kızlar çok korkuyorum ve endişeliyim:(

kadesa

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
25.770
28.933
798
arkadaşlar ben 21+2 günlük ikiz bebeklerime hamileyim ama son bir kaç gündür dikkat ettiğim birşey oluyor.karın bölgemde kasılmalar oluyor.genellikle göbek etrafımda ya da daha üst kısımlarda.böyle küçük top gibi bişey karnıma dayanıyor,o bölge sertleşiyor ve ben elimle ovunca geçiyor.ağrı falan yapmıyor.bir dakika bile sürmüyor.böyle bir kaç saatte bir,gün içinde 4-5 kez oluyor.geceleri pek olmuyor,daha çok gündüz ve oturur haldeyken yaşıyorum bunu.önce bebeklerim başını falan dayıyordur dedim,önemsemedim.ama değil sanırım çünkü kasılma denen şey aynen böyleymiş.internetten yalancı kasılmaları okudum,benim anlattığıma uyuyor ama o da 24.haftadan sonra başlarmış.ben daha 21 deyim.

kızlar nolur akıl verin,sizlerin de bu haftalarda olmuş muydu böyle?doktor kontrolüme 2 hafta var ama eğer sizce bu ciddi birşeyse yarın gideyim hemen.çok endişeliyim ya. ve sizden başka danışacak kimsem yok.yardımcı olun nolur,ne yapayım?

uzun yazdım,kusura bakmayın.

kayracım magnezyum içiyorum zaten,üç güne kadar gayet iyiydim.moralim çok bozuk.

bozma moralini güzelim... kasılmalar düzenli olmadıkça korkacak bişey yok..magnezyum içsekte tamamen kesilmiyor kasılmalar.....ama doktoruna da sor tabiiii.

cnm bende olmadı ama hastanede yatarken 25 haftalık bir kız vardı tek bebekti
nst bağlanmıştı ...kıza dedim neden senden kalp atışı gelmiyor...benim bebeğim küçük kasılmam var demişti...ona bakıyolar dedi...
yani olabiliyor ..biz ikiz olduğumuz için bazı şeyleri daha erken yaşaya biliyoruz,..
doktoruna gitmesende bu durumu istersen bir tlf la bildir bakalım ne diyecek
sonuçta gebelikde hiçbişey basite alıncak bişey değil
yaşadıklarımdan bunu öğrendim
basitse bile için rahat oturursun cnm

hee dersenki kasılmaymış...sancıymış bu
ne olur ...oral yolla aldığın ilaç yerine damar yolu ile magnezyum takviyesi yapılabilir benim sancılarım 5 hafta böyle durduruldu cnm

çok sağolun kızlar.ben yarın doktora gitmeyi düşünüyorum.en azından ne olduğunu bilelim.birde doktor bir dahakine alttan bakıcam rahim ağzı boyu için demişti.yarında alttan bakar sanırım,bunun bir zararı olur mı sizce?

çok sağol kayracım.iyiki bu gece burdaymışsın..ınşallah bende senin gibi 37.haftamıda görürüm.Allah sana Hayırlı doğumlar nasip etsin ınşallah.

görürsün inşallah gülüm görmesem ben görmezdim..redüksiyon yapıldı suyum geldi.... ooooo çok şükür rabbime...

kızlar bu sayfayı açıktan sonraki gün hemen doktora gittim.ama daha yen fırsat buldum yazmaya.doktor önce karnıma baktı eliyle bastırdı.karnımın yumuşak olduğunu söyledi.ultrasonla karından baktı ve rahimde açılma yok dedi.rahim ağzı kalınlığı normal dedi.5 in üstüymüş.o hissettiğim şişliklerde bebeklerimin poposu,başı falanmış.kasılmalarda bütün karın kasılırmış,bölgesel olmazmış.bütün karın kaskatı olurmuş öyle dedi.sizler içinde ayıdınlatıcı olsun,benim gibi panik olmayın diye yazdım.

