• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar Allah şkına bilgisi olan baksın .

Şimdi vizeye nasıl başvursak bilemedım pasaport tek soyad var onla mı başvursak green card ve Amerikan vizesine yada degısmış halıylemı çünkü ne zaman degısir bilmıyorum . Bıkac aya belkı çünkü yavas gidiyor işler

Allah aşkına senin kocan evlenince kendi soyadını da kullanmana nasıl izin verdi anlayamadım.
Alttan alttan mesaj veriyor sorun çıkacak diye kendi soyadından vazgeçirmeye çalışıyor aklınca anlamadın mı ;)

Allah aşkına senin kocan evlenince kendi soyadını da kullanmana nasıl izin verdi anlayamadım.
Alttan alttan mesaj veriyor sorun çıkacak diye kendi soyadından vazgeçirmeye çalışıyor aklınca anlamadın mı :KK66:
Artık cok geç degısmez mahkeme kararı Laz'ım oda olmaz

Ben ikisini de kullaniyorum ve iki isimliyim. Yeni Schengen aldim ikisini de kullanarak.

Adi ustunde soy adi, soyumuz babamizdan geliyor (ataerkil duzen sag olsun), esimizin ailesine giden kutugumuz, soyumuz degil,bu soyadi niye degisiyor hic anlamiyorum.

bende aynı seyi düşünüyorum neden soy kutuk değişiiyor evleneınce ,

benım adım soyadımda çok özel
evlenırken eşim kızlık soyadı değişmesi lazımmış diye nufustan öğrenmiş göyaaa

2 gun önce lafı oldu babana karşı ayıp olmasın üzülmesin diye değiştirmiyorum ama baban öldüğü gun kızlık soyadımı ekletecem haberin olsun kandırdın benı çunku dedim ,

bende aynı seyi düşünüyorum neden soy kutuk değişiiyor evleneınce ,

benım adım soyadımda çok özel
evlenırken eşim kızlık soyadı değişmesi lazımmış diye nufustan öğrenmiş göyaaa

2 gun önce lafı oldu babana karşı ayıp olmasın üzülmesin diye değiştirmiyorum ama baban öldüğü gun kızlık soyadımı ekletecem haberin olsun kandırdın benı çunku dedim ,
Mhkeme kararı Laz'ım onun ıcın ama ben iki ismimden bırını cıkartabıleım ilerde şimdi yapamam da

nufus cuzdanın camşır makınesizde yıkandı varsayalım onu alıp nufus dairesine gittiğinde gösteriyormuşsun yneisini çıkarırkende kızlık soyadını ekletecegını söylediğin zaman ekliyorlamrış.

İki soyisim bana da çok saçma gelir hep ya kendi soyismini kullan yada eşininkini. neden çift soyisim

Çünkü muhteşem medeni kanunlarımıza göre kadınlar olarak sadece kendi soyadımızla kalamıyoruz. Ya sadece eşin soyadı olacak ya da çift soyadı.
Bunla ilgili açılmış davalar da var.

Konu sahibi bence kocan senin kendi soyadını kullanmanı istemediği için bahane üretiyor. Altı üstü birkaç fazla harf yazmakla bişey olmaz. Pasaportunu da yenile ama sorun çıkmasın sonra.

Back
X