• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler kızlar acil yardım.nolur küvez hakkında bilgisi olanlar okusun yardıma ihtiyacım var.

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

aydil0965

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
81
0
36
İstanbul
herkese merhaba.12 gün önce 29 haftalık 1000 gr ağırlığında bebeğimi dünyaya getirdim.bebeğim küvezde.küvezdeki bebeklerin gözlerinin kapatılması gerektiğini duymuştum.benim bebeğimin gözleri açık.neden olabilir.sizce doktorlarına baskı yapmalı mıyım kapatılması için.hoş bayram olduğu için 1 haftadır doktor falan gördüğümüz yok da. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı

herkese merhaba.12 gün önce 29 haftalık 1000 gr ağırlığında bebeğimi dünyaya getirdim.bebeğim küvezde.küvezdeki bebeklerin gözlerinin kapatılması gerektiğini duymuştum.benim bebeğimin gözleri açık.neden olabilir.sizce doktorlarına baskı yapmalı mıyım kapatılması için.hoş bayram olduğu için 1 haftadır doktor falan gördüğümüz yok da. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı

canım rabbim şifa versin bebeğine 1 yıl yenidoğan yoğun bakımda çalıştım.küvezde olan her bebeğe değil sadece fototerapi alan sarılık olan bebeklere göz bandı takılır gözleri ışıktan etkilenmesin diye

canım rabbim şifa versin bebeğine 1 yıl yenidoğan yoğun bakımda çalıştım.küvezde olan her bebeğe değil sadece fototerapi alan sarılık olan bebeklere göz bandı takılır gözleri ışıktan etkilenmesin diye

bazı bebeklerde var bazılarında yoktu. bir şey daha sorayım o zaman canım sana fanus nedir.neden fanusa girer bebek.oğlum bi gün yoğun bakımda kaldı.sonra ara bakıma aldılar.bikaç gün sonra baktım bi fanus çok korktum.doktorlarda yok bilgi alamıyoruz.göğsüm sızlıyo her an:( çok zormuş onu öyle görmek:(dikişlerim ağrıyo her gün gidemiyorum da. hastane 2 saat uzaklıkta.

fanus içinde oksijen veriliyor canım tez zamanda kucağına alırsın inşallah sütünü veriyor musun peki

evet canım iki saatte bi 8 cc veriyorlar ne kadar kalır sence fanus kötü bi şey mi ki

hayır canım kötü bişey olur mu şimdi akciğerleri çok küçük kendi işlevlerini yapana kadar yardımcı oluyorlar sadece kendi işlevine dönüncede oksijensiz takip edilir durum iyiyse verilir sana canım

hayır canım kötü bişey olur mu şimdi akciğerleri çok küçük kendi işlevlerini yapana kadar yardımcı oluyorlar sadece kendi işlevine dönüncede oksijensiz takip edilir durum iyiyse verilir sana canım

canım çok sağol içimi rahatlattın allah da seni mutlu etsin inşallah.8 cc iyi mi.ilk günler 1 cc idi.şimdi 8cc ye çıkarmışlar.inşallah kilo alır oğluşum

giderek cc artar en sonunda sen emzirirsin emmesi iyiyse taburcu edilir canım sen bu sürede sütünü sağ dolaba at ilerde lazım olur benimde oğlum 3 aylık evlat sevgisi bambaşka rabbim herkesin bebeğini bağışlasın sorun olursa özelden de yazabilirsin canım

İnşalalh bebeğin çabucak büyür ve evine gitirirsin zor günler olmalı Allaha emanet olsun miniğin Allah onu size bağışlasın.

giderek cc artar en sonunda sen emzirirsin emmesi iyiyse taburcu edilir canım sen bu sürede sütünü sağ dolaba at ilerde lazım olur benimde oğlum 3 aylık evlat sevgisi bambaşka rabbim herkesin bebeğini bağışlasın sorun olursa özelden de yazabilirsin canım

çok çok sağol canım bir an önce emer inşallah daha çok küçük bilemiyorum 29 haftalık doğdu 12 gün oluyor.çok şükür yoğun bakımdan hemen çıktı.

