Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaslar... az once doktor kontrolumuzde idik , bebegim 5 hafta içinde sadece 520 gram almis... 5 kilo 620 gram ve 63cm olmus.. tam olarak 3 aylik yavrum ceylin azram.. zaten iki haftadir bas gosteren emmeme problemimiz vardi, doktora anlattim 5 dakika sonra birakiyor istemiyor dedim.. normalde bebekler 5 dakikada sutun yuzde 90nini çekiyor dedi.. ama 5 hafta içinde az kilo aldigini gorunce ek mama verdi sutum var çok sukur ama bebegim emmek istemiyor.. bilmiyorum belkide tadini begenmiyor.. ama asil sorun mama da veremem. çunku daha once denemistim, gogus uçlarim çook yara oldugunda sadece bir ogunluk vermistim gunluk, içer içmez oyle bir kusmustu ki fiskirarak... simdi 2 çesit mamada da ayni sorunu yasayinca almayada vermeyede korkuyorum.. aklim çok karisik,moralim bozuk akil verin arkadaslar ne yapmaliyim??? keyfi yerinde çok sukur sevgi dolu gulucugu bol bi bebek kizim, ama az kilo aliyor saglikli gelismiyormu diye çok uzuluyorum lutfen fikir verin simdiden tesekkurler sevgilerimle...:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
canım kocam biricik oğlum
Kayıtlı Üye
canım ben nisan annesiyim.şuan bu emmeme problemi tüm bebeklerde var hemen hemen.genelde sıcaklardan dolayı bu problem yaşanıyor.düzelir dert etme.bizim topikte bu problemi yaşayan arkadaşlar yatarak emzirmeyi deniyorlar ve çoğu kez başarılı oluyorlar..öle dene istersen.olmadı sağarak vermeye çalış.ama sakın mamaya başlama eğer sütün varsa.ii bi sağma makinesi alırsan sütün de artar hem.pes etme sakın canım mutlaka sık sık emzirmeyi dene.mama zaten kabul etmio kızın.hem kilosu düşük değil çok normal ayına göre.benim oğlumda 3 aylıkken sadece 500 gram almıştı.bana az geldi çok kafama taktım ama büyüdükçe kilo alımları yavaşlıomuş.
HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
canım ben nisan annesiyim.şuan bu emmeme problemi tüm bebeklerde var hemen hemen.genelde sıcaklardan dolayı bu problem yaşanıyor.düzelir dert etme.bizim topikte bu problemi yaşayan arkadaşlar yatarak emzirmeyi deniyorlar ve çoğu kez başarılı oluyorlar..öle dene istersen.olmadı sağarak vermeye çalış.ama sakın mamaya başlama eğer sütün varsa.ii bi sağma makinesi alırsan sütün de artar hem.pes etme sakın canım mutlaka sık sık emzirmeyi dene.mama zaten kabul etmio kızın.hem kilosu düşük değil çok normal ayına göre.benim oğlumda 3 aylıkken sadece 500 gram almıştı.bana az geldi çok kafama taktım ama büyüdükçe kilo alımları yavaşlıomuş.
canim benim çok sagol yorum yazdigin için, inan kafam suan okadar karisik ki ne yapsam bilemiyorum... daha once emmedigi için dolan gogsumu sagmistim, Allah,ima sukurler olsun 125ml lik biberon tam dolmustu tek seferde... ama o sutumde ziyan oldu resmen , ne biberonla nede kasikla verebildim ogurdu kustu bogazina kaçti hep... ben iki kiz annesiyim , buyuk kizimda hiç boyle seyler yasamamistim , maalesef o yuzden elimden bisey gelmiyor yapacak.. ne beni emiyor dogru durust , nede biberonu aliyor. alsada sonuna kadar kusuyor yedigini:çok üzgünüm:mafoldumben kafam çok karisik çok ne yapsam bilemiyorum ama sunu iyi biliyorum ki kesinlikle emzirmekten vaz geçmeyecegim sevgilerimle canim Allah razi olsun..
annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
öncelikle moralini yüksek tut cnm
çünkü senin stresin bebeğinede geçiyo
bu sefer seni tamamen bırakmasına sebebiyet verirsin
ben 2009 nisan annesiyim
bnm bebiğimde 2.5 ayllıkken memeyi reddetti
5 aylık olana kdr savaştım
emzirmediğim pozisyon kalmamıştı
derken 5.ayda idrar testi yaptırdık idrar yollarında ilthap çıktı
meğerse emmeme nedeni buymuş
5.aydan sonra maşallah çok iyi emmeye başladı
halada emiyo
bebeğinin eğer ağlama krizleri yoksa
mmutlaka sıcaklardan emmiyodur
sen sakın yılma cnm moralini yüksek tut
emzirmeden önce ılık bi suşa al
yediklerine dikkat et
sütünün tadına bak bakalm acımı
bazı sütler acı olabiliyomuş
HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
:çok üzgünüm::çok üzgünüm:
öncelikle moralini yüksek tut cnm
çünkü senin stresin bebeğinede geçiyo
bu sefer seni tamamen bırakmasına sebebiyet verirsin
ben 2009 nisan annesiyim
bnm bebiğimde 2.5 ayllıkken memeyi reddetti
5 aylık olana kdr savaştım
emzirmediğim pozisyon kalmamıştı
derken 5.ayda idrar testi yaptırdık idrar yollarında ilthap çıktı
meğerse emmeme nedeni buymuş
5.aydan sonra maşallah çok iyi emmeye başladı
halada emiyo
bebeğinin eğer ağlama krizleri yoksa
mmutlaka sıcaklardan emmiyodur
sen sakın yılma cnm moralini yüksek tut
emzirmeden önce ılık bi suşa al
yediklerine dikkat et
sütünün tadına bak bakalm acımı
bazı sütler acı olabiliyomuş
tesekkur ederim canim tavsiyelerin için.. elimde degil çok stres yaptim moralim bozuldu, geçen ay az almis derken bu ay dahada azaldigini gormek beni çok uzdu emzirmeye devam edecegim, kesinlikle yilmayacagim hani derler ya kanimin son damlasina kadar, bende sutumun son damlasina kadar insallah... ek mama veresim yok ama ne yapacam bilmiyorum .. emmeme konusunda hala ayni bi degisme yok , ama iyice gerilerse diyede korkmuyor degilm, çok karisigim çoook..mafoldumben
canım kocam biricik oğlum
Kayıtlı Üye
canım bebeğin senin sütünüde kusuyorsa belki bi problem vardır yaa.hani bazı bebeklerde reflü f,ilan olabilio.yada sütünde bi tatsızlıkmı var acaba?bi dikkat et bunlara canım.
zeynep ecrinin annesiii:)
Kayıtlı Üye
canım benim kendimi gördüm sende ne stres yapmıştım 3200 doğdu zeynebim 4200 ilk aydaydı 5000 ikinci ay 3. ay 5500 dü hastaneden ağlayarak çıktım çatlıyordum ssinirden hemşire sakın mama verme falan dedi bi de herkes sütün yaramıyo çok zayıf bakamıyon bu çocuğa demiyomuydu ölmek istiyodum resmen... ama sonra öğrendimki bebekler beşinci ayında doğıum kilosununn 2 katına çıkarmış hem bebeğim çok sağlıklı çok diri fıkır fıkır yapması gereken herşeyi çok ii yapıyo önemli olanda bu zatenhiç üzülme ısrarla emzirmeye çalış allah yardımcın olsun
annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
kızlar biliyorum ne söylesekte anne olarak siz yinede kendinizi strese sokucaksınız ama
eğer bebeğinizin gelişimi iyi
kakasını çişini yapıyosa
ayında yapacak hareketlerinide yapıyosa
sorun yok demektir
bende ilk zmnlar kendimi çok strese sokardım
kilo almıyo diye
bizim dr.umuz yaşında 10-10.500 kilo olması en ideali diyince rahatladım
bnm oğlum yaşında 9.750 di
artık şuan 15 aylık 10.800
yani anlayacağınız önemli olan sağlığı kilosu değil
napalım bnm oğlum babasına çekmiş o da küçükken çok zayıfmış
üzülmeyin ama emzirmektende vazgeçmeyin
benim bebğimde şuan 3,5 aylık üç aylık kontrolüne gittimizce 5,620 garm 61 cm boyu vardı ama mama önermedi doktor.1 ayda 400 gr almıştı.Bence seninde normaldir ebe bana mama verip kof şişmanlığı napıcaksın demişti de içim rahatlamıştı sonra,ama epey kafaya takmıştım o zaman.Bence bekle biraz daha emmeme sorunu bizdede oluyo son 1 aydır...10 gün sonra tekrar tarttır bakalım kaç kilo alıyo on günde biz öyle yapmıştık sonraki on günde 180gr a iyi demişti doktor.
HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
canım bebeğin senin sütünüde kusuyorsa belki bi problem vardır yaa.hani bazı bebeklerde reflü f,ilan olabilio.yada sütünde bi tatsızlıkmı var acaba?bi dikkat et bunlara canım.
canim benim sutulu ilk 2-3 haftalikken ya bir kere yada 2 kere kusmustu ondan sonra hiç kusmadi... ama ne zaman mama verdiysem fiskirir tarzda hepsini kustu , ne yapacagimi sasirdim valla ama kesinlikle ve insallah sutumunn son damlasina kadar emzirecebgim. ha bide yediklerime daha çok dikkat edecegim belki tadini begenmiyor olabilir bakicaz insallah sevgilerimle canim..
HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
canım benim kendimi gördüm sende ne stres yapmıştım 3200 doğdu zeynebim 4200 ilk aydaydı 5000 ikinci ay 3. ay 5500 dü hastaneden ağlayarak çıktım çatlıyordum ssinirden hemşire sakın mama verme falan dedi bi de herkes sütün yaramıyo çok zayıf bakamıyon bu çocuğa demiyomuydu ölmek istiyodum resmen... ama sonra öğrendimki bebekler beşinci ayında doğıum kilosununn 2 katına çıkarmış hem bebeğim çok sağlıklı çok diri fıkır fıkır yapması gereken herşeyi çok ii yapıyo önemli olanda bu zatenhiç üzülme ısrarla emzirmeye çalış allah yardımcın olsun
insan çok bunaliyo çok stres yapiyo canim yaa, ama insallah emzirmeye devam edecegim... tek çaresi emmek bende yediklerime daha çok dikkat edersem belki daha iyi olur .. ama kusan bebeklere ozel mamalar varmis ondan kuçuk bi kutu bulunduracagim elimin altinda , bakalim ilerleyen zamanlarda ne olacak...
HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
kızlar biliyorum ne söylesekte anne olarak siz yinede kendinizi strese sokucaksınız ama
eğer bebeğinizin gelişimi iyi
kakasını çişini yapıyosa
ayında yapacak hareketlerinide yapıyosa
sorun yok demektir
bende ilk zmnlar kendimi çok strese sokardım
kilo almıyo diye
bizim dr.umuz yaşında 10-10.500 kilo olması en ideali diyince rahatladım
bnm oğlum yaşında 9.750 di
artık şuan 15 aylık 10.800
yani anlayacağınız önemli olan sağlığı kilosu değil
napalım bnm oğlum babasına çekmiş o da küçükken çok zayıfmış
üzülmeyin ama emzirmektende vazgeçmeyin
Allah,ima sukurler olsun sagligi yerinde ayina gore yapmasi gerekne hareketleride harfiyen yerine geitriyor :d kaka yapmasida azaldi gunde 3-4 defa yapiyo onceden neredeyse 10 defa yapiyordu:1shok: neyse çiside iyi sorun yok çok sukur boyle iste ama kilosu az , az almis yani benim buyuk kizim çoook istahiz bi çocuk , bende diyordum ki insallah bu kizim benim gibi istahi yerinde olur. ama durumu bakilirsa bu daha da beter neyse hayirlisi olsun insallah canim sevgilerimle..
HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
benim bebğimde şuan 3,5 aylık üç aylık kontrolüne gittimizce 5,620 garm 61 cm boyu vardı ama mama önermedi doktor.1 ayda 400 gr almıştı.Bence seninde normaldir ebe bana mama verip kof şişmanlığı napıcaksın demişti de içim rahatlamıştı sonra,ama epey kafaya takmıştım o zaman.Bence bekle biraz daha emmeme sorunu bizdede oluyo son 1 aydır...10 gün sonra tekrar tarttır bakalım kaç kilo alıyo on günde biz öyle yapmıştık sonraki on günde 180gr a iyi demişti doktor.
canim benim ben olurum turkum insanina ... nasilda rahatlatmislar seni burdakiler dan dan soyluyo valla insanin moralini bozuyorlar.... mama elimin altinda dursun istiyorum ama kesinlikle emziricem hiç caymaya niyetim yok.. 10 sonrasina randevu vermiyolar ki tam 1 ay sonraya verdiler off yaa.. ona kalirsa ben hemen bu aksamdan itibaren mama vermeye baslicam oyle sansin o gicik doktor hiç sevmedim onu:mymeka: neyse canim insallah hersey yoluna girer yeterki iyi ve saglikli olsunlar yeter kiii sevgilerimle ...
Canım, bebişine sütünün son damlasına kadar ver. Ama asla açta bırakma. Gereken yerde mama vermekten çekinme. Kusan bebeklere özel mamalarda var. Bebişlerin aç bırakılmasıda çok tehlikeli.
