kızlar!dövmem nasıl sizce!

• Konu Sahibi Konu Sahibi adaalize
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok güzel duruyor.güle güle kullan canıma.s

ben de çok beğendim, yüzük parmağıma yaptırıcam ama korkuyorum birazcık.

arkadaşım anladığım kadarıyla kalıcı dövme yaptırmışsın bununla adest geçmediğini biliosun deme ben uyarmak istedim cnmm çunku abdestsiz dolaşmak allah muhafaza insanı imandan eder.. bi uyarım sadece sana dei butun yaptıraan yada yaptırmayı duşunen arkadaşlara yerimseniben

Dovmenin abdeste hicbir manisi yoktur...Fakat su bir gercektirki dovme yapanada yaptiranada Allahuteala rahmet etmezmis,Allahin rahmetinden uzak olurmus o kisiler.bunu yaptiran kesinnikle dovmeyi kazittirip tovbe etmesi gerekmis,abdeste engel digil ama gunah maalesef...

Son düzenleme:
güzel olmus canım..yalnız kalıcı mı ?kalıcıysa yaptırırken cok acıdı mı?bende yaptırıcam ama kalıcı istiyorum..biliyorsun igneyle yapıyorlar onu..acıcak diye gidemiyorum bir türlü..ama eninde sonunda gidicem:)

ben de çok beğendim, yüzük parmağıma yaptırıcam ama korkuyorum birazcık.

harika bir fikir..

Son düzenleme:
inanmıorum yaa o döwmenin aynısını bende yaptırdım 2 sene önce hem de aynı yere belime yaptırmıştım..çok şaşırdım şimdi görünce..tuhaf oldum..

yorumlarınız için tesekkür edrim arkadaslar!dövmem gercek, yaptırken acıdı biras ama!dövme günah mı? abdest kabul olur mu?" Dövme Kuran'da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemeyecek miyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ?Dövmenin islam dinince haram - günah olduğunu ya da dövme yaptıran kişinin abdesti olmayacağını söylerler. Dövmenin abdest konusunda bir sorun teşkil etmediğini çok açık ve net bir şekilde belirtebiliriz. Çünkü; dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır. Dövmenin islam dinince haram - günah olma konusunda Prof. Dr. Süleyman ATEŞ'in daha önceden Vatan gazetesinde yayınlanan köşesinde bir okurunun sorusuna cevap vererek yanıtlamıştır, şöyle ki

Prof. Dr. Süleyman ATEŞ;
Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar.

Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.

İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.

Sonuç itibarı ile günahlarımın hesabını ben verecek olduktan sonra günah olup olmadığı bir başkasını bağlamaz. Bu benim hayatım, benim günahım, benim tercihim ve en nihayetinde benim vicdanım, hal böyle iken hesabını verecek olan da yine benim. bu dünde tartısılır bir konuydu bugün de , yarında öle olacak...

Son düzenleyen: Moderatör:
ya bende ayak bileğime yaptrmak istiyorum ama acıyor mu çok acaba ayrıca yaptırdıktan sonra kabuk bağlamasını veklicem ws ws çok mu uğraştırıcı yaCADIARZU

ya bende istiyorum
bende
bende bnede
ankarada yaptıran
ve tavsiye edebilceği olan varmı...

ya bende ayak bileğime yaptrmak istiyorum ama acıyor mu çok acaba ayrıca yaptırdıktan sonra kabuk bağlamasını veklicem ws ws çok mu uğraştırıcı yaCADIARZU
tatlımbebanten krem kullanıyosun kabuk falan tutmuo... ee biras acıyo ama sonra alışıyosun! :lepi:

kesinlikle cesaret edemem

ah ah... belki günün birinde bende cesaret ederimde benimde olur.
güle güle kullan.

funnyda seninki de çok hoşmuş

Sitemizde konu editlemek (silmek) yasak arkadaşım...
lütfen bu konuda daha dikkatli olalım...
sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…