• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar Allah şkına bilgisi olan baksın .

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
Çift soyad taşıyanlar resmî işlerde sorun yaşar mı ? Yurtdışına çıkarken yada eşimle tartışıp duruyoruz bu konuyu . Ornegın green card , orda soyad ıcın tek hane varmış . Nette baktık arasına boşluk koyup yazılıyor . Dünyada tek ben degılım uzun ismi olan ya . Benı ilgilendırmwz başkası dıyor . Ya dıyorım iyide o insanlarda resmî işlem yapıyor vesaire az geniş düşün dıyorım Of

İki soyisim bana da çok saçma gelir hep ya kendi soyismini kullan yada eşininkini. neden çift soyisim

Ne bikeyım ya pişman oldum aslında ama gectı artık . Heves ettim falan

Sonuçta Avrupa da Amerika'da kullanan insanla t var hatta kendı soyadını sadece kullanan kı ben Fransa elçiligıne sordum bizzat sorun degıl dedı ama illa bu yerde sorun olacak dıyor illa olacak mış

Konusu gecınce gerılıyoruz hemen Of degıstmerk zor artık pasaport degısımı için başvurdum çünkü eski soyadım var orda iki soyadı olması lazım kimlik degıstı ama sorun olacak illa dıyor ya azıcık insan geniş düşünür

Ay cok
Ben ikisini de kullaniyorum ve iki isimliyim. Yeni Schengen aldim ikisini de kullanarak.

Adi ustunde soy adi, soyumuz babamizdan geliyor (ataerkil duzen sag olsun), esimizin ailesine giden kutugumuz, soyumuz degil,bu soyadi niye degisiyor hic anlamiyorum.
sevındımmmmm bende iki isim varr eşim tren gibi yaptın dıyor kızıyor sorun çıkacak kesin dıyor anlatamıyorum ya . Fransa'ya sordum sizin probleminiz degıl dedı oyle sorun olmaz dedı

Canim simdi arastirdim senin icin orda tek hane var evet ama çift soyadli kadinlar araya boşluk birakarak yazmis soyadlarini ve hicbir sorun cikmamis

Can'ım peki green Çarda başvurdun mu ve nasıl yazıyorsun soyadılarını

Cok sagolasın ne iyi
Canim simdi arastirdim senin icin orda tek hane var evet ama çift soyadli kadinlar araya boşluk birakarak yazmis soyadlarini ve hicbir sorun cikmamis
insansın sen Allah razı olsun ben pasaport degısımı için başvuru yaptım ama işlemler cok yavas degısmeyebeıkırler pasprttta eski soyadım var acaba oraya onu mu yazsam bilemedım

Evet bende vaGecemwdım
Ben ikisini de kullaniyorum ve iki isimliyim. Yeni Schengen aldim ikisini de kullanarak.

Adi ustunde soy adi, soyumuz babamizdan geliyor (ataerkil duzen sag olsun), esimizin ailesine giden kutugumuz, soyumuz degil,bu soyadi niye degisiyor hic anlamiyorum.
bıde eşimin soyadı güzel degıl :) benımkı cok güzel anlamlı bırakamadım pişman oldum sorun çıkar dıye eşim sagolsun yüzüme vuruyor sorun çıkacak bır yerde dıye dünyada bunu yapan bır ben degılım dıyorım geniş düşün dıyorım

Benim iki isim iki soyismim var daha önce yurt dışına çıktım hiçbir sorun çıkmadı ama green cardla ilgili pek bilgim yok açıkçası,bana göre kızlık soyadını kullanıyor olmak kendime olan güvenimı arttırıyor,evlenene kadar kulandigim soyadımı bi anda değiştirip sadece eşimin soyadını almak bana saçma geldiği için kendi soyadimi da kullaniyorum çok memnunum,kadınlara taninan yasal hakların sonuna kullanmasi gerektiğine inanıyorum, tek sıkıntı iki isminin olması bazen isim sorduklarinda anlaşılmıyor ,kullanmadigim ismimi kimlikten çıkarınca bu sorunum da çözülmüş olacak

Cok sagolasın ne iyi

insansın sen Allah razı olsun ben pasaport degısımı için başvuru yaptım ama işlemler cok yavas degısmeyebeıkırler pasprttta eski soyadım var acaba oraya onu mu yazsam bilemedım

Pasaportunu degistir yeni soyadini eklet islemler yavas suruyo ama bekliceksin. Green card icin kimliginde ne yaziyosa onu tamamen yazcaksin canim kolay gelsin :)

Ay cok

sevındımmmmm bende iki isim varr eşim tren gibi yaptın dıyor kızıyor sorun çıkacak kesin dıyor anlatamıyorum ya . Fransa'ya sordum sizin probleminiz degıl dedı oyle sorun olmaz dedı

Fransa'dan iki kez Schengen aldim, daha baska pek cok yere vize aldim. Sorun olmayacagini garanti ediyorum.

Bu soyadi isi sadece heves degil. Iranli, Suudi arkadaslarim var onlarin bile evlendikten sonra soyadi degismiyor. Bati'da da bu is istege bagli olarak esin soyadini almamakla cozulmus. Bizde de yeni geldi sanirim. Heves de degil bu ayrica, gayet normal bir istek... Evlenmeden once yayinim var, konferansim var vs... Hepsi degisik soyadlarla yer aliyor ozgecmisde eger sadece esimin soyadini yazarsam. Bazen zaruret bile.

Benim iki isim iki soyismim var daha önce yurt dışına çıktım hiçbir sorun çıkmadı ama green cardla ilgili pek bilgim yok açıkçası,bana göre kızlık soyadını kullanıyor olmak kendime olan güvenimı arttırıyor,evlenene kadar kulandigim soyadımı bi anda değiştirip sadece eşimin soyadını almak bana saçma geldiği için kendi soyadimi da kullaniyorum çok memnunum,kadınlara taninan yasal hakların sonuna kullanmasi gerektiğine inanıyorum, tek sıkıntı iki isminin olması bazen isim sorduklarinda anlaşılmıyor ,kullanmadigim ismimi kimlikten çıkarınca bu sorunum da çözülmüş olacak
Ben yurtdısındayum şu an aslında ever bir isim çıkarmak isterdim . Ama mahkemeyle olur o iş ben yapamam. Bende bırakamdım ama eşim sorun olur dıye kızıyor bana

Fransa'dan iki kez Schengen aldim, daha baska pek cok yere vize aldim. Sorun olmayacagini garanti ediyorum.

Bu soyadi isi sadece heves degil. Iranli, Suudi arkadaslarim var onlarin bile evlendikten sonra soyadi degismiyor. Bati'da da bu is istege bagli olarak esin soyadini almamakla cozulmus. Bizde de yeni geldi sanirim. Heves de degil bu ayrica, gayet normal bir istek... Evlenmeden once yayinim var, konferansim var vs... Hepsi degisik soyadlarla yer aliyor ozgecmisde eger sadece esimin soyadini yazarsam. Bazen zaruret bile.
Hmm Amerika vizesi acaba sorun eder mi ? Turistik vize başvurdunuz mu . Şöyleki pasaport um henüz degısmedı öncekı soyadım var onla başvurcaz farklı soyadılamız olacak yani Amerika cok dikkat edıyormjş

BirazDeliyim BirazDeliyim , cok guzel demissiniz. Bir gunde cinsiyetin "kiz"dan "kadin"a, soyadin x'ten y'ye evriliyor. Uyuz oluyorum. Dogdum kadindim sukurler olsun ki, evlilik yuzunden bi gecede niye kimligime veda edeyim?

Ben butun vizelerimi yasadigim yerdeki kurumumun sponsorlugunda aliyorum ve onlar Nee (son e, saga yatik aksanli) diye evlenmeden onceki soyadimi da yaziyor. O yuzden ABD ya da Schengen vizelerinde sorun yasamadim. Schengen vizem private visit, konferanslara davet mektubu ile basvurdugumdan. Ben simdiye kadar hic turistik vize almadim.

Ben yurtdısındayum şu an aslında ever bir isim çıkarmak isterdim . Ama mahkemeyle olur o iş ben yapamam. Bende bırakamdım ama eşim sorun olur dıye kızıyor bana
Bence eşini bu konuda pek sallama derim,biz evlenene kadar ben direttim sonunda ikna oldu ama sonrasında pişman oldu sanırım,babam ben dogdugumda annesinin ismini de vermiş ama hiç kullanmadım şimdiye kadar,bana göre kimlikte kalabaliktan başka bi işe yaramıyor,en kısa zamanda çıkarmayı düşünüyorum,ay söylemeden geçemeyeceğim eşimin ailesi bilmiyo kızlık soyadımı kullandığımı hala,bazen kv diyor ki sen bizim soyadimiz altına girdin falan içimden kıs kıs gülüyorum siz öyle sanın diye :halay::halay::KK70::KK70:

Hmm Amerika vizesi acaba sorun eder mi ? Turistik vize başvurdunuz mu . Şöyleki pasaport um henüz degısmedı öncekı soyadım var onla başvurcaz farklı soyadılamız olacak yani Amerika cok dikkat edıyormjş

Sizin yapmaniz gereken sey aslinda cok basit. Elinizde bir evlilik cuzdani var. Eger ABD ya da Ingiltere'deyseniz bizim cuzdani tanimiyorlar, bi antlasma var devletler arasinda ve bu iki ulke buna taraf degil. Bizim Turk elcilikleri size onayli Ingilizce tercumeli veriyor evlilik belgesini, official translation of marriage certificate diye. Burada evlenmeden onceki soyadiniz yaziyor zaten.

Ama anladigim kadariyla sizin kimliginizde ilk soyadiniz gitmis, degil mi? Iste o zaman isterlerse uyuzluk cikarabilirler. Bu ihtimal hep var.

Back
X