• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızlar bebişleriniz televizyon izliyormu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
Selam arkadaşlar 2,5 aylık kızım televizyon izlemeye bayılıyor ama ben çok fazla izlemesini istemiyorum açıksa ama buna pekte engel olamıyorum çünkü televizyon oturma odamda ve orası bizim yaşam alanımız ve mecburen kzımı televizyona karşı yatırıyorum peki sizce ne kadar doğru yapıyorum ayrıca televizyon konusuyla ilgili olarak sizler ne yapıyorsunuz.

neden televizyona karşı yatırıyorsun ki..
henüz çok küçük zaten.
televizyonu görmeyeceği şekilde yatır..
biz de kış olduğu için salonda yaşıyoruz.
televizyon da burda.

gerçi gündüzleri hiç açmıyorum ama akşamları eşim gelince açılıyor mecbur..
görmesini engelle bence henüz anlamıyorken..

Bencede henüz daha çok küçük . Ne kadar izlemezse o kadar iyi . Hiç alıştırma bence benimki daha küçük ama ben tv nin tam tersine yatırıyorum . Bence sende öle yap . Bizdede her dakka tv açık ama bakmıyo benimki

televizyon 1 yaşına kadar çocuklar için gerçekten zararlı. konuşma bozukluğu, geç konuşma ve öğrenme güçlüğüne kadar varabilen sorunlara yol açabiliyor. bizimde TV açık ama oğlumu mutlaka sırtı dönük bir şekilde yatırıyorum ve ben hiç izletmemeye çalışıyorum.

tv'nin çocuklar için çok zararlı olduğunu biliyorum,
ben kesinlikle tv'ye dönük yatırmıyorum.
zaten ilgilerinide çekmiyor.

izlemesini engellemek çok basit canım
televizyonu kapat, en azından gündüzleri
ya da sesini kıs ve göremeyeceği şekilde yatır
ben izletmedim pek, şimdi de kendisi pek ilgilenmiyor zaten

normalde bende karşıyımdır tv ama velakin benim oğluşumda izliyoo
ama engel olmuyorum cünkü tv bakarak öğle bi konuşuyoki sanki dersin odada bi adamla konuşuyoo.agu bugular yaparak .zaten şu an cok küçükler artık ilerde tabiki engelemeler olunacak tv karşı.....

bende ters yatırıyorum ama kafayı gerıye atıp gozlerıyle tersten bakıyor.bırkac defa boyle yakaladm.

televizyon gerçekten zararlı,
en basiti saniyede onlarca kez değişen görüntülere bakan bebeğinizin boşu boşuna zihninde bir sürü fotograf kalıyor, tertemiz zihinlerini bir sürü saçmalıkla doldurmaya gerek yok... ileride öğrenme güçlüğü ve derslerde başarısızlık çekebiliyormuş...

ben de tv'na baktıgını görüyorum ama bir şekilde çevirmek mümkün, odanızda eşyalarınızn yerini değiştirebilirsiniz belki?? mutlaka bir çare olmalı...
:bbo:

şimdi kendimden biliyorum, anne baba tvkolik olunca çocuk ta ister istemez bakıyo işte. ama ben bi zararı olucağını düşünmüyorum zaten 1-2 dk ilgileniyo en fazla, sonra ilgisi dağılıyo.

tvye bende karşıyım ama sizlerinde dediği gibi kış ve bir odanın içinde yaşıyoruz malum tvde açık oluyor,ne kadar ters çevirsemde kafasını geriye atıp bakıyor yaramaz zaten bizimkide bakınca agular bugular yapıyor ..ee..yawrumda haklı bütün gün benimle başka kimseyi görmüyor tvdekileride birileri var diye sanıp konuşuyor,hawalar ısınsın odasına geçiricem o zaman hem büyümüş olur ve tvde olmayacak..

Benim kızım doğduğundan beri tv seyreder, bende çok uğraştım ama vazgeçiremedim.
Şimdiye kadar bi sorunla karşılaşmadım hiç.
Bırakın bence seyretsin, çocuk haliyle sese doğru yönelecek.
Siz ne kadar engellemeye çalışsanızda çocuğun dikkatini çekecektir.
tv.ye en uzak yere koyun, sesini fazla açmayın yeter, ani yükselen sesten korkabilir bence.
Yanınızda anneniz falan yoksa çocuk kendince ilgilenecek şeyler arıyor haliyle.
Her dakikada ilgi gösteremediğimiz için, tv.de hareketli olduğu için çocuk bakıyor.
Benim kızım çok erken konuştu, maşallah çoğu şeyi biliyor.
6 ayına girmemiş bebeklere bile anlamadığı halde kulak aşinalığı olsun diye, 1 yaşından sonrada ana dili gibi konuşsun diye ingilizce cd veriyor uzmanlar.
Bende çocuk kanalı açabilirsiniz.
Çocuğun gelişimi, ilgiye ve birazda kendi karakterine bağlıdır bence.
tv.yi yasaklamakla gelişmesine yardımcı oluyoruz demek değildir bence...

Ay çok yazdım ya, kusura bakma...:utangac:

Kısacası, tabi ki izin verme, ama illa seyretmesin diyede kendini yorma canım...

selam kızlar.netten aldığım bilgiyi sizlerle de paylaşayım dedim.umarım faydalı olur.sevgilerimle...
Bebekler TV izlemeli mi?
Son zamanlarda, TV’de bebeklere yönelik kanallar veya programlar, bebeğinizi olumlu etkilediği söylenen özel DVD’ler belki de anne baba olarak sizlerin de kafasını karıştırıyor olabilir. Acaba gerçekten bunları izlemek, bebek için yararlı mı? Bebeğinizi bunlardan mahrum bırakmamalı mısınız? Ya da bu tarz yayınları izlemesi olumsuz etkilere yol açabilir mi?

Bu konuyla ilgili yapılan bir çalışma, geçenlerde ‘The Journal of Pediatrics’ dergisinde yayımlandı. Buna göre; 8-16 aylık bebeklerden bu tarz yayınları izleyenler, izlemeyen akranlarına göre 6-8 kelime daha az bir kelime dağarcığına sahipler. 17-24 aylık bebeklerde ise izleyenler ve izlemeyenler arasında bir fark saptanmamış.

Bebeklerin, tam da ilk kelimelerini öğreneceği aylarda olumsuz etkiye daha açık oldukları düşünülebilir. 2 yaş altı bebeklerin dil gelişimi için olmazsa olmaz şart diğer insanlarla iletişimde olmalarıdır. TV’den izlenen ne olursa olsun, bu hassas dönemde pek de olumlu etkisi olmayacağı açıktır. Bu tarz eğitici programlar, DVD’ler anaokulu çağında yararlı olabilir. Beyin gelişimi için çok önemli olan 0-2 yaş arası dönemde, bebeklerin TV ile hiç tanışmamaları en doğrusu olacaktır.

Dr. Nilüfer Şahin Toprakçı

Back