Bebişin gelişimini persentil eğrisinden takip edebilirsin. Her bebek çok kilolu olacak diye birşey yok. Önemli olan persentilde aynı eğriyi takip edebilmesi. Eğer düşüş varsa problem vardır. Nette hesaplayan siteler var oradan bakabilirsin.
Kaka sayıları bebişler büyüdükçe düşecektir. 3 aylık bir bebekte günde 3 veya 4 kez kaka yeterli. Çişi çok daha fazla olacak. bezlerinden takip et.
Emmeme sorunu 3 ve 4 aylarda çok yaşanıyormuş birde sıcakla birleşince. 6 aya kadar sabretsen geçer bebek senden ayrılmamak için memeyi bırakmamaya başlarmış. 3 ve 5 arasını atlatırsan iki yaşına kadar emzirirsin diyor tecrübeli anneler. Bizde yaşıyoruz emme sorunu.
Canım bide bazı bebişler hamilelikte yediklerinden çok farklı beslenirsen sütün tadını beğenmeyebilirmiş. Hamileyken en çok yediğin şeyleri yemeye devam et.
Ben bir ara tatlıyı kesiyim dedim oğlum emmek istememişti. Sütümün tadına baktım sorun yok. Sonra ben hamileyken öyle çok tatlı yemiştimki. Tatlılara devam ettim emmesi biraz daha düzeldi sanki.
HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
Canım, bebişine sütünün son damlasına kadar ver. Ama asla açta bırakma. Gereken yerde mama vermekten çekinme. Kusan bebeklere özel mamalarda var. Bebişlerin aç bırakılmasıda çok tehlikeli.
Bebişin gelişimini persentil eğrisinden takip edebilirsin. Her bebek çok kilolu olacak diye birşey yok. Önemli olan persentilde aynı eğriyi takip edebilmesi. Eğer düşüş varsa problem vardır. Nette hesaplayan siteler var oradan bakabilirsin.
Kaka sayıları bebişler büyüdükçe düşecektir. 3 aylık bir bebekte günde 3 veya 4 kez kaka yeterli. Çişi çok daha fazla olacak. bezlerinden takip et.
Emmeme sorunu 3 ve 4 aylarda çok yaşanıyormuş birde sıcakla birleşince. 6 aya kadar sabretsen geçer bebek senden ayrılmamak için memeyi bırakmamaya başlarmış. 3 ve 5 arasını atlatırsan iki yaşına kadar emzirirsin diyor tecrübeli anneler. Bizde yaşıyoruz emme sorunu.
canim çok sagol fikirlerin için, gelisim egrisi iyi yani olmasi gerektigi duzeyde, ama doktorun mama takviyesi yap demesi beni çok uzdu ... henuz 3 aylikti daha çook kuçuk yani ya mamaya alisirsa falan diye birsuru dusunup uzuldum.. ozel kusan bebekler için mama aldim ama agzina bile koymadi biliyorum sevmiyo anne sutunu içiyo, yine azda olsa.. bu aralar sanki duzelme var çok sukur.. ama kontrolde yine almamis olursa iste ozaman ne yapacagim bende bilemiyorum.. mamayi sevmiyor sutu içmiyor Allah,im kolayliklar ver butun annelere aminnn...kafamçokkarıştı
HüzünlüGurbet😔
Kayıtlı Üye
Canım bide bazı bebişler hamilelikte yediklerinden çok farklı beslenirsen sütün tadını beğenmeyebilirmiş. Hamileyken en çok yediğin şeyleri yemeye devam et.
Ben bir ara tatlıyı kesiyim dedim oğlum emmek istememişti. Sütümün tadına baktım sorun yok. Sonra ben hamileyken öyle çok tatlı yemiştimki. Tatlılara devam ettim emmesi biraz daha düzeldi sanki.
damak tadim hala ayni aslinda , sadece hamileligimde yiyemediklerimi yemeye baslamistim. belki ondan kaynaklaniyordur diye hani sutumun tadi degismistir begenmiyordur diye onlara dikkat etmeye basladim daha iiyi gibi sanki çook sukur... insallah tumden duzelirde bizde atlatiriz bu sorunlari.. butun annelere kolayliklar diliyorummm.. :)
1 ay öncesine kadar benzer şeyler benim oğlumdada vardı.. herşeyi denedim gönlü olsun diye.. gezerek emziriyordum.. Ama şimdi bi elimde yelpaze, emerken terlemesine asla fırsat vermiyorum tamamen arap şeyhi modunda emiyor yani :)
mutlaka deneyin.. çok rahat şimdi yavrum
:lepi: