kızlar çok acil...dugunde gaz sorunu

Lilibett

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
435
286
53
Kızlar iyi geceler

Arkadaşın dugunu ıcın bugun bulundugu şehre geldim.yarın kına pazar gecesi de dugunu var..ama ciddi bir sorunumuz var.arkadaşım sanırım usutmus ve dünden beri çok sıddetlı gaz çıkarıyo.kokusuz ama inanılmaz sesli.bugun doktora gittik öğleden sonra bıze ilaç verdi ama işe yaramıyor.ortalama bır saat ıcınde yırmı-otuz kez çıkarıyor ve sesı çok yüksek.ben odanın dısından duyuyorum öyle diyim.çok saçma bır soru ama bunun bıtkısel bır cozumu varmı?hafta içi evde temizlik yapmışlar ve soğuk zemınde ıslanmıs doğal olarak.kızcagız çok üzgün.ılk kez basına gelıyor.kınasını dugunu gectım bır de balayına gıdecekler.onerebılecegınız çay vs var mı?rezeneyi denedik ama fayda etmedi.ıshal vs değil yanı sadece gaz.yururken adım atarken bıle pırtlıyo kız.

Bende kronik olarak gaz problemi var, bunlar için kullandığım ilaçlar da var ama tavsiye ile ilaç almayın lütfen. Buradan bilen çıkmazsa google ile araştırma yapın. Hem geçmiş olsun, hem hayırlı olsun.

Doktordan aldık ilaçları ama bıze cay vs tarzı tavsıye lazım.ciddi anlamda oldukça yüksek sesli çıkıyor.kızın moralı çok bozuk

Bende çok üşüttüm ama çok fena sancı çektim hep sıcak uygulama ile rahatlamaya çalışıyordum ilk defa duydum geçmiş olsun düğün arifesinde illa olucak ya aksilik

Bende çok üşüttüm ama çok fena sancı çektim hep sıcak uygulama ile rahatlamaya çalışıyordum ilk defa duydum geçmiş olsun düğün arifesinde illa olucak ya aksilik
Sancı vs yok.ishal de yok.ama hareket ettıkce çıkıyor.yanı kız yuruken her adımda çıkıyor o ses

kegel egzersizleri yapsin. kaslarini guclendirmek icin.
tuvalete gittikce de bosaltsin

Sancı vs yok.ishal de yok.ama hareket ettıkce çıkıyor.yanı kız yuruken her adımda çıkıyor o ses
Çok İlginç ya netten araştırsam sizde bakmıssınızdır kesin google ne yazsam bilemedim ilk defa duydum gerçi buna bender annemdede normal doğumdan sonra bi sorun olmuştu ama o farklı

İğne falan yapmadı mı doktor, ilaçla nasıl geçmiyor. Papatya çayı önerebilirim rahatlatır..

Bazı tip göbek düşmelerinde sürekli gaz olduğunu duymuştum, ondan olabilirmi ki ? Çevrenizde bu konudan anlayan biri varsa göstermesini öneririm arkadaşınızın.. Bazı büyükler anlar onun bir karın bölgesi uygulaması yada kuşağı olur, bu ihtimali düşünün, üşütme sonucuda olabilir, ayaklarını sıcak tutun..

Öncelikle geçmiş olsun hayırlı olsun gaz yapan yiyecekler tüketmesin yiyecekleri fazlaca çiğnesin sindirimi kolaylaşırsa gaz üretimi azalır sıvı beslenmeye çalışsın
alıntıladım canım bence sadece üşütmeyle olacak şey değil bu stres yapmış olabilir temizlik di oydu buydu derken metabolizması bozulmuş.

