• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

mucizevi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
606
18
118
Antalya
Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işte:43: Neyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar.:53: kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum,:41: hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?

Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işte:43: Neyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar.:53: kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum,:41: hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?

Kayınvalideniz 8 aydır ilk defa geliyor ve siz birazcık sabredemediniz mi?

Sizde söylemişsiniz cahil bir kadın diye,onu olduğu gibi kabul edip kalp kırmadan geçinmek çok mu zor?

Kayınvalideniz yaptığı şeyin yanlış olduğunu bilmeden yapmış,tabii ki sizin onu çocuk gibi azarlamanıza bozulur.

BIRAKSAYDINIZDA YANLIŞINI OĞLU SÖYLESEYDİ.

Haksızsın. Olan birşey yok ki azarlaman yanlış. Sizinki Nasrettin Hocanın testi hikayesi gibi olmuş. Hem kadın size iyilik olsun diye markete gitmiş, eve ekmek vs. almış, yaptığınız hiç hoş değil. Muhtemelen sizin siniriniz düğünde maddi yardım yapmamasından, onu da böylece çıkarmışsınız.:31: Anne bir dahaki sefere kapıyı açık bırakma burası şehir belli olmaz deseydin ne olurdu?

Son düzenleme:
Bana kalırsa senin bütün derdin kaynanandan olan maddi beklentilerinin karşılanmaması.

Kapı mapı bahane; patlayıvermişsin ilk fırsatta.

Valla insanlar da bir tuhaf; işlerine geldiği zaman modern hayat, zamane, şimdiki zaman falan filan....

İşlerine gelmeyince gelenekçilik; kocamın anası babası beslesin bizi, maddi olarak yanımızda olsun.

Yok öyle yağma; ya oralı olacaksın ya buralı. Lafım sadece konu sahibine değil; böyle davranan herkese.

Yaptığınız çok çirkin oğlu dururken bu şekilde konuşmak sizin haddiniz değil.
Cahil demişsiniz ama ben sizi daha bir cahil gördüm

siz sinirinizi düğünden toplayarak, kapıyı da bahane ederek çıkarmışsınız.sonuçta başka bir şehirde yaşıyor ilk defa yanınıza gelmiş.şu maddi sebepleri bir yana bırakın artık. eşinizle aranızı bozmayın, annesi ne de olsa size kırılması çok normal.bence bundan sonra daha dikkatli davranın...:50:

Bende gerçekten bu duruma anlam veremiyorum,aileler size bakmak zorunda mı ?
Koca insanlar olmuşsunuz neden beklenti içindesiniz
Zili çaldığında da laf ettiniz mi ki kapıyı açık bırakma gereği duydu ?
Size çok hak veremedim,düşünememiş kadın
Kibarca uyarabilirdin yada eşine söyleseydin o uyarsaydı daha şık olurdu

hayır bir insan nasıl "biz rahatsız olmayalım" diye açık bırakmış der ve sonrasında azarlar başka br hırsınız var sanırım kadıncağızdan alamadığınız...siz de onun gibi iyi niyetinizden hatalar yapsanız keşke...ona görgü kazandırmak isterken siz de azıcık iletişim ve yetileri iyi niyet kazanın..

siz kaynana kelimesini sevmiyorsunuz anladığım... haksızsınız...

ayni sey size yapilsa siz ne yapardiniz. Ya da esiniz annenize ayni tepkiyi verse. Sizi uyandirmamak icin kapiyi birakmis ve ekmek almak icin . Bence büyük bir haksizlik etmissiniz dügünüzde bir sey almamasini bununla cikarmissiniz. Daha yeni evlisiniz ve evinize ilk kez gelmis bir kisiye böyle davranmaniz cok yanlis.

Back