ben bisüre bebeklerle ve hamilerle fazla yakından ilgilendiğim için aynı yanıtı verecektim size.Onlar genelde popişkoları kafa kısımları vs oluyor.Hareketleniyorlar özellikle 4.aylarda ayaktayken değilde siz dinlenirken onları fazlasıyla hissedersiniz.Siz dinlendiğinizde onlar keşife çıkıyorlar bir nevi.Allah yardımcınız olsun umarım sağlıklı bir yaşam sürersiniz ailenizle beraber..

canım benim bebeğim de aynı şeyi yapıyor doktor da anlatmış zaten endişelenicek bi şey olmadığını

kızlar çok sağolun,içimi rahatlattınız.özellikle eylülcüm aynı durumu yaşıyor olmamız içime su serpti.bu gün yine kontrolüm vardı,o kasılmalar bebekler büyüdüğü için iyice hissedilir oldu.günde 1o tane oluyor yaklaşık.bazen karnımın sağ yada sol tarafı sertleşip yamuluyor resmen bir kaç saniye sonra geçiyor.doktor normal dedi,hele ikizlerde çok doğalmış.eylül sende de mi böyle oluyordu.

başka kimsede olmuyor mu kızlar?

Canım bende o haftalarda aynı seyleri yasadım halada yaasıyorum inan suan cıkardı ikiside bir yerlerini karnım resmen tas gibi bünyeyle alakalı alan küçük 2 bebek var onlarda sıkısıyo sonucta öyle düşün bir yerlere dayıyolar kendilerini inan sabahtan beri yatıyorum hala sert ama ne yapayım işte katlanmak zorundayız ALLAHın izniyle sıkma canını doktorunda bişi yok dediyse kendini yorma böyle düşüncelerle

ben 20 li haftalardan itibaren hergün kasılma yaşıyordum..hemde çok oluyordu .ağrı sızı olmuyordu...sadece karnım toplanıyo, taş kesiliyor ve birkaç sn sürüp gevşiyordu.. ajandama not almışım .. .. 20 den fazla olduğu bile oldu..
doktoruma sorduğumda rahimin kendi hareketleri olduğunu kimileriniin bunu çok fzla hissesittiğini , hele çoğul gebelikte daha fazla olduğunu söylemişt. muayenedeykende oldu.. doktorum karnıma dokundu bekledi .. evet dedi normal dedi..
bu kasılmaları 32. haftadan sonra hafiften ağrılı hissetmeye başladım.. bunlarda yalancı kasılmaydı..
kasılma engelleyici hiçbir ilaç iğne kullanmadım.. 35. haftaya kadar geldim. dahada doğurmazdım.. bir olaya çok sinirlendim sinirden ağladım sıktım kendimi tansiyonum fırladı.. doğum başladı ...
işte böyle..
doktoruna sor seninkide benimki gibiyse korkma bence.. normal şeyler bunlar.
sağlıklı hamiellik geçirmeni dilerim..

canım benım doktorun normal dedıgı surece endışe etme benımde cok olurdu ama onlar bebışlerındır kasılma oldugu zaman bellı bır bolgede degılde karnın komplesınde oluyor zaten onu farkedersın arada gercek kasılmalarında olabılır sonucta ıkız hamılesın bızler tek bebek tasıyanlar kadar rahat olamıyoruz tabıkı rahım boyunda cok ıyıymış 5 cok ıyı gercekten ınsallah saglıklı bır sekılde alırsın kucunu kucagına

medinecim çok sağol.aynı dediğin gibi oluyor.karnıma birşey dayanıyor ve o dayanan yer taş gibi oluyor.aynı şeyleri benim haftalarımda yaşaman demekki normal olduğunu gösteriyor.

canım aynen seninki gibi,sanki benim durumumu tarif etmişsin.dün bazı testler için hastanedeydim doktor nts yede soktu beni.ağrı sancı çıkmadı.demekki kasılma değilmiş.sadece bebişin biri çok hareketliymiş ondan oluyormuş ama benim o kasılmalarda bazen çok hafifte kasığımın birinin ağrıdığı oluyor.

çok sağol canım.yok karnımın hepsinde olmuyor.daha çok sağda oluyor çünkü ordaki bebişim yerinde hiç durmuyor.sanırım arada bu yalancı kasılma dedikleri şeyide yaşıyorum.Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin İnşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…