nette buldum gaz yapan yiyecekler :
Enginar Kuşkonmaz Fasulye Brokoli Brüksel lahanası Lahana Havuç Karnabahar Kereviz Salatalık Yeşil biber Mercimek Soğan Bezelye Patates Turp Elma Kayısı Muz Portakal Şeftali Armut Kuru erik Kuru üzüm Peynir Dondurma Süt Süt ürünleri Arpa Keten tohumu Yulaf kepeği Buğday Bira Diyet kola Kola Meyve suları Şarap
Bunları fazla tüketmesin bari
Gazı azaltmak için de şu öneriler varmış :
İçecekleri pipet kullanarak içmek hava yutmanıza neden olur.
Sakız çiğnemek daha sonra gaza neden olacak kadar hava yutmanıza yol açar.
Sert şekerlemeler yutulan hava miktarını arttırır.
Hızlı yemek yemek sindirime aniden aşırı yük bindirerek gazı arttırabilir.
Yemekleri yeterince çiğnememek sindirimin mide ve bağırsak aşamasındaki yükünü arttırır.
Hareket etmek, çok hızlı olmayan adımlarla 20-25 dakika yürümek gazın atılmasına yardımcı olur.
Öğünleri küçültmek ve 3 büyük öğün yerine 5-6 küçük öğün yemek daha az gaz oluşmasını sağlar.
Stres aşırı gaz nedenleri arasındadır.
GAZ HAFİFLETEN BİTKİLER
Yapılan araştırmalar sonucunda zencefilin sindirimin hızlanmasına yardımcı olduğu ortaya konmuştur ki bu, şu yüzden önemlidir; eğer mide hızlı boşalırsa gazlar ince bağırsakta daha hızlı hareket eder ve böylelikle kişide oluşan rahatsızlık ve şişkinlik giderilir.

Karminatif aileye üye olup gaz oluşumunu önleyici diğer bitkiler ise şunlardır:

• Sarı papatya
• Dereotu
• Rezene
• Fesleğen
• Kimyon
• Tarçın
• Kimyon
• Sarımsak
• Küçük hindistan cevizi
• Güveyotu
• Maydanoz
• Nane
• Pirola
GAZ VE ŞİŞKİNLİK İÇİN PROBİYOTİKLER

Probiyotikler, sindirime yardımcı olabilir ve aşırı gazı dindirebilir. Probiyotikler insan bağırsaklarında bulunan bakterilere benzeyen, çoğunlukla “iyi bakteriler” diyebileceğimiz yaşayan organizmalardır. Besinsel takviye şeklinde bulunabilecekleri gibi doğal probiyetiğe sahip bir dizi yiyecek de vardır:

• Yoğurt
• Kefir
• Salatalık turşusu
• Tempeh (soya fasulyesinden yapılan bir Endonezya yemeğidir)
• Kimçi (orijinal adı Kimchi olan geleneksel bir Kore yemeğidir)
• Lâhana turşusu
• Ayran

Canm vücudu üşümüştür. Heryerini iyice ısıtsın. Beline karnına falan sıcak havlu sarsın. Bana da temizlik yaptığımda bazen olur. Gerçi benimki sadece sancı ama işe yarar. Ben ufonun karşısına otururum. Sıcaktan bunalana kadar. Sırtımı falan heryerimi ısıtırım. Sonra yorgana sarılıp yatınca geçer. Hiç birşey kalmaz Allahın izniyle. Hayırlı olsun Rabbim şifa versin inşallah

bagirsaktaki gaxin sebebi midedeki gazdir , pirtlama baslayali neyi farkli yapiyor veya tuketiyor onu gozlemlesin.Eger bi fark yoksa strestende olabilir sakinlestirici biseyler alsin

Elini gaz cikis noktasina koysun tam osuracakken oyle osursun. O zaman sesi engeller.

Kıyamam ya :))) sıcak tutsun kendini gaz bu çıkarması çıkaramamasından iyidir o açıdan bakın bide ama geçici bişeydir belini ayaklarını sıcak tutsun ve yediğine dikkat etsin yemk yerkn hava yutmasın su içerken falan. Çıkartamazsa eğer gazını kalbi sıkışır

Kimyonu bassın 2 su bardağı 1 tatlı kaşığı ılık suda karıştırıp içsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…