Kızlar acil yardım! Turşuda botulizm olur mu?

yasmnaydm

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2024
282
64
Merhaba arkadaşlar
Bir kaç ay önce salatalık turşusu yapmıştım kaynar su ile yaptım temiz kapaklar kullandım. 10 gün sonra kapaklar bombeleşti normaldir diye düşündğm fermente olduğu için çünkü öyle yorumlar görmüştüm neyse eşim bitane turşuyu açmış tabağa koymuş yemiş banada bitane verdi önce kapağı görmedim eşim görmüş bilmeden koydu ve yedi banada yedirdi . Fotoğraf atıcam. Kapakta böyle çizik ve pas var . Turşuda bozulma kötü koku küf yok sizce botulizm tehlikesi olurmu

Eklentiler

• IMG_3102.jpeg
    IMG_3102.jpeg
    52,2 KB · Görüntüleme: 29
Bence yemeyin turşuyla etkileşime girmiştir, pas turşuya geçmiştir. Turşuyu kaynar su ile yapmayın.

Bence yemeyin turşuyla etkileşime girmiştir, pas turşuya geçmiştir. Turşuyu kaynar su ile yapmayın.
İlk defa yaptım kaynar su ile yapmanın bu kadar zararlı olduğunu bilmiyordum ben bitane yemiş bulunsamda eşimde 5-6 tane yemiş. Asla daha yemeyi düşünmüyorum tabiki direkt çöpe. İnşallah bir şey olmaz diye dua ediyorum

Ben de birkaç yıldır yapıyorum, soğuk su ile yapıyorum. Sıcak su ile yapmaya gerek yok hatta takip ettiğim gıda mühendisleri sıcak su ile yapmayın diyor.

İlk defa yaptım kaynar su ile yapmanın bu kadar zararlı olduğunu bilmiyordum ben bitane yemiş bulunsamda eşimde 5-6 tane yemiş. Asla daha yemeyi düşünmüyorum tabiki direkt çöpe. İnşallah bir şey olmaz diye dua ediyorum
Bir rahatsızlık var mı peki?

X