam ben...bide sandık çeyizi tülbenttir,havludur,patiktir onlarda hazır zaten:))

Bizdede sandık çeyizini kız yapar gerısı erkek tarafının işidir sandık çeyizi deyince tam ne kast ettınız bılmıyorum ben sandık ceyızı derken mobılya perde beyaz eşya harıcı evde kullanılarcak her tur eşyadan bahsediyorum ve ben yapmaya çalışıyorum umarım yardımcı olmuşuzdur :)

evet cANIM kes,in böyle bişidi :)

ama erkek tarafına cok yuklenılmıs olmuyormu boyle?? bende yenı evlenıcek yatak odasıyla oturma odasını bız yaptık. salonla mutfagı erkek tarafı yaptı.. herseyı erkek tarafına atmamak lazım dıye dusunuyorum

İNş . Bizdede Öledir ya :) haha :)
ama ben kıyamam yardım ederım :(.
canım benim ev kira ve ev küçk zaten o yuzden fazla bişi olmıcak kendi evim oluncada annmler alcak yatak odası faln istrsem eğer hasar falan oluşursa eşyalara veya yeni eve yeni eşya alcklar anladınmı ama sandık çeiyizide pahalı oluor kçk ayrıntılar ama büüyüyor maddi olark emn ol :D inş. sen yardm edersin :)

sandık çeyizi dediğin mobilya ve beyaz eşyanın dışında, evde ele alınacak her şey mi canım? hiç de küçümsenecek bir iş değil, hem maddi hem manevi külfeti çok. ama sana tavsiyem eğer önceden yapılıp konulmadıysa, dantelmiş, el işiymiş vs hiç uğraşmayın derim. çünkü ablalarımdan biliyorum o tip şeyler bir de çalışıyorsan fazla kullanılmıyor, inan sadece sandık bekliyor. bir de şimdi mobilyalar o kadar şık ki, dantel, el işi örtüler vs üstlerinde hoş olmuyor.

konularımdan çeyiz listeme göz atarsan, belki yardımı olur. mobilya, beyaz eşyayı çıkarırsan diğerleri evde kullanılacak her şey canım. kolaylıklar dilerim ;)

sandık çeyizi dediğin mobilya ve beyaz eşyanın dışında, evde ele alınacak her şey mi canım? hiç de küçümsenecek bir iş değil, hem maddi hem manevi külfeti çok. ama sana tavsiyem eğer önceden yapılıp konulmadıysa, dantelmiş, el işiymiş vs hiç uğraşmayın derim. çünkü ablalarımdan biliyorum o tip şeyler bir de çalışıyorsan fazla kullanılmıyor, inan sadece sandık bekliyor. bir de şimdi mobilyalar o kadar şık ki, dantel, el işi örtüler vs üstlerinde hoş olmuyor.

konularımdan çeyiz listeme göz atarsan, belki yardımı olur. mobilya, beyaz eşyayı çıkarırsan diğerleri evde kullanılacak her şey canım. kolaylıklar dilerim ;)

evet bende onu dıyorum zten senın çeyiz listenı not aldım defterime canım hatta maşallah ble dedm nasl bu kadr şey var die :):) beraber bakıp elicez annemlerle :) dantellr falan vazfgeçilmez sandıkta çalşmıorm ama bazn kullanmayı sevıyorum dantelleri :)

evet bende onu dıyorum zten senın çeyiz listenı not aldım defterime canım hatta maşallah ble dedm nasl bu kadr şey var die :):) beraber bakıp elicez annemlerle :) dantellr falan vazfgeçilmez sandıkta çalşmıorm ama bazn kullanmayı sevıyorum dantelleri :)

seviyorsan hepsini götür canım ;) benim de havlu dantelleri falan vardı, ben onları kullanmayı düşünmediğim için hediyelik ya da gelin almaya gelen arabalara bağlamak için ayırdım canım. ama seviyorsan, ütüye zamanın da varsa ohh misler gibi, zevkince kullanırsın ;) çeyiz listemi bir çok arkadaşıma verdim, onlar da kendilerine göre ekleme ya da çıkarma yaptılar. valla herkes faydalansın istiyorum, keşke elimde hazır liste olsaydı bu kadar kafa patlatmazdım.

kızlar kız tarafı hakkıyla yaparsa emin olun erkekten pahalıya geliyor :s
gelenekler değişmekle beraber yatak odası, oturma odası, mutfaktaki her şey, beyaz eşyanın bir kısmı kıza aittir. halı, perde, salon mobilyası, ev kirasını erkek öder. çoğu adet böyledir ama bu tabii ki durumunuza ve nişanlınızla aranızdaki dialoga kimin ne yapabileceğine bağlı... belli şeyler karşılıklı olmalı bence yani kızın durumu yoksa bile en azından doğru düzgün yatağıydı yorganıydı çeyizini yapmalı. bazı şeyler yaşadım kıza kafa göz dalasım geldi :s hem hiçbir şey yapmadı yıllardır çalıştığı halde hem de her şeyi en lüks mağazalardan aldırdı :s

Back
X