Kızlar boyun düzleşmesi sorunu yaşayan var mı ?

zeynepcim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
55
17
98
Merhaba,
1 aydır kolum ağrıyordu , sonra belim ağrımaya başladı ve ben en sonunda dayanamayıp dr. gittim. Çekilen röntgende boynumda düzleşme olduğu ortaya çıktı. İğne vuruluyorum .Daha önce bu sorunu yaşayan var mı ? nasıl bir tedavi uyguladınız , çözüm oldu mu merak ettim.Benimle paylaşır mısınız?:44:

bendede aynı problem var verdiği hareketleri yaparsan rahatlama oluyor birde stres çok etkiliyor stresli olduğunda daha çok ağrıyor kas gevşetici geçici olarak rahatlatıyor çok önermiyorlar kullanımını bide şu ortopedik visko yastıklar var onlarda aldım ben çok rahatlattı onda yatmadığım gün boynum çok ağrıyor şiddetle tavsiye ederim geçmiş olsun canım

birde iğnelerin kemik erimesi yaptığını duymuştum geçici olarak rahatlatıyormuş zaten

mavi_ekran teşekkür ederim. Bana iğne verdi henüz hareket söylemedi. 10 gün sonra tekrar görüşelim dedi, belki o zaman vereceketir. Keşke diyorum daha önce gitseydim ihmal ettim , mr çekilir diye korktum o yüzden gitmek istemedim.Ama normal hayatımı etkilemeye başlayınca mecbur gittim. Beline rahatsızlık vermiş miydi?

birde iğnelerin kemik erimesi yaptığını duymuştum geçici olarak rahatlatıyormuş zaten

o zaman neden verir ki bunu dr. lar 7 gün boyunca vuruldum. Bugün son iğnemdi bitti çok şükür. hap verdi 2 tane yanında onlarda midemi kötü yaptı ve sersemletiyor ayrıca. Zor işlerimiz anladığım kadarıyla Allah yardımcımız olsun...

bende de düzleşme var egzersizleri yaparsam rahatım ama biraz ihmal edersem çok kötü .jel ,kas gevşetici idare ediyorum ayrıca strese girmemeye dikkat ediyorum stres felaket şikayetlerimi artıyor .viskon yastık aldım baya rahatlattı tavsiye ederim.

Bana iğne verdi ve iğneleri vuruldum , 15 gün sonra görüşelim dedi. Acaba o zaman mı söyleyecek hareketleri.çağımızın hastalığıymış.Bu sorunu yşayan herkese çok geçmiş olsun.

bendede var ilaç kullanmıyorum rahatsız ettiğinde sıcak tutunca düzeliyor fular falan sarıyorum

Merhaba benimde boynumda düzleşme varmış 1,5 ay önce dr a gittim mr çekildim. benim boynum ve omuzlarım çok ağrıyordu. Dr mr sonucundan sonra bana kas gevşetici ve sinir ilaçları verdi. 15 gün kullan dedi. kas gevşeticiyi sabah akşam sinir ilacınıda sadece akşam iç dedi. ilaçları aldım ama kullanmadım. hareket vermedi. ilaç kullanan arkadaşlar kullandığınız ilaçkar kas gevşeticimi yoksa sinir ilaçı mı? hareket verilen arkadaşlar nasıl hareketler yapıyorsunuz ilaçları kullanıp kullanmamak konusunda teredütteyim bir türlü karar veremedim. bu hastalığın sonu boyun fıtığıymış.

ilaçlar konusunda çok fazla birşey söyleyemem ama bana da iki tane hap verdi biri kas gevşetici biri ağrı kesici ve ayrıca 7 tane iğne verdi.haplar midemi çok kötü yaptı. 5 gün kullanıp kendim biıraktım. Hareket falan vermedi. ayın 21'inde tekrar gideceğim bakalım o zaman ne diyecek.Bu hastalık bilgisayar başında fazla kalanlarda çok sık rastlanıyormuş.Beline ağrı yağıyor mu?

hayır belime ağırı yapmıyor sadece boynum ve boyunla omuzlarımın birleştiği yerler ağrıyor aynen pc başında oturmaktan oluyor ve çoğu insanda duruş bozukluğu var dik ve düzgün durmuyoruz kambur eğik yada yaslanarak oturutoruz buda bu tür hastalıklara davet çıkarıyor.

boyun düzleşmesi, boyun fıtığından önceki son durak.. ağrının hafiflemesi için ağrı kesici ve kas gevşeticiler veriyorlar.. eğer doktorunuz fizik tedavi önerdiyse mutlaka uygulayın derim.. bana boyunluk vermişlerdi, özellikle araçla seyahat ederken takmam istenmişti.. ortopedik yastıklar var, gece yatarken boynun rahat konumda kalması için. ilk başlarda onlar da ağrı yapıyor ama 2-3 gün sonra alışıyorsunuz..
genellikle çok bilgisayar başında olmaktan kaynaklı; tabii genetik yatkınlık da önemli, boynunuz kuvvetsizse ilk orda vuruyor..
önerilerim (bana doktorların önerdikleri): fazla kilolarınızdan kurtulun ki omurganıza uygulanan basınç azalsın.. ortopedik yatak ve yastık kullanmaya gayret edin. sürekli bilgisayar, dikiş makinesi vb. araçlarla işiniz varsa molalarla kullanın.. ve duruş bozukluğunuzu mümkün olduğunca azaltmaya çalışın.. ağır kaldırmaktan, hesapsızca sağa sola uzanmaktan da kaçınmalısınız..bir de sinir-stres en büyük tetikçisi bu ağrıların.. streslendiğimizde istemdışı bir biçimde kendimizi kasıp boyun kaslarımızın sertleşmesini sağlıyormuşuz.. ve bu hastalığa en iyi gelen spor: yüzme.. en son görüştüğüm nörolog kendinden örnek verip bayağı bir sırt ve omuz kası yaptım ama boynumun sağlığını tehlikeye atmıyorum demişti..
eğer yeni yaşadığınız bir durumsa ne kadar erken önlem alırsanız o kadar iyi.. sonrasında nurtopu gibi boyun fıtıklarınız oluyor ve onların tedavisi çok da kolay değil..
geçmiş olsun..

Evet kilolardan kurtulmak lazım.Bunun için spora başladım belki iyi gelir diye.Umarım iyileşiriz ve hepsinden kurtuluruz. Oturma sorunlarımız var ve malesef dik oturmayı unutuyoruz. Aklıma geldikçe dik oturmaya ve bilg. başından fırsat buldukça kalkmaya çalışıyorum .Bakalım ne kadar işe yarar.
Stresten ne kadar uzak durabiliriz ki, iş yerinde , dışarda, evde her an birşeylerle karşılaşıyoruz .Zor bir durum kısacası. Allah tüm hastalara şifa versin.

aman spor yapayım derken sakatlamayın kendinizi.. su içinde kaslar baskıya daha az maruz kaldığı için yüzmeyi öneriyorlar..
bir de benim en büyük sorunum saçlarımdan dolayı ensemin terleyip kurumasıydı.. nerde tutuldum diye düşünür dururdum.. pamuklu, teri emecek bir fular bu sorunu ortadan kaldırıyor.. bir de saçları tam kurutmadan asla dışarı çıkmayın.. umarım en az sıkıntıyla atlatırsınız..

Sanırım kimse yok.ben de bu sorunun cevabını merak ediyorum.Benim de boyun düzleşmem var. Yastık almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…