çok geçmiş olsun,inşallah tez zamanda kucağına alırsın...
benim oğlumda 25 haftalık doğdu 105 gün küvözde kaldı,sadece nebüllerini verirken gözlerini kapatıyorlardı..

cnm çok geçmiş olsun.inşallah bebişin en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve birlikte evinize gidersiniz.

bende şu anda erken doğum riski nedeniyle hastanede yatıyorum onun için seni çok iyi anlıyorum.

pozitif ol.anlattıkların bebişinin durumunun iyiye gittiği anlaşıyor.inşallah daha da iyi olacak.sen iyi olacaksınki oda güç alıcak senden.

tekrar geçmiş olsun.güzel haberlerini bekliyoruz.

cnm çok geçmiş olsun.inşallah bebişin en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve birlikte evinize gidersiniz.

bende şu anda erken doğum riski nedeniyle hastanede yatıyorum onun için seni çok iyi anlıyorum.

pozitif ol.anlattıkların bebişinin durumunun iyiye gittiği anlaşıyor.inşallah daha da iyi olacak.sen iyi olacaksınki oda güç alıcak senden.

tekrar geçmiş olsun.güzel haberlerini bekliyoruz.
canım o hastanede yatmak nedir çok iyi bilirim.dualarım seninle.inşallah bebeişin sağlıklı gelir dünyaya.hiç stres yapma olur mu her şey güzel olacak.stres en büyük etken.allah yardımcın olsub

arkadaşım benim oğlumda 28+2 haftalık doğdu dediğin herşeyi benim yavrumda yaşadı tam 2 ay yattı yoğunbakımda.bende günde 3 defa yavrumu görmeye gittim merak ettiğim herşeyide hemşirelere sordum çok ii lerdi sağolsunlar.evet sarılığı olan bebeklerin gözlerini kapatıyolar mavi ışık altında diğerlerini değil.fanus dediğin şeyi daha ii oksijen alabilmesi için kullanıyolar.az az mamayla başlatıyolar beslemeye bebeğin yemesine görede onlar çoğaltıyo emme refleksini öğrendiği haftaya yakında göğsüne veriyolar.sen stres yapmaki sütün geri çekilmesin sık sık sağ at dolaba ileride lazım olur.sütünü sağmaya başlamadan önce sıcak bezi göğsünde bekletip damarları açarsan daha ii sütün gelir yada ılık banyo bende çok işe yaramıştı allah yardımcın olsun zor günler ha bu arada bebeğinin yanına ne zaman gidersen konuş onunla o seni hissediyo inan onu beklediğini iyi olacağını söyle ve her gidişinde dua et allaha emanet et ve besmeeyle çık yoğunbakımdan. ALLAH YARDIMCIN OLSUN

ben 35 haftalıkken doğum yaptım bebeğim 12 gun küvezde kaldı sadece ilk 2 gun gölerini kapattılar. kapatmalarının sebebi sarılık olmak üzereydi sadece mor ışık verdikleri zaman bebeklerin gözlerni kapatıyorlar endişelenmene gerek yok bebeğimle birlikte bir çok bebek vardı küvezlerde sadece mor ışık alan bebeklerin gözleri kapalıydı. ışık bebeklerin gözlerine zarr vermesin diye kapatıyor her küvezde kalan bebeğinki kapanmıyor geçmiş olsun ...

benimde bebeğim 1060 gr doğmustu, 61 gun kuvezde kaldı şu an düzeltilmiş olatak 2 aylık oldu ve 4 kılo bebegımız, ilk başlarda bızımde 1 cc 2 cc 3 cc artarak cogaldı beslenmeleırımız dua et rabbım tez zamanda kavusturur ınsallah

Bende 30 haftalik dogum yaptim 1380 gr dogdu kızım! 27 gun yogun bakımda yattı bende daha önce bebek hemşireligi yaptim sadece fototerapi alırken gözlerini kapatıyorlar onun dışında gerek yok canim fanus oksijen alması icin ara ara verebilirler insallah kısa sürede kucağına alırsın cok zor günler seni anlayabiliyorum allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:

küvözde bebeklerin gözleri kapatılmaz.bazen bebeklerde doğum sonrasında sarılık meydana gelir.miad bebeklerde beslenemdğinde erken prematür bebeklerde ise daha geç oluşur.sarılık meydana gelidğinde bebeğiniz ışık altına girer.bu durumda göz damarlarına ışık zarar vermesin die kapatılır normal durumlarda çocuğun gözü kapatılmaz.

hepinize çok çok çok teşekkür ederim. fanus 2 gün sonra çıkartıldı çok şükür oğlum kendi nefes alıyor.şu an 1250 gr oldu küvezde 22. günümüz ara bakımdayız allaha bin şükür. biraz daha yolumuz var tabi. dualarınızı eksik etmeyin.

Back