boyun düzleşmesi, boyun fıtığından önceki son durak.. ağrının hafiflemesi için ağrı kesici ve kas gevşeticiler veriyorlar.. eğer doktorunuz fizik tedavi önerdiyse mutlaka uygulayın derim.. bana boyunluk vermişlerdi, özellikle araçla seyahat ederken takmam istenmişti.. ortopedik yastıklar var, gece yatarken boynun rahat konumda kalması için. ilk başlarda onlar da ağrı yapıyor ama 2-3 gün sonra alışıyorsunuz..
genellikle çok bilgisayar başında olmaktan kaynaklı; tabii genetik yatkınlık da önemli, boynunuz kuvvetsizse ilk orda vuruyor..
önerilerim (bana doktorların önerdikleri): fazla kilolarınızdan kurtulun ki omurganıza uygulanan basınç azalsın.. ortopedik yatak ve yastık kullanmaya gayret edin. sürekli bilgisayar, dikiş makinesi vb. araçlarla işiniz varsa molalarla kullanın.. ve duruş bozukluğunuzu mümkün olduğunca azaltmaya çalışın.. ağır kaldırmaktan, hesapsızca sağa sola uzanmaktan da kaçınmalısınız..bir de sinir-stres en büyük tetikçisi bu ağrıların.. streslendiğimizde istemdışı bir biçimde kendimizi kasıp boyun kaslarımızın sertleşmesini sağlıyormuşuz.. ve bu hastalığa en iyi gelen spor: yüzme.. en son görüştüğüm nörolog kendinden örnek verip bayağı bir sırt ve omuz kası yaptım ama boynumun sağlığını tehlikeye atmıyorum demişti..
eğer yeni yaşadığınız bir durumsa ne kadar erken önlem alırsanız o kadar iyi.. sonrasında nurtopu gibi boyun fıtıklarınız oluyor ve onların tedavisi çok da kolay değil..
geçmiş olsun..