Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kızlar birlikte motive olup bakım yapmaya ne dersiniz ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

selinlikli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2011
25
0
36
İstanbul
Ben arastırdım ve cogu kişinin memnun kaldıgı seyleri not aldım :) Ve bugünden itibaren baslıyorum. Eger sizde yazarsanız birlikte motive oluruz diye düşündüm :) benim sorunum 2 yıldır acayip sac dökülmesi yaşıyorum kansızlık problemini atlattım ama hala saclarım dökülüyor, arastırırken bu siteyi buldum ve bakım yapmaya karar verdim :) bugün foto cekip koyarım eger 2 aya değişme olursa onuda paylaşrım diye düşündüm VE aynı şeyi sizlerden de bekliyorum böylece istikrarlı olabilirz !! yapacaklarıma gelince : 1- Şampuanımın içine sarımsak rendelemek. 250ml'ye 6-7 diş 2- 150gr sığır iliği, 50gr zeytinyağı, lavanta-menekşe(farketmez)yağı [yapılışı : sığır iliğini 1cay bardağı suda kaynat blendrdan gecirip süz ve süzdüğün suyun içine yagları karıstır.ılıyınca saçında 2 saat beklet] 3- 1tutam sinameki, 1 çay kaşığı tatlı badem yağı, 1bemiks ampul (ben bepanthen kullanıcam) [yapılışı : sinamekiyi yarım çay bardağı suda kaynat ılıyınca yagı ve ampulü ekle sac diplerine sür 4-5 saat beklet] 4- Çörekotu yağını ısıtarak haftada 2 kere saç diplerine sür (içine başka yağ koyabilirisiniz) 40dk beklet ve yıka 5- Bir avuç karanfili yarım lt suda 1 gün boyunca karanlık ortamda beklet. Ben bunu durulama suyu olarak yaptım bi kere saçlarım yumuşacık oldu tavsiye ederim. en azından haftada 3 kere Ben çam terebentin yağını da aldım ama onu nasıl kullansam bilemedim :44: yardımcı olursanız sevinirim :) Bence herkes bi gün belirlesin kendine Bu arada bilmeyenler için : sinameki saç uzatıyormuş.. çörek otu yağı cok etkili sacları kuvvetleniriyor ve gürleştirmede etkiliymiş.. sığır iliği hem sac cıkartıyor hem uzatıyormuş.. sarımsak ve karanfil suyu dökülmeyi önlüyormuş.. umarım gür saclarımız olur. Öptümm

ben varım...:13:

şimdiye kadar bakım yaptım ama devamı gelmedi sıklıdım falan..hala dökülmem devam ediyor.kan ilaçlarımıda pekmezimide ramazan dolayısıyla istemeden aksattım.bugün eczaneye gidecektim öğlen arası..
alacaklarım :

bepanthen ampul
evigen ampul
bemiks var evde..
elevit vitamin
çörek otu yağı

şu ramazan bitsede maltofer ilaca devam etsem dengem bozuldu iyice..
ben bakımlarımı anca ctesi pazar yapabiliirm.ama ben yağ bakımı yaparken saçım dökülüyo yaw böyle sürerken falan iyice moralim bozuluyor o zaman

bu başlığı takibe alıyorum bende varım...

sonunda birisi cıktı cokk sevndm

canım bn perşembeleri sinamekiyi uygulamaya karar verdim biraz uzarsa tekrar kestircem ucları incecik kestirmem lazım :) sarımsaklı sampuan iğrenç koktu üstüne karanfilli suyu durulama suyu yapınca koku falan kalmıyo ama :))

ve bu 3ü saç dökülmemi azalttı bunu farkediyorum bide carsamba persembe mayalı süt içtim 2gün ara verip 2 gün içcem

umarım aksamaz ya üniversiteye kayıt falan olayları düzenimi bozmaz :)

bende dün akşam bakımımı yaptım gece yazamadım o yüzden.karışık bakım yağım vardı ona biras da çörek otu yağı ilave ettim.evde bide c vitamini ampulü vardı onu da kattım.saçıma sürdüm-döküldü sinirim bozuldu.gerçi saçımda kirliydi belki ondan.yıkanırken döküldü kuruyana kadar döküldü.saçımı hiç taramıyorum bu arada tarasam herhalde tarakta kalır hepsi.sarımsaklı şampuanım var zati ben sarımsaklarımı azıcık sütte kaynatıp atmıştım o yüzden çok fena kokmuyor.vitamin ilacımın da 2.cisini aldım.maltofere yeniden başlamak için haftasonunu beklicem regl olduğumda başlarım hem ramazan da biter bu arada.
sanırım bu başlıkta sadece ikimiz motive haldeyizz

kızlar bendee daha dün badem yağı çam terebentini zeytinyagı ve sarımsagı içine rendeledim saç diplerime sürüp 2.5 saat beklettim bu günde 1 gün kavanozda beklettggm karanfilli suyu saç diplerime fıs fısla sıktımm. dün saçımı yıkarken saçlarım baya döküldü çam terebentndenmi oldu anlamadım :44: bu arada çam terebentni şampuana katıyım mı karar veremedm ? yardım kızlarrr

canım bilmiyorum ki sactan saca farkediyo mesela ben gecen gün çörekotu ve badem yagı karısımını sürdüm o günden sonra arttı dökülmem yaglı karısımlar yaramıyo bana bugün yine sinameki karısımını yaptım dün ve bgn mayalı sütümü içtim :) bugün düzleştirmiştim sacımı iyice kötü oldu..

bu arada camterebendin bazılarında o sonucu doğuruyo bilmiuorum karar senin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…