• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bu evi alayım mı (resimli)

babam da destek çıksa keşke.5000 verse eşim ikna olur.inşallah ya.gelişmeleri aktaracağım kızlar.
bu arada Allah İstanbuldakilere yardım etsin.biz orada ev falan alamazdık.:9:

evet istanbul çok kötü pahalı.tanıdığım bütün babalar borç verir .sizinkide verir inş.yaz cnm merak ederim ben:71:

bence de 2. ev daha iyi olur eğer eşini ikna edebilirsen.ama eğer maddi olanaklarınız diğerine yeterliyse de hiç canını sıkma bence ufak dokunuşlarla cennete çevirirsin orayı da olur biter.ki bu haliyle de gayet güzel.önemli olan içindeki huzurunuz.o da daim olsun inşallah..:nazar:

bence de 2. ev daha iyi olur eğer eşini ikna edebilirsen.ama eğer maddi olanaklarınız diğerine yeterliyse de hiç canını sıkma bence ufak dokunuşlarla cennete çevirirsin orayı da olur biter.ki bu haliyle de gayet güzel.önemli olan içindeki huzurunuz.o da daim olsun inşallah..:nazar:

sağol canım çok şekersin.ben hiç maddiyatçı değilim eşim zaten bunu bilir ne şartlara katlandığımı.ama bundan sonra herşeyim iyi olsun istiyorum.hani bi 6-7 binlik fark için iyisi alınmalı diye düşünüyorum.Allah yardım eder eminim.

ilk ev epey masraf istiyor. boya, kapı, petek vesaire derken 10.000 harcarsınız bir kere. tabi bu en az hesaplamam :)) dolayısıyla ikinci eve yakın bir para gider. bu nedenle ikinciyi al derim.

ilk ev epey masraf istiyor. boya, kapı, petek vesaire derken 10.000 harcarsınız bir kere. tabi bu en az hesaplamam :)) dolayısıyla ikinci eve yakın bir para gider. bu nedenle ikinciyi al derim.

evet canım ama eşim bunları yaptırmayı zaten düşünmez :1:hani boya yapar bir de zorlasam duşa kabin anca o kadar.sonra hep başka baharlara kalır.

Konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açalım lütfen..
Bu sebeple konunuz "Sorular, Sorunlar, Tavsiye ve Öneriler" başlığına taşınmıştır.
Bilginize

bence kesinlikle yeni evi almalısınız canım.kırılma ama diğeri eski. ev eski olunca temizlendiği bile belli olmuyor. şu anda kirada oturduğum evde kapılar çerçeveler kötü ne temizlik belli ne de evi eşyayı güzel gösteriyor. biraz daha para biriktirip veya kredi neyse yeni evi almalısınız. hayırlı olsun şimdiden

ankara da hangi semtte çok merak ettim kuzenim aylarca ev aradı bulamadı 150 bin 200 bin bu rakamlar havada uçuştu resmen orası neresiyse eski apartman bu fiyat istiyosa yenileri ne kadar ister merak ettim

Bende doğal olarak 2. evi çok beğendim.
Aradaki 7000 TL sizi çoooook zorlamayacaksa kesinlikle uzun uzun düşünün.
İlk fotoğraftakine tadilatta yaptırmaz diyorsun, o nedenle bir şekilde ikna etmeye bak bence.
Allah yardımcınız olsun, umarım gönlünüzdeki gibi güzel, bütçenizede uygun bir ev bulursunuz.

Sevgiler...

Eğer uzun süre evimi değişmem diyorsan kesinlikle ilk evi düşünme derim.Ev bir
kere alınıyor bence bütçen elverdiği ölçüde olanın en iyisi olmalı.İlk ev çok eski tadilat vs.
dünyanın masrafı çıkar.Eğer sizi çok sıkıntıya sokmayacaksa ikinciyi alın derim.

Ama eğer 3-5 te olsa sizi gerçekten zorluyorsa eşine de fazla yüklenme,
evdeki huzurunuz herşeye bedel canım saraya çevirirsiniz.

kızlar şöyle bir fark olacak
ilk evi ayda 950 lira taksitle alacağız.
diğer evi alırsak ayda 1050 ödeme yapmamız gerekiyor.
eşimin maaşı 1850.ama memur olduğu için sürekli az da olsa zamlanıyor maaşı.yani 2-3 yıl sonra ilk zamanlar kadar zorlanmayız.
ikinci evi alsak cebimize 800 liraz kalıyor.başka bir yere borç yok,kredi kartı da yok.200 faturalar-aidat desek.100 lira yakıt.500 ile evi geçindirmek gerekiyor.öyle çok masrafımız olmuyor zaten sizce altından kalkabilir miyiz?

bu arada eşimin yurt dışına gitme durumu var oraya gitse 20 bin alacak ve herşey rahat olacak ama gitmezse durum yukardaki gibi.

kızlar şöyle bir fark olacak
ilk evi ayda 950 lira taksitle alacağız.
diğer evi alırsak ayda 1050 ödeme yapmamız gerekiyor.
eşimin maaşı 1850.ama memur olduğu için sürekli az da olsa zamlanıyor maaşı.yani 2-3 yıl sonra ilk zamanlar kadar zorlanmayız.
ikinci evi alsak cebimize 800 liraz kalıyor.başka bir yere borç yok,kredi kartı da yok.200 faturalar-aidat desek.100 lira yakıt.500 ile evi geçindirmek gerekiyor.öyle çok masrafımız olmuyor zaten sizce altından kalkabilir miyiz?

bu arada eşimin yurt dışına gitme durumu var oraya gitse 20 bin alacak ve herşey rahat olacak ama gitmezse durum yukardaki gibi.

Canım aylık 100 TL çokta zorlamaz sanki sizi.
İnşallah gönlünüzden geçtiği gibi olur.
Borç öderken zorlansanız, ailelerinizde ufakta olsa katkıda bulunabilirler belki.
Sen dua et ve allah gönlünüze göre nasip etsin.

senin gönlün 2. evde belli.şahsen ben de olsam onu tercih ederdim.Allah hayırlı olanı nasip etsin ama 100 tl için de 1. evi almak çok mantıklı değil bana göre tabii.

Aklınızı Karıştırmak İstemem Ama En Üst Katta Oturmamanızı Tercih Ederim Yazın Çok Sıcak Kışın Çok Soğuk Oluyor Ablamdan Biliyorum Garibim Kombiyi En Yüksek Seviyeyede Getirse Ev Isınmıyor Arkadaş Hiç Memnun DeğiL Ve O Evden Kurtulmak İstiyor :50:

bana kalırsa da 2. ev.. hesaplamalarınızı da okudum inanın 100 tl lik fark için birinciyi almaya hiç değmez...

kızlar birinci ev satıldı.
ikinci eve bakmaya gittik geçen emlakçı gezdirdi.içi çok güzel tamam.ama apartman berbat.merdivenler falan kara beton yamuk yumuk.balkonları adam yaptırmamış.bahçesi çalılık gibi.75000den de kuruş inmiyor
velhasıl ben oradan vazgeçtim.yine aramaya devam ediyoruz burada paylaşırım kızlar.öpüyorum hepinizi.

Hakkınızda hayırlısı olsun, ama sakın içine sinmeyen ev alma. İyice araştır. Yoksa daha borcu bitmeden evden soğuyorsun. Gönül hep iyisini istiyor. İnşallah gönlünüze ve kesenize göre bir ev bulursunuz.

Back
X