Kızlar, çeyizinizdeki tüm eşyalarınızı kullanıyor musunuz ?

inci61inci

Azra'm tatlı kızım geliyo
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2009
2.822
23
118
35
Antalya
Annem 23 yıllık evli olduğu halde kullanmadığı o kadar havluları,çarşafları,yazmaları ıvır zıvır var ki.... Çeyizleri Trabzondaki evimizde olduğu için ondan alamıyorum.Ama gidince alacağım:21::21:

Ve bundan dolayı ben bütün eşyalarımı kullanıyorum.Havlularımı saklamıyorum.Çoğu banyo dolabında. (Yine kenara attım biraz. Kurtulamıyorum ki bu stokçu hhuyumdan :) )

Benden kıymetli değildir ya kullanacağım diyorum. :9::9:

Misafir için alınan yemek takımı çatal kaşık bıçak takımı masaörtüleri peçeteleri kullanıyorum:12::9:

Peki ya siz kullanma taraftarı mısınız? Yoksa köşede dursun sonra kullanırım diyenlerden misiniz? Fikirlerimizi paylaşalım kızlar

Ben evli değilim ancak evlendiğim zaman bütün çeyizimi kullanırım. Onlar maddi, manevi emekler verilerek yapılmış, alınmış şeyler. Kullanmayacaksak ne diye yapıldı, alındı?

Ben "kullanır mıyım acaba?" acaba diyeceğim hiçbir şeyi almıyorum çeyizime.
Kalabalık kenarda öylece duran yıllanan şeyleri sevmiyorum. Sadece kullanacağım miktarda gerekli şeyleri almaya özen gösteriyorum.
Nevresim takımlarını abartmıyorum mesela zaten yıllarca eskimiyorlar ee evlenince hiç evime alışveriş yapmayacak mıyım? Beğenip aldığım bir çok şey olacak illaki.. Bu şekilde düşünüp gereksiz kalabalıktan kurtulmayı düşünüyorum alacağım ürünlerde:82:

Patik ve baş örtüsü kullanmıyorum onlar da sadece olsun diye biraz götüreceğim annemin yaptıklarını hatıra olsun diye.Şu örgü lifler de gereksiz geliyor çokça görüyorum çeyizde bir sürü örgü lif hesi kullanılıyor mu ki:9:
Sadece bardaklara zaafım var benim her dışarı çıktığımda beğendiğimi alıyorum, çeyize götürürken elerim sanırım anneme bırakabilirim..​

herşeyi kullanırım mutfak eşyalarını,yatak örtüsü bilmem ne ama dantel asla kullanmam öyle dantel peçete ya da yatak örtüsü falan annem bu yüzden yapmaktan vazgeçti öyle şeyleri:9:

canım bende çeyizim için her aldığım eşyayı öyle keyifle alıyorumki bide alırken hayaller kuruyorum,evim olunca hepsini kullancam hayallerimi yaşayacağım :1:valla hiç öyle gereksiz kalabalık yapamam hepsini kullanmak için alıyorum,bi köşede yıllansın diye onca para veremem:27:

Benim ile aynı fikirde olmanıza sevindim. :21:

Arkadaşım yeni evlendi.Herşeyim kocaman bir sandıkta diyor.

Gereksizde yer kaplıyorlar işte.

merhaba canım bende seninle aynı fikirdeyim kenara bişey koyma gibi bi huyum yok :9: çeyize bişey aldığım yada bişey diktirip yaptırdığım zaman ne hayaller kuruyorum şunu şurda bunu burda kullancam diye çeyiz için yapılıp kullanılmayan onca şey varki verilen emeklere yazık madem kullanmayacaksın yaptırma dimi hele günümüz gençliği biz hariç tabiki çeyize çok uzak bakıyo dantel yatak örtüsü gibi şeylere eski kafa olarak bakılıyo çok yazık valla haaa bide arkadaşında dediği gibi nevresim pike gibi şeylere pek almıyorum bende ilerde odamın rengine göre almak için misafir ve günlükte kullanmak için nevresim pike çok lazım oluyo rabbim hepsini güzel günlerde kullanmayı nasip eder inşallah

Annem 23 yıllık evli olduğu halde kullanmadığı o kadar havluları,çarşafları,yazmaları ıvır zıvır var ki.... Çeyizleri Trabzondaki evimizde olduğu için ondan alamıyorum.Ama gidince alacağım:21::21:

Ve bundan dolayı ben bütün eşyalarımı kullanıyorum.Havlularımı saklamıyorum.Çoğu banyo dolabında. (Yine kenara attım biraz. Kurtulamıyorum ki bu stokçu hhuyumdan :) )

