kızlar bankacı mı olsam...:))

• Konu Sahibi Konu Sahibi cnn24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar merhaba en son bir sene sonra görüşürüz gibi yazmışsınız umarım bakarsınız ya da sizin özelliklerinizde olan birileri bakar.bende sizin gibi aslında bankacı olmak aklında olmayıpta bankacı mı olsam diye düşünenlerdenim.yalnız caydı cayacak dururmdayım.ayrıca yaşımda 30.ondanda fikrimden cayacak gibiyim.beni geçenlerde yk bankasından aradılar.satış için.birkaç kişiden olumluşeyler duydum.9 ayda araba alacak para kazanılıyor ,şehir dışına çıktığında iyi yerlerde kalıyorsun gibisindn.şimdide bende dediğiniz gibi facedeki bankacılıkla ilgili grupla katıldım.kızın biri kapı kapı dolaşıyorsun ,orada çalıştığıma pişmanım yazmış.gerçi 5 ay çalışmış.o kadar süre çalışandan eğitim bedelini alıyorlar.mülakatta bize öyle dediler en azından.ayrıca bu iş standlarda olmuyor mu.hiç duymadım kapı kapı dolaşıldığını.bu çok kafama takıldı.ayrıca şimdi ziraat bankasıda sınav açtı ya.servis görevlisi olarak başvurdum bende.1sene en az banko asistanı olunacak diyor.kapı kapı dolaştıracağı adama niye sınav yapsın.hemde alanda sorarken.

birimleri karıştırmışsın,kapı kapı dolaşıyosun denilen birim evet doğru en çok para kazandıran birim eğer hedeflerini tutturuzsan ki direkt satış diye geçer birim adı. servis görevlisi bambaşka bildiğimiz gişe personeli tabiki dışarı çıkıp satış yapmaz ama çok da kazanmaz..sormak istedikleriniz varsa detaylı yardımcı olabilirim:)

evet çok sevinirim.şimdi 2 yıl halkla ilişkiler ve üstüne 3.sınıftan aöf işletme okudum.4yıllık mezun oldum.kendi işimizde dahil bir kaç işte çalıştım.uzun süre çalışma hayatına ara verdim bazı sıkıntılardan ve iş bulamamaktan dolayı.çeşitli ik sitelerinde özgeçmişim var.biray kadar önce yk bankasından aradılar.mülakat var gelin diye.başvurmamıştım.gittim.oradaki kızlardan biri arkadaşım 9 ay çalıştı çok memnun dedi.şiddetle banada tavsiye etti falan dedi.komşulardan da başka bankalarda bu konumda çalışanlardan bildiklerini dinledim.herkes keşke olsa dedi.iyi yerlede falan kaldırıyorlar şehir dışında dediler.kapı kapı dolaşırım.ama bankanın bilgisi dahilinde.gittiğim yer önceden belli olan yere.tencere tava satanların mantığı ile mi.öylese yapmak istemem.gazetelerde neler okuyoruz.zaten alır mısınız diyemem öyle.öz güvensizlikten değil.inanmıyorum öyle satış olacağına.

ziraat bankası aslında ayrı bir soruydu karıştı.birde şansımı ziraatın açtığı sınavda kulllanmak istedim.gy gk ve alan soracaklarmış.servis görevlisi sınavına gireceğim.kazandığında en az 1 yıl banko asistanı olacaksın diyor.onda da mı kapı kapı dolaşıcam.

banko asistanı dedikleri banka önlerinde ve stant gibi yerlerde duranlar değil mi

canım ben sorayım sana bişeyler o zaman:)bilgin var sanırım ya bu sınavları araştırdım nasıl olacak anlamadım tüm bankaların farklı:S ben şimdi oraya gşrmek için hangi kaynaklardan ne çalışayım ne yapayım:S ben mt olmak istiyorum da..:)cevaplarsan sevinirim cnm

tabiki canım seve seve yardımcı olurum..şuan bankada çalışıyorum bu 3. bankam ..şunu söyleyebilirim özel bankaların sınavı için herhangi bir kaynapğa gerek yok bence ama aleste çıkmış soruları çözmen faydalı olur o tarz sorular çok çıkıyor( özellikle şekilsel sorular) özel bankaların sınavlarında bilgiden ziyade hız çok önemli..mesela 80 soruya sadece 3 dk verilebiliyor,hafıza teknikleriyle ilgili sorular çıkıyor,mantık bağlantısı önemli..öyle ziraat bank gibi 2 saat süren sınavlar olmuyor genelde 30 dk vs... mt için yanlış yönlendirmek istemem, genelde mt ci arkadaşlarım kurum içi geçişlerle geliyorlar dışardan sınavla direkt alınanla karşılaşmadım şimdiye kadar ama bankasına göre değişir ama tahminen aynı tarz sorulardır..internette örneklerini görmüşsündür azçok..hangi bankanın alım sürecindeysen ona göre araştırma yapman daha sağlıklı olur canım..sınav tipleri bile değişiyor inan..

canım banko asistanı dedikleri bankaya girince karşında ilk gördüklerin ..yani gişe kısmı ,işlemleri yaptırdığın yer...yani stand filan değil...daha önce de yazmıştım..il dışlarına gidip firma ziyaretlerinde bulunduğun iş direkt satış diye geçer..banka adı altında gidiyorsun tabiki..yöneticilerinin bilgisi doğrultusunda aynı zamanda sürekli iş takipi yapılıyor günlük,fakat bankacılıktan biraz uzak..bankayla ilgili öğreneceğin pek birşey yok daha çok satış temsilcisi gibi düşün...seni çok iyi anlıyorum tabiki satış demekyalvarmak yakarmak olmamalı..bu satış değil kalitesizlik olur...ki bankada çalışıp o yolla işi yürütenler de yok değil..şöyle düşün tamamen tarz meselesi..sen çizgini koruduğun sürece değişen bir şey olmaz ..amam çok fazla sürkülasyonun olduğu bir birim..herkes yapamıyor..iyi yerlerde kalıdğın çok doğru,kaliteli yerlerde kalıyosun ,yemek ,uçak bil bankaya ait..direkt satışın tek iyi yönü diyebilirim bunun için çünkü normalde banka pers asla böyle sosyal bir yaşam süremiyor sıfır masrafla..ama gelgelelimki hedefler zorlayıcı oluyor..günlük satış hed var mesela günlük kredi kartı sat hed..ayrıca biraz bekar işi eğer evliysen zor olur..sürekli il dışlarına çıkman ya da il dışında değilsen bile sürekli dışarda olman vs..umarım yardımcı olabilmişimdir.

arkadaşlar bende bankacıyım 1 marttan beri çok zor riskli ve stresli bi iş sevmeden yapılmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…