• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kızlar bebeğini yastıkla yatıranlar varmı..!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

susaden

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2009
546
7
318
46
Ankara
Arkadaşlar ben bebeğimi artık yastıkla yatırıyorum yastıksız yataına gömülüp kalıyo rahat edemiyo benim gibi yastıkla yatıran varmı boynuna zararı olmaz herhalde dimi

Sanırım bebeğiniz 9-10 aylık.
Yastık kullanımı küçük bebeklerde önerilmez. Sizin bebeğiniz eğer dediğim aylardaysa kullanabilirsiniz. Tek sorun alışkanlık yapacak olmasıdır.
Birde gömülme nasıl oluyor anlamadım. Yumuşak yatakta mı yatırıyorsunuz bebeğinizi. Bebekler kendileri için özel yapılmış sert yataklarda yatmalılar.

ben kullanmıyorum 9-10 aylık oldugunda ince bir yastık kullanabilirim ama boyun saglıgı acısından pek önerilmiyor

bebeğim iki aylık biliyorum yastıkla bende yatırmak istemiyorum ama bambu sepet beşiğinin yatağı elyaf onun için yatağa gömülüyor neyse ben yatırmamamya devam edim o zaman teşekkürler arkadaşlar

O yatakta yatırmayın bence sert bi yatakta yatırın. Daha çok küçükmüş. Yastık kullanmayın.

bizim doktorumuz boyun ve omurga sağlığı için 2 yaşına kadar yastık kullanmayın demişti
halen kullanmıyorum
çok da rahat uyuyor bu şekilde

ben 5 günlükken başladım yastığa.kolikti,ayağımda sallıyordum ve yastıktan ladırdığım an uyanıyordu.doktorumuzda kullanabilirsiniz dedi.ama belden yukarısını koyuyorum yastığa.bizim yattığımız gibi boyundan itibaren yatmıyor yani.bir de elyaf yastık kullanıyorum antibakteriyel aldım.kafamız ağır olduğu için yastığı pestil ediyor zaten oğlum.inceliği 3-5 cm anca kalıyor sanırım.
valla hepimiz yastıklarda büyümüşüz.ilk zaman ben de çok kafama takmıştım ama doktorumuz bişey demeyince rahatladım.sizin tercihiniz ve doktorunuzun önerilerini bilemem tabii..neticede hepimiz doktorlarımız ne derse onu yapıyoruz ve görüyorum ki her doktorun her konuda farklı bir fikri var nedense:::

Doğduğundan beri yastık kullanmadık.
Park yatağına uygun sünger yatak aldık. Elyaf yatak bebek için ne kadar sağlıklı bilmiyorum.
Dediğin gibi içine gömülüyorsa yatağını değiştir canım

Benim kızımda tıkanma sorunu var doktor yüksekte yatırmamaızı önermişti ..biz nerdeyse doğduğundan beri yastık kullanmak zorunda kaldık 5 aylık oldu hala kullanıyoruz...

Canım bende yastık kullanıyorum hemde bebişim 4 aylık ve ben neredeyse bir aydır kullanıyorum çünkü doktorumuz yastığa yatır ama belden yukarısını yastığa koy demişti o yüzden zararı olmuyormuş

Canım bende yastık kullanıyorum hemde bebişim 4 aylık ve ben neredeyse bir aydır kullanıyorum çünkü doktorumuz yastığa yatır ama belden yukarısını yastığa koy demişti o yüzden zararı olmuyormuş

Bu bahsettiğin şekilde ben de kendi yatağıma koyuyordum kızı.
Belden yukarısı bizim yastıkta kalacak şekilde yani.
Küçük bebek yastıklarından kullanmak sakıncalı derler. Boğulma tehlikesinden dolayı.

yumuşak yatağını hemen değiştir canım
Allah korusun boğulma falan olur
sert yatak kullan bence..

benim bebeğim 9 aylık yastık kullanmıyorum daha doğrusu kullanamıyorum çünkü bebeğim beşiğinde dört dönüyor . asla yatırdığım gibi kalmıyor.o yüzden yastıksız yatrıyorum.zemuszemus

kesinlikle bebekler 1 yaşına gelmeden yastık kullanılmaz!!!1 yaşından sonra delikli nefes aldıran ince yastıklar war onlarla başlanabilir daha sonra çok yüksek olmamak kaydıyla yastığa geçilebilir..

bende 30 günlüktü ince yastıkla yatırmaya alıştırdım çok kusuyordu yastıkla kusması genzine kaçmasını önledik öylede alıştı hala öyle yatıyor vücudunun yarısı yastıkta sadece başı değil ..yani biz kusma probleminden kullanmaya başladık öylecede devam ediyoruz ...

kesinlikle 1 yaşına kadar yastık yok!!1 yaşından sonra delikli hawa geçiren ince yastıklar war.onunla başlayın daha sonra çok yüksek olmamak kaydıyla yastığa geçebilirsiniz

benim kızımın da yatağı yumuşak o yüzden yaka altına sırt bölgesine kalın havlu koyuyorum..biraz yükseltiyor..yastık kullanmıyoruz..

Back