Kızlar bi bakın??

PaNickYok

Avare üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2017
971
29.984
Pek kıymetli ve muhterem Kadın topluluğu

Bdv'ye açmadım diye bakmamazlık yapmazsınız inşallah, kac aydır araştırdığım artık karar vermek zorunda olduğum bikaç konu hakkında öneri istiyorum sizden

Ekim/Kasım gibi evime taşınmam gerekiyor, kendisi 10.katta ve balkonlu/teraslı..

Ilk olarak cam balkon haricinde çocukların güvenliği için neler yapılabilir, siz farklı neler yaptırdınız sormak istiyorum?

Benim aklıma onca düşünceden ve araştırmadan sonra,hani şu pencerelerin dışına taktırdığımız demir parmaklıklar geliyor..

Balkonda pekmi tuhaf durur? Ama baya guvenli olmazmı çocuklar için?
Ha birde şu tel örgülerden yapıyorlarmış, oda ayrı bi seçenek..
Daha farklı ne olabilir çocuk güvenliği açısından?

Birde şu pelet'le yanan kaloriferli yeni sistem sobalar var, duyan'lar, fikri olanlar, kullananlar yorum yapabilirmi?

Bu soba öyle bildiğimiz sobalardan değil, birsürü değişik marka var piyasada, pelet denen bir maddeyle ısınıyor ve kat kaloriferine bağlanıyor, aynı zamanda soba yandıkça evin her yerinde sıcak suda oluyor..

Pelet dediğim madde :

Pellet yakıtı nedir;

her türlü odun, odun artığı ve ormansal artıkların öğütüldükten sonra kurutularak yüksek basınçla preslenerek sıkıştırılması suretyle yoğunluğu arttırılarak enerji elde etmek maksadıyla kullanılan küçük parçacıklara denir. Silindirik bir forma sahiptir. Genellikle 6-10 mm çapında 20-30 mm uzunluğunda olan küçük parçalar halindedir.

Burasını kopyaladım

Biraz pahalı bi soba fakat bi torba pelet evin büyüklüğüne ve hava şartlarına göre değişim göstererek 1 buçuk/ 2 güne kadar idare ediyormuş, ve torbası yanlış hatırlamıyorsam 10 veya 15 liraya geliyor..

Kızlar bilgisi olanlar yazsın, lütfen.
Ben araştırdım baya ama yanlıs karar vermek istemiyorum.

Saygılar, sevgiler efenim..

Balkonlara demir parmaklık özellikle sık parmaklık olanlardan yaptırabilirsiniz.
Balkonunuzun kendi demirinden yaptırırsanız kötü durmaz.
Çocuklarınız güvenliği için kötü dursada önemli değil.
Soba hakkında bilgim yok.
Hayırlı olsun yeni eviniz

Son düzenleme:
Sağolasın nameaver ..
Bdv dışı konumu önemseyip cevapladığın için

Yok hata ettim bdv'ye açmalıydım
En fazla Allah başka dert vermesin, konu yanlış yerde diye laf sokan bikaç kişi olurdu..

Canım hayırlı olsun, sadece şunu diyebilirim o tel örgülerden bi akrabada var bizim kuş gelmesin diye taktırmışlar.kötü duruyor tozlanıyor birde

Canım hayırlı olsun, sadece şunu diyebilirim o tel örgülerden bi akrabada var bizim kuş gelmesin diye taktırmışlar.kötü duruyor tozlanıyor birde
Yakından görmüş olman bile iyi, peki o tel sence nekadar güvenli çocuklar için? Hadi kuş,kedi için mantıklı olabilirde?
Benim oğlan acaba sağlammı diye bahçe makasıyla kesmeye kalkarsa hiç şaşmam, nezaman ne deneyeceği belli olmuyor

Benim gördüğüm biraz inceydı yani sanırım keskin bir makasla gayette kesilebilir. Bence namenin dediği gibi balkon demirini devam ettirmek daha mantıklı

Benim gördüğüm biraz inceydı yani sanırım keskin bir makasla gayette kesilebilir. Bence namenin dediği gibi balkon demirini devam ettirmek daha mantıklı
Bende öyle düşünüyorum aslında,ama balkon demirinin devamı aklıma gelmemişti name diyene kadar..
Çok romantik şekilli Pencere parmaklıkları var, onlardan düşunmüştüm fakat balkonun devamı daha mantıklı..

Dediğim sobayı duymadınmı hiç peki

En mantıklısı demir parmaklık çocuğunun güvenliği daha önemli ne kadar hoş durmayacağını düşünsende soba hakkında fikrim yok ilk kez duydum doğalgaz klima falan olmaz mı sobayla uğraşmak zor artık helede 10. Kattasın kışı bilememde en üat kat ise yazın çok sıcak olur

Doğalgaz zaten varda hani ev büyük olunca her odayı ısıtmak için aylık bin tlyi gözden çıkarmak lazım.
Bu sobayı almak ve taktırmak az zahmetli bi iş olsada sonrasında daha ekonomik oluyor. Dediğim gibi kışın günlük en fazla 15 liraya 5 odayı rahatlıkla cayır cayır ısıtıyosun, artı sobanın altı fırın görevi gorüyor, yemek pişirebiliyosun hatta sıcak su içinde doğalgaza ihtiyaç duymuyosun..
Bilmiyorum ben baya taktım kafaya, sanırım burda ilk deneyende ben olcam, kimseden ses çıkmadı:)
Netten bi bak istersen, ifyıl peletli soba diye.

Ben klima kullanıyorum arakattayım ve izmirde olduğumdan zaten çok soğuk olmuyor canım ama tabi bi soba sıcaklığı değilde temiz

Ben klima kullanıyorum arakattayım ve izmirde olduğumdan zaten çok soğuk olmuyor canım ama tabi bi soba sıcaklığı değilde temiz
Klima ortamı çok fazla kurutmuyomu sence? Bilmiyorum hiç evimde klima kullanmadım,tatil ve araba dışında.. öyle bi iklimde yaşamadığımdan hep doğalgaz kullandık, ha sobada hiç ömrümde kullanmadım yani hiçbi bilgim yok bu konuda ama ekonomik yanını araştirinca mantıkli geldi.
Birde ev dubleks ve bu soba yukarı kaloriferleri bile ısıtabiliyormuş.
Yani benim hayalim heryeri ekonomikçe ısıtabilmek :)

Ha bu sobayı doğal gazamı bağlıyorsun ilginç o pelet in tortuları doğalgazın borularına gitmiyor mu
Yok doğalgaza değil direkt kalorifer borularına bağlıyosun, yani ister doğalgaz kullanıyosun ister bu sistemi.

Ikisi ayrı bağlanıyor, bunu sadece sobayı aldığın yerler gelip bağlıyormuş, doğalgazdan bağımsız yani

Evi kurutmaması için nemli havlu evi düzenli havalandırma falan yapılıyor ama dubleks ev için ısıtma klimayla zor bencede bi dene bakalım bu kış memnun kalırsan herkese önerirsin burda faydalanır herkes :)

Malesef duymadım canım , ama madem sıcak suyu o sağlayacak yazın nasıl yakacaksın

hayırlı olsun eviniz..
güvenlik önemli elbette ama 10. kata demir yaptırmak.. bilemedim..
onun yerine çocuk emniyet kilitleri var. cama takarsiniz.. hele zincir gibi olanlar mevcut cam acilsada o zincir tutuyor. netten bi aratin cocuk pencere kilidi diye goreceksiniz..

Soba hakkında fikrim yok internette kullanici yorumlari varmi. anlattığınız ozellikler cok iyiymiş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…