• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar Allah şkına bilgisi olan baksın .

BirazDeliyim BirazDeliyim , cok guzel demissiniz. Bir gunde cinsiyetin "kiz"dan "kadin"a, soyadin x'ten y'ye evriliyor. Uyuz oluyorum. Dogdum kadindim sukurler olsun ki, evlilik yuzunden bi gecede niye kimligime veda edeyim?
Aynen canım,eşinin soyadını kullanan arkadaşlar alınmasın lütfen bana ama sanki eşya muamelesi oluyormuş gibi geliyor bana,araba mı arsa mı devrediliyor

Aynen canım,eşinin soyadını kullanan arkadaşlar alınmasın lütfen bana ama sanki eşya muamelesi oluyormuş gibi geliyor bana,araba mı arsa mı devrediliyor
Kesinlikle katiliyorum. Esimi cok seviyorum ama bu kendime yabancilasmam gerektigi anlamina gelmiyor. 27 yil yasamisim babamin soyadi ile, niye simdi bir gunde yeni bir kimligim olsun? Alti ustu bir sozlesme evlilik... Millete, kamu duzenine haber veriyorsun bak biz bir arada yasayacagiz, mulkiyeti mirasi artik buna gore ayarlayin diye. Baska sozlesmeler da yapiyoruz, soyadimiz degisiyor mu?

Ay cok

sevındımmmmm bende iki isim varr eşim tren gibi yaptın dıyor kızıyor sorun çıkacak kesin dıyor anlatamıyorum ya . Fransa'ya sordum sizin probleminiz degıl dedı oyle sorun olmaz dedı

Öyle saçma şey olur mu.

Bütün Latin ve İspanyol kültüründe
-Bir isim anneden bir isim babadan
-Bir soy isim anneden bir soy isim de babadan gelir
Sizin gibi 4 tane var yani isim, isim, soyisim, soyisim
Bu insanlar hiç giremez o zaman Avrupaya Amerikaya :KK53:

Akıl var mantık var, boş laf yapmış eşin.

Ek: ki girdiklerini gördüm yani giriliyor :KK53:
Ek2: 4'ten fazla olanı da gördüm

Son düzenleme:
Çift soyad taşıyanlar resmî işlerde sorun yaşar mı ? Yurtdışına çıkarken yada eşimle tartışıp duruyoruz bu konuyu . Ornegın green card , orda soyad ıcın tek hane varmış . Nette baktık arasına boşluk koyup yazılıyor . Dünyada tek ben degılım uzun ismi olan ya . Benı ilgilendırmwz başkası dıyor . Ya dıyorım iyide o insanlarda resmî işlem yapıyor vesaire az geniş düşün dıyorım Of
2 ismim 2 soyismim var çok eğlenceli okuyan herkes gülümsüyor muhabbet oluyor :KK66:

Son düzenleme:
Hmm Amerika vizesi acaba sorun eder mi ? Turistik vize başvurdunuz mu . Şöyleki pasaport um henüz degısmedı öncekı soyadım var onla başvurcaz farklı soyadılamız olacak yani Amerika cok dikkat edıyormjş

Amerikaya giren zibilyon tane iki isimli iki soyisimli Meksikalıyı düşün :KK70:
Tabii ki de etmez

Ben
Sizin yapmaniz gereken sey aslinda cok basit. Elinizde bir evlilik cuzdani var. Eger ABD ya da Ingiltere'deyseniz bizim cuzdani tanimiyorlar, bi antlasma var devletler arasinda ve bu iki ulke buna taraf degil. Bizim Turk elcilikleri size onayli Ingilizce tercumeli veriyor evlilik belgesini, official translation of marriage certificate diye. Burada evlenmeden onceki soyadiniz yaziyor zaten.

Ama anladigim kadariyla sizin kimliginizde ilk soyadiniz gitmis, degil mi? Iste o zaman isterlerse uyuzluk cikarabilirler. Bu ihtimal hep var.
ım söyle kimlikte iki soyaıdım var evlılık cuzdanında eşimin ki çünkü eklenmeyi unuttum kendı soyadımı pasaport degısmedı henüz kendı soyadım var degısınce ıkı soyad olacak karışık biraz

Öyle saçma şey olur mu.

Bütün Latin ve İspanyol kültüründe
-Bir isim anneden bir isim babadan
-Bir soy isim anneden bir soy isim de babadan gelir
Sizin gibi 4 tane var yani isim, isim, soyisim, soyisim
Bu insanlar hiç giremez o zaman Avrupaya Amerikaya :KK53:

Akıl var mantık var, boş laf yapmış eşin.

Ek: ki girdiklerini gördüm yani giriliyor :KK53:
Ek2: 4'ten fazla olanı da gördüm
İşte benım eşime göre sorun olur cok biliyor o

Ben çift soyadı taşıyorum.
Istediğim soyadımı yazar imzalar geçerim şeklinde olmuyor. Bankada bile mecbursunuz tam yazmaya.
Ama ben manevi olarak çok memnunum.

