kizlar dondurucumun kapagi acik kalmis.

Ya bizde kurbani memlekkete kesip getiriyoruz bisi olmuyo ama ne bilim cok uzuldum insallah bisi olmaz koku falan yok yanii

Yok deiillerdi yani yumusamuslar ama iyicee erimemisker kimisi yumsamisti yok -18 derecede calisiyo buzlugum

NY Times'ta çıkan bir yazıda bir diyetisyen (Tina Hanes) buzdolabında (tabii kapağı kapalı bir buzdolabında) çözdürülen yiyeceklerin bozulmadılarsa zaman geçirmeden hemen geri dondurulabileceğini yazmış. Ama oda sıcaklığında çözdürüldüyse yeniden dondurmayın demiş.

favoritefreezerfoods nokta com sitesinde de kırmızı et çok soğuksa yani 4 derece=buzdolabı ısısından daha yüksek sıcaklığa kadar ısınmadıysa ve bozulmadıysa dondurabilirsiniz diyor. Beyaz et için farklı yazmış. Meyve için de bozulmamışsa geri dondurabilirsiniz demiş. Sebzeler için hala buzluysa dondurabilirsiniz, eridiyse atın demiş. Ama bildiğin kadarıyla bezelye ve domates teknik olarak sebze değil meyve ailesine giriyor. Bu arada, yeniden dondurulan meyve ve sebzeler her halükarda kalite kaybına uğrarmış.

Tabii bunları websitesi diyor, ne kadar güvenilir bilmiyorum. Sorumluluk almayayım. Konuda uzman arkadaşlar varsa daha güvenilir bir açıklama yapar.

Ben kişisel olarak buzları erimiş et ürünlerini, kaç dereceye kadar ısındığını kesin bilemeyeceğim için yeniden dondurmazdım. Yeniden dondurulursa da atardım.

Son düzenleme:
Etleri geri donmadan pisirip pismis halde kaldirabilirdiniz sebzelere bisey oldugunu sanmiyorum.

Ya bizde kurbani memlekkete kesip getiriyoruz bisi olmuyo ama ne bilim cok uzuldum insallah bisi olmaz koku falan yok yanii

Olmaz, atmayın çöpe. Çöpe at demek kolay , ben de yazayım oo olmaz hepsini at gitsin. Ama demekle olmuyor.

Öylece bırakın. Eti kavurmaniza gerek yok. Zaten _18. De çalışan bir dolap ısısını muhafaza eder urunlerin açık kalsada.

Tezgahta eriseydi ki bu çok yanlış geceden alt dolapta eritmek gerekiyor, tabiki tekrar dondurulmazdi ama buna bir şey olmaz. Bırakın olduğu gibi kalsın, donsunlar yine.

Vişne biraz fazla sulanir o kadar.

Cok tsk ederim atamazdim zaten o yuzden buraya yazip cozum yoli aradim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…