Benden kıymetli değildir ya kullanacağım diyorum. :9::9:

Misafir için alınan yemek takımı çatal kaşık bıçak takımı masaörtüleri peçeteleri kullanıyorum:12::9:

Peki ya siz kullanma taraftarı mısınız? Yoksa köşede dursun sonra kullanırım diyenlerden misiniz? Fikirlerimizi paylaşalım kızlar

kesinlikle kullanma taraftarıyımm... misafir bizlerden kıymetli değil.. yıllarca çeyizlik bardaklarını vitrinde sergileyip de el sürdürmeyen insanlar bilirm... ta sonunda vitrinle beraber bardaklar da şutlanıyor cnm çnkü artık modası geçıyor bnm annemn de mutfak takımları vr önlükleri tutacakları neler neler çatal kaşık bıçak takımları hiçbirini kullanmamış geçen gün bir çıakrdık sandıktan çatal kaşıklar lekelenmiş çıkmıyor örtüler keza öyle ayrıca klullanayam desen modası geçmiş adama gülerler..annm de artk herşeyi kullanıyor bnm sayemde dedim anne hurdacı gibi biriktirmşsin allah aşkına aç da kullan artık kanına girdm annemn :27: :27:

uzun lafın kısası bnde olsam bnde kullanırmm onları kullanmak için alıyoruz yle değil mi kıyıda köşede sandıkda dolapta bekleyecvek olduktan snra nıye para verıyoruz emek harcıyoruz biz onlara kap kacak eskiycek kırılcak ki onları satanlar nerden para kazancak di mi arkadaşım :1: :1: :37:

O kadar çok heves ederek maddi manevi emeklerle aldığım şeyler var ki, Allah kısmet etse bir gün gelse de keşke hepsini kullanırım, kıyamam kullanamam demem, kullanmayacağım şeyi zaten almıyorum. Hayatta hiçbir şey bizden değerli değil, nihayetinde eşya yani, hayat fani kullanın gitsin..

O kadar çok heves ederek maddi manevi emeklerle aldığım şeyler var ki, Allah kısmet etse bir gün gelse de keşke hepsini kullanırım, kıyamam kullanamam demem, kullanmayacağım şeyi zaten almıyorum. Hayatta hiçbir şey bizden değerli değil, nihayetinde eşya yani, hayat fani kullanın gitsin..

Ben kullanma taraftarıyım:)) Sonuçta kimsenin yarına çıkacağı belli değil neden kullanmayayım ki hepsi burda kalacak giderken yanımızda götürmeyeceğiz sonuçta :31: Hiiiiç acımadan kullanıyorum hatta annemin çeyizinden bana kalanlar var geldiğinde kullandığımı görünce ben kıyamadım kullanmaya bak hiç acıyomu diyo :1::1: neden acıyayım diyorum benden kıymetlimi içimden kullanmak geldi bana ait olan şeyi kendimden mi korucam ilahi anneciğim :1::1: Kullanın kızlar kullanın saklayıp ne yapacağız ki :34:

Son düzenleme:
Ben kullanma taraftarıyım:)) Sonuçta kimsenin yarına çıkacağı belli değil neden kullanmayayım ki hepsi burda kalacak giderken yanımızda götürmeyeceğiz sonuçta :31: Hiiiiç acımadan kullanıyorum hatta annemin çeyizinden bana kalanlar var geldiğinde kullandığımı görünce ben kıyamadım kullanmaya bak hiç acıyomu diyo :1::1: neden acıyayım diyorum benden kıymetlimi içimden kullanmak geldi bana ait olan şeyi kendimden mi korucam ilahi anneciğim :1::1: Kullanın kızlar kullanın saklayıp ne yapacağız ki :34:

Aynen öyle kesinlikle sonuna kadar katılıyorum.. ;)

bende şu an evli değilim fakat mutlaka aldığım bütün eşyayı doya doya kullanmak istiyorum çünkü onları ne umutlarla alıyorum birde evlenince el sürmeyip kaldıracam mı aslaaaaaa kıyamam dediğim hiç bişeyi almam mutlaka ihtiyacım olanı kullanmam gerekli olanı alırım :):):)ve halada alıyorummmm:52::52:

ay bende o kadar ozenle secıp alıyorum neden kullanmayayım kı kullanırım tabıkı mısafır kadar kendımıze de deger vermek onem vermek gerekır bence hem kullanmayacağım seye para verıpte almam dorusu kullanıcam kullanıcam eskıyınce kırılınca yenısı ıcın yıne alısverıse:34:

Back
X