Ama burda

Türk kimliğim gecersız pasaport A bakıyorlar
Ben zaten siz yurt disinda oldugunuzu soyleyince kimlik derken otomatik olarak pasaporttan bahsettim. Sizin Turk kimliginiz onlari ilgilendirmiyor. Ben evlendikten 3 yil sonra pasaportumu degistirdim... Evli oldugumu oturumumu alirken soyledim polis not dustu, o kadar. Yasadigim yerde de o yuzden banka kartlarim vs hep evlenmeden onceki soyadima gore yenilendi vs. Yani sizden kimse pasaport disinda bi kimlik istemeyecek ve orada ne yaziyorsa o isimle iceri gireceksiniz.

Esiniz tatava yapiyor :)

Ben zaten siz yurt disinda oldugunuzu soyleyince kimlik derken otomatik olarak pasaporttan bahsettim. Sizin Turk kimliginiz onlari ilgilendirmiyor. Ben evlendikten 3 yil sonra pasaportumu degistirdim... Evli oldugumu oturumumu alirken soyledim polis not dustu, o kadar. Yasadigim yerde de o yuzden banka kartlarim vs hep evlenmeden onceki soyadima gore yenilendi vs. Yani sizden kimse pasaport disinda bi kimlik istemeyecek ve orada ne yaziyorsa o isimle iceri gireceksiniz.

Hmmm . Şimdi Amerika turıst vuzeısne başvurcaz pasaport ta tek soyadı var degısmedıg için elçilik degısınce eskısını deliyor peki aldığım vizeye ne olacak bilen var mı ? Ve geçişte sizce sorun olur mu bu ? Kendı soyadımla aldım vizeyı sonra ıkısoaydı eklendı

Çift soyad taşıyanlar resmî işlerde sorun yaşar mı ? Yurtdışına çıkarken yada eşimle tartışıp duruyoruz bu konuyu . Ornegın green card , orda soyad ıcın tek hane varmış . Nette baktık arasına boşluk koyup yazılıyor . Dünyada tek ben degılım uzun ismi olan ya . Benı ilgilendırmwz başkası dıyor . Ya dıyorım iyide o insanlarda resmî işlem yapıyor vesaire az geniş düşün dıyorım Of

ben değilim ama cümle arkdaşların 2 soyisimli dünyanın 4 bir tarafındalar
kimsenin bir sıkıntısı olmadı
ki ispanyollar otomatik olarak uzun isimli hollandalı tanıdıklarım var adamın 3-4 tane normal ismi var. bir siz misiniz gerçekten
ve eşinizin başka derdi mi yok?

Hmmm . Şimdi Amerika turıst vuzeısne başvurcaz pasaport ta tek soyadı var degısmedıg için elçilik degısınce eskısını deliyor peki aldığım vizeye ne olacak bilen var mı ? Ve geçişte sizce sorun olur mu bu ? Kendı soyadımla aldım vizeyı sonra ıkısoaydı eklendı

vizenin süresi bitmediyse, vizeye bir şey olmaz. sadece her iki pasaportu da yanınızda taşımanız gerekir.

Arada bosluk birakarak yazarsiniz sorun falan da olmaz. Iki soyisim kullaniyorum. Hic sorun yasamadim pisman da olmadim.

ben değilim ama cümle arkdaşların 2 soyisimli dünyanın 4 bir tarafındalar
kimsenin bir sıkıntısı olmadı
ki ispanyollar otomatik olarak uzun isimli hollandalı tanıdıklarım var adamın 3-4 tane normal ismi var. bir siz misiniz gerçekten
ve eşinizin başka derdi mi yok?
Cok iyi eşim türküye kafası ile düşünüyor bıde iki ismim var tren gibi yaptın dıyor ama sevındım rahatladım . Pasaport işlemi uzun sürecek gibi degısmedı daha pasaportum tek soyadı var o şekildemı başvursam vizeye çünkü sonra degsııck ıkı soyad eklenecek

Arada bosluk birakarak yazarsiniz sorun falan da olmaz. Iki soyisim kullaniyorum. Hic sorun yasamadim pisman da olmadim.
Ne güzel eşim anlamıyor ya sabah dedim netten baktım sorun olmuyor dıye tamam dıyor da . Adam kaç gündür taktı sorun olacak resmî işlemlerde kafayı yedım onca insan var Türk yabancı nasıl yaşıyorlar anlamadı .

Ne güzel eşim anlamıyor ya sabah dedim netten baktım sorun olmuyor dıye tamam dıyor da . Adam kaç gündür taktı sorun olacak resmî işlemlerde kafayı yedım onca insan var Türk yabancı nasıl yaşıyorlar anlamadı .

Eşiniz fazla abartmış.
İki soyisim kullanan tek kişi siz değilsiniz ya. Stres yapmayın.

Can'ım benım pasaport tek soyadı var degısmedı henüz şimdi Amerika vizesine başvurruken o şekil başvursam eğer degısırse pasaport girişte sorun okur muki çift soyadı olacak çünkü . İşlemler yavaş ilerlıyor pasaport için ne zaman çıkar bılmıyorum ama biz bugünlerde başvurcaz vizeye

Back
X