Şu mesajları okurken inşallah dedim 17 sinden küçük değildir... Ama inan küçükmüşsün gibi geliyor ve çok üzüldüm... Ne yazık ki dünyada olduğu gibi ülkemizde de cinselliğe merak yüzünden erken yaşta başladılar... Sana Bi abla nasihatim olsun umarım Bi kulağından girip diğerinden çıkmaz... 10 yaşında oğlum var büyüyor görüyor izliyor ve haliyle oda meraklanıyor. Bi gün bilgisayarında uyarı gördüm girdiği sitelerden virüs bulaşmış.. Elbette +18 siteler.. Bi süre geçti nasıl konuşabilirim diye düşündüm.. Her zaman hem anne yerine göre de arkadaş gibi yaklaştım ve Bi gün normal sohbet etmeye başladım laf arasında konuyu açtım.. Tabi ki bilmemezliğe vurdu ama sonra kabulde etti benide anladı .. Ona o gün söylediklerimi şimdi sana söylemek istiyorum..
Seni anlıyorum büyüyorsun hormonların duydukların izlediklerin herşey seni etkiliyor ve merak ediyorsun hem yaşamak için can atıyorsun hemde meraktan hemen keşfetmek istiyorsun..
Merak etmende istemende aslında hiç bir sakınca yok her insan aynı merakı yaşadı yaşıyor... Lakin akıllı olmazsan ilerde sana büyük dezavantajları olacak bu durumların... Ne kadar erken başlarsan merakını gidermeye kendine psikolojine yaşamına o kadar çok zarar verirsin inan.. Herşeyin bir vakti zamanı vardır bu bir gerçektir... O vakit geldiğinde beynen ruhen ve bedenen hazır olduğunda birşeyleri yaşamaya başlaman senin için en güzeli olacaktır... Merakını ertele kendine bedenine ve ruhuna sahip çıkmak senin sorumluluğundadır... Eğer ki vaktinden önce yaşarsan bugün olduğu gibi pişmanlıkların peşini asla bırakmaz ve sen Bi gün kendine şu soruyu sorar olursun.. Ben ne yaptım kendime niye bunu yaptım ve dersin ki keşke geriye dönsem de hatalarımı yapmasam aklım salim kalsa... Malesef öyle ablacım... Bu yüzden sen sen ol sevgilin de olsa aylarca konuşsan bile kendi sağlığın için sevişmekten uzak dur.. Nefsin seni zorlayacak karşındaki erkekler seni zorlayacak hele bide alımlıysan var ya ne taklalar atacaklar... nefsine boyun eğersen karşıdakinin ilgisine kapılır kendini bulutlarda görürsen olan sadece senin akıl sağlığına olmayacak hayatının tümünde yaşayacağın pişmanlıkların olacak...
Ve gelelim soruna evet kimisi dalga geçmiş kimisi ciddiyetle cevaplamış ve hala korkuyorsun... Bi kere de ben söyleyeyim... Hamileliği bekleyen herkes psikolojik belirti yaşar, bilinçaltımıza neyi kodlarsak bedenimize onu yansıtır.. Kesin hamileyim düşüncesi sende öyle bir yer etmiş ki regl gecikmesi bile yaşamışsın... Stresin azaldığında herşey normale dönecek emin ol...
Hayatını bundan sonra güzelliklerle aklı başında bir genç kız olarak yaşarsın inşallah