• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar çok önemli bişey sorucam

zuzu08

yakışıklı erkegim
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2008
1.257
306
373
37
Bursa
CADIARZU
emziren anneler oruç tutuyoruz ya dün akşam eşimin halasını kızına iftara gittik ve onon kızı 11 aylıkemziriyo fakat oruç tuttuğu için emzirmiyomuş niye emzirmiyosun dedim iyi değilmiş sizce varmı böyle bişey ben yok diye biliyorum ama sizede bi sorayım dedim kayınvalideme sordum yok kzım batıl inanç inanma sakın dedia.s

höööhhhh yani uzayda mı yaşıyo bu kadın be kimi kimsesi yokmu kimden öğrenmiş bunu.......yazık o bebeğe ...kıyamam ......

aslında emziren annelerin oruç tutmaması gerekiyor diye biliyorum ben
hem tutuyor hem de emzirmiyor,çocuğunun rızkından çalıyor bence daha günah

ve sadecekızını iftarda ve sahurda emziriyomuş yanlış yapıyosun dedim yok öyle şey dedim az önce aradım emzirmeye başlamış

ilk defa duydum yazık bebeğe... batıl inançlar yüzünden güzelim rızkından oluyor.

Kızlar hemen kınamayın batıl bi inanç da olabilir bilimsel bi gerçek de... Şöyle ki ;uzun süre aç kalınan durumlarda vücutta depolanan yağ ile birlikte uzun süredir biriken zararlı maddeler de-keton- parçalanıp kana karışır, belki süte de karışıyodur,ama bunu bilip de aç kalmaya devam etmek ve emzirmemek anlaşılır gibi değil tabii.

bencede batil olurmu öyle sey artik her önüne gelen bir sey diyor kime inanacagimizi sastik...

daha iyi oluya oruçlu oruçlu ibadettir sonuçta ...ama emzrenlerin oruç tutması şart değil ki ...

Son düzenleme:
bencede yoktur öle bişi hem yazık deilmi bebeğe aç kalıo emziren annelein oruç tutması bana yanlış gelioo bebeği beslemioyorlarr o daha günah deilmi...

emziren anne oruç tutmamalı ama malesef hem emzirenler hemde hamileler tutuyor su içeceksinizki süt olsun yazık değil mi o bebeğe yada odamı oruç tutuyor yani onun içinmi

belkıde emzırınce acıkacagını dusunerek emzırmemesını soylemıslerdır..
ben hem emzırdım hem orucumu tuttum hıc boyle bıseyde duymadım..

Son düzenleme:
ve sadecekızını iftarda ve sahurda emziriyomuş yanlış yapıyosun dedim yok öyle şey dedim az önce aradım emzirmeye başlamış

canım yok öle şey çok yanlış yapıyor o kişi günahtır bbeeğini aç bırakıyor...

dinimiz diyorki; Hamileler önce doktorlarına danışacak..
Eğer her hangi bi sıkıntısı yoksa bebeğinin ve kendi sağlığını tehlikeye atmayacaksa tutabilir deniyor...
Aynı şekilde emziren kaınlar içinde geçerli..Önce doktoruna danışacak doktoru onay veriyorsa, bebeğine yeteri kadar sütü oluyosa tutabilir...

her iki şekilde mesela doktor tutabilirsin demiş olsa bile eğer tutmalda zorlanıyorsa yine tutmayabilir...

ben hem orucumu tutuyorum hemde sürekli emziriyorum oğlumu. sütüm azalır belki diye düşünmüştüm ilk başta ama hiçte öyle olmadı. yüce rabbim bir kolaylığını veriyor.

Back